reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

U mnie też niedawno była panika z żelazem :no:

Łykam piguły i wcinam buraczki itp i całe szczęście krew w normie się zrobiła :-)

No i gin kazał mi przytyć kilo, albo przynajmniej nie spaść na wadze do następnej wizyty, łatwiej powiedzieć niż zrobić :no:

reklama
no ja też łykam buraczki w tabletkach, piję sok z buraczków (bo mama sobie wzięła do serca i codziennie sokowirówka pracuje:happy2:) żelaza łykałam po 3-4 tabletki BIOFERU dziennie i co???? i przez dwa miesiące poziom żelaza we krwi spadł mi z 65 do 11 (przy normie 55-170). Także ... moje zapasy sa już mocno na wyczerpaniu. Zastanawiałam się właśnie co będzie jak ten poziom spadnie do 0??? - czy jest to możliwe???

ja juz od tygodnia poluje na ta herbate i nigdzie nie moge jej dostac. juz specjalnie zamowili mi ja w aptece ale jakos przyjsc nie moze.

...wróciłam z USG...jestem przerażona...choć jeszcze przed chwilką rozpierała mnie radość...prawdopodobnie będzie dziewczynka (o tym marzyłam)...ale nie w tym rzecz
...jestem w 12+4 tc...CRL=62mm ale niepokoi mnie NT=2,5...czy to NT nie jest przypadkiem ze duże???wiem,że to w granicach normy...ale lekarze różnie to przyjmują...mi powiedziała,że wszystko jest ok...mam obawy bo mojego męża brat ma downa..:szok:

reklama
Ja bym poszła jeszcze raz zrobić to badanie.

Pamiętaj, że ono nie przesądza tylko ewentualnie daje wskazanie do dalszych badań...

Wyniki nie mieszczące się w normie też nie wskazują wad genetycznych w 100%.

Będzie dobrze :)

Ostatnia edycja:
Do góry