reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

ja w ciągu dwówch dni miałam USG u dwóch różnych lekarzy i różnica w wagze była prawie 500 gr!!...teraz wg USG główka jest 31,6 tc a brzuszek 32,3 tc a z tego co wiem, to główka powinna byc większa. Staram sie jednak o tym nie mysleć i zwalam to na błąd pomiaru.

reklama
a ja w czwartek po wizycie u lekarza:)okazalo sie ze to 32 tydzien a malenstwo wazy 1500 gram:)wg lekarza wszystko bardzo dobrze i niczym sie nie przejmowac. Tylko dzis odczuwam bole w podbrzuszy i lekko bolesne skurcze:(

Drogie Panie byłam właśnie na pierwszej wizycie u ginekologa. Trochę się zdziwił jak powiedziałam że wypada 35 tc a ja wcześniej nie robiłam żadnych badań ale zrobił usg dał skierowanie na kilka badań i wszystko wygląda dobrze tyle że....wielkościowo dziecko wygląda mu na 31tc. Jak to możliwe żeby gdzieś uciekła mi jedna miesiączka?! Słyszałam że okres może występować na początku ciąży ale żeby znikał przed?Nigdy nie miałam z tym problemu mógł się ewentualnie przesunąć 2,3 dni. Czy jest możliwe żeby dziecko było po prostu mniejsze? Napiszcie co o tym myślicie bo ja już mam totalny mętlik w głowie.:baffled:

studentka21 wytłumacz mi jak to się stało, że dopiero teraz byłaś po raz pierwszy u ginekologa??? Co robiłaś przez 8 miesięcy?? Nie wiedziałaś o ciąży??

To nie jest odpowiedź ale oki. Dla mnie to nieodpowiedzialność i głupota!
Bo nawet moja babcia która ma lat 70 chodziła do lekarza będąc w ciąży!!!!

Więc powiem że nie wszyscy czują taką potrzebę. Wg lekarza jestem żywym dowodem na to że można być w ciąży i sobie radzić bez skakania na co dwutygodniowe wizyty. Zresztą każdy ma własne zdanie, a ja tutaj próbuję uzyskać jakieś informacje na konkretny podany wcześniej problem.

Dla mnie to też troszkę dziwne. Ale nie mnie Cię oceniać Studentko21.
Powinnaś się cieszyć, ze dzidziuś jest zdrowy i nie ma co się martwić tymi tygodniami, bo jak pisały dziewczyny usg jest tylko aparatem, który może się mylić.

reklama
Cieszę się oczywiście. Zastanawiałam się tylko nad tą wielkością i brakiem miesiączki. Pamiętam że bardzo wtedy wyszczuplałam a ponoć na początku ciąży się chudnie. Ciekawe teraz czy sprawdzi się obmyślona przeze mnie data czy może lekarz ma racje..

Do góry