reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Stopi ekspertem od interpretacji cytologii nie jestem, ale może to nic bardzo poważnego. Masz możliwość kontaktu ze swoim lekarzem żeby zadzownić i omówić wynik ? - napewno wtedy będziesz spokojniejsza......

reklama
stopi, ja też ciągle mam jakąś infekcję grzybiczą :baffled:. Nie mogę się pozbyc tego paskudztwa :baffled:. Co chwila aplikuje sobie jakies globulki, czopki, tabletki i nic :-(. Chyba dopiero po urodzeniu małego, jak bede mogła zastosowac coś silniejszego MOŻE uda sie tego pozbyć :-(.

Ja kilka dni temu miałam robione KTG i wyszły jakieś skurcze, które jeszcze nie powinny się pojawiać. Lekarz zwiększył mi dawkę Asparginu.
Dziś miałam sprawdzaną szyjkę i niby wszystko jest OK, ładnie trzyma.
USG pokazało, ze z Maluchem też wszystko dobrze (waży już 2 kg :-)), łożysko wporządku.

USG Lenki; Corcia w koncu przekrecila sie i jest juz glowka do dolu.Mala Lenka nie jest mala dziewczynka , tylko az lekarza zatkalo i resetowal USG, czy jakiegos bledu nie pokazuje. W moim malenkim brzuszku mieszka bardzo dluga Lenka (3tyg. do przodu), ale za to bardzo!! chuda, bo ok 1680g. Wogole ma niezle rozbierznosci w dzisiejszych pomiarach i mam sie szykowac na dlugiego chudzielca (roznice w pomiarach wyniosly ponad 3tyg). Chyba bedzie do mamy podobna, bo jej tata jest wzrostu normalnego... Brzuch mam mamy, bo w dlugosci ma jeszcze miejsce, a ze chuda to tez taki ten moj brzuch. Taka moja uroda jak to mi lekarz powiedzial. I dodal, ze mam bardzo mocny brzuch, mocna tkanke laczna i skora brzucha w idealnej kondycji, dobrze napieta i nie sadzi,zeby jakis roztep mi sie zrobil. A ona w tym moim malym brzuszku ma duzo miejsca. Jak ona chudzielec to teraz jasne czemu ja tak malutko przytylam hehe Odebralam tez ta cytologie i w przyszlym tyg do gin. I ku mojemu zdziwieniu infekcje sa ale, UWAGA!! od 3lat nie mialam grII, tylko zawsze gr. III ze zmianami CIN 1 lub 2. I zatkalo mnie, czyzby teza, ze w ciazy takie rozne niedobre zmiany przedrakowe moga sie cofnac :-) :-) Wiec juz moge miec ta grzybice i te klykciny itd, jak nie mam CIN1 ani CIN 2. Jak mi sie utrzyma gr II po ciazy to nie bede miala skracanej szyjki macicy.

No Stopi gratuluję dobrych wieści i córy :-) A grzybicą się tam może nie należy tak mocno przejmować, bo moja koleżanka urodziła w marcu i przeszło jak ręką odjął, a tak samo cierpiała prawie całą ciążę.:tak:

Stopi gratuluje dobrych wiesci :tak: Znajoma niedawno urodzila chudzielca za to bardzo dlugiego bo az 63 cm :szok:
Ja juz tez po wizycie i wszystko dobrze :blink: Maluda rozwija sie prawidlowo choc wydaje mi sie troche lekka bo ma dopiero 1900 g :-( No a pozatym gin troche sie przekomarzal ze on juz wie co bedzie ale mi nie powie :-D Ale co tam najwazniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka a nie jego plec :tak:

reklama
Stopi, Heidi gratuluję dobrych wieści:-)
Heidi coś przekorny ten twój lekarz, ale może dziewczynka będzie jak też szczupła i tak nie chce potwierdzić, u mojego kulki były już tak duże ostatnio, że sama je dojrzałam:tak:

Do góry