reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Stopi, Goteczko- dzięki! Też sobie zrobię przy okazji kolejnej morfologii.
Posiew w kierunku paciorkowców powinno się robić w 36tc. i wtedy ewentualnie podać antybiotyki jeśli wyjdą jakieś paskudztwa.

reklama
ten posiew z pochwy robi się najbardziej w kierunku streptocarpus (czy jakoś tak się zwie to paskudztwo) bo jeżeli jest i się go nie wyleczy to maleństwo po porodzie może mieć np. zapalenie płuc. Moja lekarka mi mówiła, że jeżeli ew będę miała a nie zdążą mnie przeleczyć to po prostu po porodzie (jeżeli zdecydują się na naturalny) zbadają dziecku krew pod kątem obecności tej bakterii i jeżeli będzie obecna to dziecko dostanie antybiotyk. A przy okazji na posiewie mogą wyjść jeszcze inne grzybki i bakterie... brrrrr.

iwon - teoretycznie - taka jest ostatnia wersja - mam rodzić SN ale... tak naprawdę wszystko może się zmienić w ostatniej chwili i takie badanie nie zaszkodzi. Poza tym 5 czerwca okaże się czy mi nadal wód nie ubywa i jeżeli ubędzie to idę do szpitala i się okaże czy i jak ewentualnie urodzę.
Z tym porodem to jest tak, że NIC sobie chyba nie można zaplanować więc ... lepiej dmuchać na zimne. Dostałam skierowanie na to badanie - to zrobiłam.

słuchajcie dziewczyny mam takie głupie pytanie no ale ..
chodzi mi o to ze ja teraz przyjmuje tabletki dopochwowe nie pamietam nazwy, zakladam je na noc no i oczywiscie rano wylatują, i co gdyby pewnej n.p nocy zaczela sie akcja porodowa, w szpitalu by mi tam to jakos wyczyscili zebym mogla urodzic SN, czy co ? niewiem czy zrozumiecie moje pytanie bo jak zawsze pisze jakos nieskladnie :baffled:

ada - raczej nie będzie trzeba nic czyścić ;-) też mam leki dopochwowe i już dawno mi powiedziała, że po 32 tc będziemy odstawiać, w końcu to jest na podtrzymanie, a poco podtrzymywać za 5 minut 12 przed porodem
więc pewnie tobie też każe odstawić
a w razie niespodzianki wcześniejszej - jeśli rano ci wypływa to pomyśl że przecież wody ci to tym bardziej wypłuczą z organizmu, gdy odejdą - myślę że tabletkami to akurat nie ma się co martwić ;-)

a ja dziś po wizycie u kardiologa - na razie żadnych wskazań nie podawał, mówi że mam szmery w sercu, ale to może być wina większej ilości krwi, 05.06. idę na usg to się dowiemy jak moje serducho się zachowuje w czasie ciąży i co robimy dalej

a teraz lecę obiad robić, później będę nadrabiać co dziś naprodukowałyście :-)

I po wizycie, chyba ta koncowka maja jakas pechowa ! Czesc przodujaca - glowka, Lenki zeszla juz za nisko i zaczela mocno napierac. Stad te moje skurcze. I w kazdej chwili moge zaczac rodzic!! Ratuje mnie tylko to, ze mam przerosnieta szyjke macicy i jest jeszcze zamknieta. Mam sie spakowac do szpitala i byc w gotowosci i liczyc skurcze. I jakby skurcze byly nadal to jechac na Karowa albo do IMiDZ. W razie co beda powstrzymywac porod. Oczywiscie zakaz chodzenia tylko lezenie z nogami do gory, zeby mala jeszcze sie cofnela i poczekala troche. No spa forte co 4h Wiec zmykam lezec...

reklama
Do góry