reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Asiu a poza tym czy przypadkiem ciśnienia nie miałaś podwyższonego bo denerwowałaś się wizytą i USG? wiesz.. ja jestem akurat niskociśnieniowcem i dla mnie 105-65 to norma ale u lekarzy mam wysokie ciśnienie o czym już kiedyś pisałam i dlatego ciśnienia mierzonego u lekarza nie mam wpisywanego do karty ciąży. Mam wrażenie, że Ciebie trzeba by przełożyć przez kolano i porządnie natłuc!!!:wściekła/y::-D:szok:

reklama
I ja również nie przynoszę za dobrych wieści.
Za wysokie ciśnienie-teraz mam je dwa razy dziennie mierzyć, ruchy to samo. Morfologia za słaba biofer od nowa 3 razy dziennie. A teraz najgorsze-Hania przez trzy tygodnie przytyła ledwie co 100 gram i waży 2 kg. Lekarz pow, że ogólnie będzie drobniutka. Posiew mi zrobił. Wyniki w piątek. Mam dzwonić jak bym nie czuła ruchów albo od razu jechać do szpitala i na 10 czerwca kolejna wizyta chyba, że coś się w między czasie stanie. Od 10 też już ktg. Jedyna pocieszająca wiadomośc to fakt, że szyjka trzyma i nic się z nią nie dzieję. Ale lekarz pow, ze dzidzia jest jeszcze niegotowa na przyjście, bo płuca są za mało rozwiniętę. Ryczałam jak bóbr jak wyszłąm od lekarza.
Stopi trzymaj się i na prawdę oszczędzaj, bo nie znamy dnia ani godziny.
AsiuJan , mój bobas też się skórczył, na jakieś dwa tygodnie , ale potem się poprostu okazało ,że był źle pomierzony! A po za tym waga wg usg może się nawet wahać +/- 500 gram. Najważniejsze ,żeby mała była silna.

Asia- dziewczyny mają racje z tą wagą. Wczoraj na USG widziałąm jak ginka mierzyła mojego synka. Narysowała ta kreskę na główce i usg podpowiedziało, ze to 31 tc. Po chwili mały sie obrócił i zrobiła pomiar jeszcze raz i już był 32 tc i 5 dni. Wystarczy milimetr a różnica wielka. Poza tym Hania może być króka a tłusciutka:)

Ciśnienie norma mniejsze niż 140 na 90 ja u lekarza miałam 150 na 90 a jeżeli by mi przewyższyło 160 na 105 to od razu do lekarza mam dzwonić albo do szpitala jechać.
Lekarza najbardziej zaniepokoiło ciśnienie a mnie wszytko co do mnie mówił.

Asienko Kochana, piszę do Ciebie bardzo poważnie- im bardziej sie bedziesz stresowac i płakać, panikować, tym wieksze bedziesz miała ciśnienie... A poza tym ta waga najmniej sie martw, ja np. mam wazone dziecię tylko na kontorlnych USG i nie mam pojęcia jak waga od 22 tyg. sie zmienila,wiec jakby wyniki wazenia dzidzi były takie wiążące i precyzyjne podejrzewam,ze ważenie byłoby obowiązkowe podczas każdej wizyty... a co maja mówić dziewczyny, które maja robione tylko te USG kontrolne a na pozostałych wizytach sa badane tylko ze tak powiem manualnie...też nie wiedzą ile ich dzidzia wazy i mierzy,a tak jak juz ktoś pisał sprzet do USG to tylko maszyna, która moze sie pomylić lub rzeczywiście Hania tak sie ułożyła,ze pomiar jest nieprawidłowy... także GŁOWA DO GÓRY!!!! Poza tym Kochana ty kończysz już 35 tydzień a szyjka jest zamknięta i to tez jest o 3 trzy tygodnie lepiej niż dziewczyny, które juz sie rozpakowały niestety. Więc jakby sie cos działo to Twoja Hania juz jest o trzy tygodnie do przodu od urodzonych- Nataniela i Hani i na pewno Twoja dzidzia ma lepiej rozwinięte płucka.

Stopi a Ty Kochana leż i sie mało ruszaj proszę!!!! Dasz radę, zaciskaj nóżki mocno!!! Tylko nie panikuj!!! Strach sie bać, bo ja od kilku dni czuje jak mnie dizdiza kopie w szyjkę, aż mam wrażenie,ze zaraz jakaś Stasia kończyna wyskoczy na zewnątrz... hmmm.... wizytę mam jutro i sie okaze co u mnie sie dzieje, zobaczymy co to bedzie!!!

Ściskam wszystkie przestraszone i smutne lipcóweczki!!!
Dobrej nocki wszystkim

Asia dziewczyny maja racje, rozumieme ze mozesz sie denerwowac ale nic Ci to nie pomoze. jedynie cisnienie moze bardziej Ci skoczyc... wiec nie martw sie i odpoczywaj duzo. najwazniejsze ze szyjka zamknieta i Hania jeszcze posiedzi Ci w brzuszku. a waga sie nie przejmuj.

Ja z kolei mam problem z ciśnieniem w drugą stronę - cały czas mam ok 90/60 i czasami ledwo mam siłę się ruszać bo mi się słabo robi. Jak jest ciepło to już w ogóle....:sorry:

Ja z kolei mam problem z ciśnieniem w drugą stronę - cały czas mam ok 90/60 i czasami ledwo mam siłę się ruszać bo mi się słabo robi. Jak jest ciepło to już w ogóle....:sorry:

mam to samo... ja czasmi zartuje,ze ja w ogóle cisnienia nie mam, bo nieraz górne zaczyna sie na 85 a dolne siega poniezej 60... ale wtedy to mam zjazd...

Dziś wizyta kontrolna... zobacze jak tam wyniki badań wyszły, no i dowiem sie czy z resztą w miarę...:sorry:

trzymajta kciukasy kobitki :tak:

reklama
Asia
ja ciśnienie też mierzę od dawna bo zawsze na wizytach mi skakało, bywało nawet 160/90 ale w domu mam zawsze ok więc sie od razu nie zamartwiaj, zacznij mierzyć w domu na spokojnie i wtedy zobaczysz
głowa do góry:-)

Do góry