reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Gustlicek bedzie dobrze

ja takze po wizycie, u nas wszytko ok :) Dzidzia rośnie, rozwija się, fika sobie, wymiarów z usg nie podam, ale gin mówi ze ok jest a ja mu ufam

reklama
gustlicek Down nie jest choroba dziedziczną, wie to że w rodzinie meżą ktoś cierpi na te chorobe to nic nie znaczy. jezeli sie martwisz to mozesz zrobic test PAPPA który okresla ryzyko wystapienia tej choroby. test robi się do konca 14 tygodnia vzyli do 13t+6d

No gratulacje dziewczynki po wizytach, pięknie rosną dzieciaczki
Gustlicek ja nie mam pojęcia w 13 tygodniu miałam NT 1,8 mm ale jeśli jest w normie to może jest tak jak lekarz mówi? Jeśli Cię to niepokoi to zrób jeszcze raz to badanie...

Ja dziś po wizycie, myślałam że będzie tylko gadu gadu ale zobaczyłyśmy dzidzię na chwilę, lekarka sprawdziła serduszko i przy okazji zmierzyła CRL 116 mm, matko w zatrważającym tempie rośnie nam dzidzia;-) no i ginka się nie dziwi że czuję ruchy bo podobno wielkością dzidzia na 17/18 tydzień jest i mam prawo już ją odczuwać hehe

Ostatnia edycja:
Magduśka z tego co się zorientowałam jesteś chyba z Gdańska, ew. z Trojmiasta, powiedz do kogo chodzisz (do jakiego lekarza rzecz jasna:-))

magduśka fajna wizyta w takim razie :-)
Gustlicek ale przy badaniu lekarz nic nie powiedział konkretniej? nie skierował Cię na żadne testy ani nic? może nie ma takiej potrzeby, może nie masz się co martwić. Szukałaś w necie jakie są normy?

...tak sobie właśnie siedzę i wszystko zaczynam układać w kupę...chodzimy do lekarza-tak; ufamy im- tak...po to chodzimy,żeby być pod kontrolą i nie martwić się bez powodu...w zasadzie,gdyby coś było nie tak to gin by powiedziała...mimo wszystko..przecież po to chodzi się do lekarza,żeby rozwiać wszystkie wątpliwości...
...ot takie moje przemyslenia...:confused:

magduśka fajna wizyta w takim razie :-)
Gustlicek ale przy badaniu lekarz nic nie powiedział konkretniej? nie skierował Cię na żadne testy ani nic? może nie ma takiej potrzeby, może nie masz się co martwić. Szukałaś w necie jakie są normy?
normy są różne....podają od 2 do nawet 3,5....

Gustlicek spokojnie kochana, powtórz to badanie albo zadzwoń do lekarza może rozwieje twoje wątpliwości, nie denerwuj się tak też myślę że gdyby było coś nie tak to by Ci powiedziała!
kasiakom ja jestem z Gdyni a chodzę do Małgorzaty Tomczyk-Małyjasiak w Gdyni Dąbrowie przyjmuje. Polecam

reklama
Do góry