reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Ja także juz po wizycie morfologia kiepska i mam receptę na Sorbifer to co od szyfrowałam z recepty nie wiem czy dobrze:baffled: a mam skierowanie na usg 23-go.

Dziwna była wizyta bo lekarza nie widziałam tylko położna posłuchała tętno ciśnienie zmierzyła i waga a kazała mi jeść kaszankę i wątróbkę blllle :baffled::nerd::szok: nawet nie podejme proby aby to w siebie wcisnąć.

reklama
ja jestem dziś po badaniu moczu i morfologii. Wyniki odbiorę jutro lub pojutrze, więc nie wiem jeszcze czy wszystko OK.

Glukoza to cholerstwo :baffled: I jeszcze ten posmak plastikowego kubka :baffled:. Mam nadzieję, ze nie będę musiała powtarzać tego badania :no:.

Wczoraj z kolei byłam się skonsultować z innym lekarzem, czy mogę przelecieć się do IE na tydzień, czy z maluchem na pewno wszystko dobrze. Lekarz zrobił USG i wg niego, podobnie jak oceniła poprzednia lekarka, w moim brzusiu jest chłopak :-):-):-). Nie chciał co prawda pokazać się w całej swojej okazałości, ale pan dr powiedział, że on by różowych ciuszków nie kupował dla tego maleństwa ;-). No i jest duży !!! 406 gram na dzień przed połową ciąży :tak:

Izabell ja brałam to świństwo co Tobie przepisał i cały czas miałam nudności i wymioty. Wstyd było ze mną gdziekolwiek wyjść, bo wszędzie wymiotowałam. Teraz mam przepisany biofer ale mi się zdaję, że ten jest gorszy. Po tamtym miałam czarny kał a po tym nie. No i biofer jest tańszy.

... kazała mi jeść kaszankę i wątróbkę blllle :baffled::nerd::szok: nawet nie podejme proby aby to w siebie wcisnąć.

Kaszanka i wątróbka w ciąży to w ograniczonych ilościach:confused: Ja tak przynajmniej się dowiedziałam, ale co lekarz to inne zdanie. Polecam sałatę i migdały, buraczki tez pomagają. Wyniki mam super, a już była anemia :tak:

kazała mi jeść kaszankę i wątróbkę blllle :baffled::nerd::szok: nawet nie podejme proby aby to w siebie wcisnąć.

Kaszanka i wątróbka w ciąży to w ograniczonych ilościach:confused: Ja tak przynajmniej się dowiedziałam, ale co lekarz to inne zdanie.

Kaszanka i wątróbka maja dużo witamin i żelaza. Dlatego lekarze ją polecają. Z tym, że faktycznie w pierwszym trymestrze nie bardzo powinno się jeść wątróbki że względu na wit. A.
Ale teraz już nie ma przeciwwskazań.

AsiaJan ja już wykupiłam i kosztowała 36 pln a myślałam że zapłacę z ponad 50, dzię pierszą tabletkę wziełam więc jeszcze sie nie wypowiem ale pani w aptece powiedziała ze to jeden z lepszych preparatów na rynku i chciałam jeszcze cos dodoatkowo to powiedziła że jak to mam przpisane to wystarczy no i dieta w produkty bogate w żelazo i witaminę c

Mama Helenki ja z tych ludzi co takich rzezcy nie jedzą więc nawet nie bede próbowała :baffled:, ale napweno bebde więcej wcinać produktów które zawierają zelazo

Dziewczyny mam pytanie:

5 marca lece na tydzien do Polski ( to moj pierwszy i ostatni wypad do Polski przed porodem) zapytalam zatem lekarki jakie zrobic wyniki a ona mi powiedziala, ze posiew z pochwy i moczu.
Czy to nie za malo?
Bede w 20tc.
Jakie wyniki Wam lekarze zlecili zrobic w polowie ciazy?

Nie chce czegos przeoczyc, a drugiej okazji na wykonanie wynikow w Polsce nie bede miala. :-)

Dziewczyny mam pytanie:

5 marca lece na tydzien do Polski ( to moj pierwszy i ostatni wypad do Polski przed porodem) zapytalam zatem lekarki jakie zrobic wyniki a ona mi powiedziala, ze posiew z pochwy i moczu.
Czy to nie za malo?
Bede w 20tc.
Jakie wyniki Wam lekarze zlecili zrobic w polowie ciazy?

Nie chce czegos przeoczyc, a drugiej okazji na wykonanie wynikow w Polsce nie bede miala. :-)

Moj lekarz dał mi skierowanie tylko ma mocz, morfologie i glukoza 50g a teraz jeswzce dostałam skierownie na usg bo połowa ciąży ;-)

reklama
Lekarze raczej zlecają badania, a wyniki to potem ;-)

Pójdziesz sobie do lekarza w Polsce to Ci wszystko powie :-)

Ja mam do zrobienia, razem z USG połówkowym(22 tydzień ):

morfologia krwi + rozmaz
mocz analiza ogólna + osad
glukoza 75g po 1h i po 2h
toksoplazmoza igG/igM
CMV igG/igM

Pozdrawiam :-)

Do góry