reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Stopi, Goteczko- dzięki! Też sobie zrobię przy okazji kolejnej morfologii.
Posiew w kierunku paciorkowców powinno się robić w 36tc. i wtedy ewentualnie podać antybiotyki jeśli wyjdą jakieś paskudztwa.

reklama
ten posiew z pochwy robi się najbardziej w kierunku streptocarpus (czy jakoś tak się zwie to paskudztwo) bo jeżeli jest i się go nie wyleczy to maleństwo po porodzie może mieć np. zapalenie płuc. Moja lekarka mi mówiła, że jeżeli ew będę miała a nie zdążą mnie przeleczyć to po prostu po porodzie (jeżeli zdecydują się na naturalny) zbadają dziecku krew pod kątem obecności tej bakterii i jeżeli będzie obecna to dziecko dostanie antybiotyk. A przy okazji na posiewie mogą wyjść jeszcze inne grzybki i bakterie... brrrrr.

iwon - teoretycznie - taka jest ostatnia wersja - mam rodzić SN ale... tak naprawdę wszystko może się zmienić w ostatniej chwili i takie badanie nie zaszkodzi. Poza tym 5 czerwca okaże się czy mi nadal wód nie ubywa i jeżeli ubędzie to idę do szpitala i się okaże czy i jak ewentualnie urodzę.
Z tym porodem to jest tak, że NIC sobie chyba nie można zaplanować więc ... lepiej dmuchać na zimne. Dostałam skierowanie na to badanie - to zrobiłam.

słuchajcie dziewczyny mam takie głupie pytanie no ale ..
chodzi mi o to ze ja teraz przyjmuje tabletki dopochwowe nie pamietam nazwy, zakladam je na noc no i oczywiscie rano wylatują, i co gdyby pewnej n.p nocy zaczela sie akcja porodowa, w szpitalu by mi tam to jakos wyczyscili zebym mogla urodzic SN, czy co ? niewiem czy zrozumiecie moje pytanie bo jak zawsze pisze jakos nieskladnie :baffled:

ada - raczej nie będzie trzeba nic czyścić ;-) też mam leki dopochwowe i już dawno mi powiedziała, że po 32 tc będziemy odstawiać, w końcu to jest na podtrzymanie, a poco podtrzymywać za 5 minut 12 przed porodem
więc pewnie tobie też każe odstawić
a w razie niespodzianki wcześniejszej - jeśli rano ci wypływa to pomyśl że przecież wody ci to tym bardziej wypłuczą z organizmu, gdy odejdą - myślę że tabletkami to akurat nie ma się co martwić ;-)

a ja dziś po wizycie u kardiologa - na razie żadnych wskazań nie podawał, mówi że mam szmery w sercu, ale to może być wina większej ilości krwi, 05.06. idę na usg to się dowiemy jak moje serducho się zachowuje w czasie ciąży i co robimy dalej

a teraz lecę obiad robić, później będę nadrabiać co dziś naprodukowałyście :-)

I po wizycie, chyba ta koncowka maja jakas pechowa ! Czesc przodujaca - glowka, Lenki zeszla juz za nisko i zaczela mocno napierac. Stad te moje skurcze. I w kazdej chwili moge zaczac rodzic!! Ratuje mnie tylko to, ze mam przerosnieta szyjke macicy i jest jeszcze zamknieta. Mam sie spakowac do szpitala i byc w gotowosci i liczyc skurcze. I jakby skurcze byly nadal to jechac na Karowa albo do IMiDZ. W razie co beda powstrzymywac porod. Oczywiscie zakaz chodzenia tylko lezenie z nogami do gory, zeby mala jeszcze sie cofnela i poczekala troche. No spa forte co 4h Wiec zmykam lezec...

reklama
Do góry