reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

ja po swojej ostatniej wizycie zauwazylam jedną rzecz tzn. odkad odstawialm fenterol brzuch mniej mi się stawia. Teraz biore doraznie nospe. Gora 2 razy dziennie. a pamietam n.p gdy wieczorem bralam polowke to rano budzilam się z tak twardym brzuchem aa teraz jak reką odjął. Rano brzuszek jest mieciuszki :).
W ogole fenoterol zapisali mi w szpitalu w 20 t.c ja wtedy nawet nie czulam tego stawiania się.. dopiero jak zaczynalam brac te tabletki i gdy mijal czas ich dzialania momentalnie czulam twardnienie. :dry:ciekawe co na to moj lekarz:blink:

reklama
slonce ciesze sie ze wsio jest oki :] no i kolejne 30 dni leniuchowania :]
Marlena _25 no to dosc spora ta twoja cora, grunt ze dobre wyniki :] ja jestem ciekawa ile moj młody jest starszy :] na usg w 23 tygodniu byl 10 dni do przodu :]
fioletowa super ze glukoza jest ok :] i nerki tak samo -same pozytywne wiaodmosci

W piątek byłam u gina. Wszystko ok dzidzia rośnie i ma się dobrze. Tylko jakoś umknęło mi powiedzenie lekarzowi, że coś od wtorku-środy macica mi się dosyć mocno napina. A w pon. i wtorek poszalałam w pracy.... I tak w niedzielę obudziłam się z plamieniem i bólem brzucha jak przed okresem. I to 500km od mojego lekarza. Pojechałam na dyżur lekarza mojej siory. Pobadał, zapisał leki i jest lepiej. A już myślałam, że zakończy się to źle. Ale jest lepiej. Niby jakaś infekcja ale skąd tak nagle i z takimi napięciami???:confused: Nie wiem, ale było to ostrzeżenie dla mnie coby zwolnić tempo.

Widzę że nie jestem sama z moimi skurczami :) Meczą mnie okropnie. Lekarz zalecił Magne-B6 i kazał się obijać :happy2: ale te skurcze chwytają co chwilę i z byle powodu... trochę się martwię.

Mój maluszek ma już 1800 g :-D w 31 tygodniu.

Dziewczyny na prawdę zwolnijcie, żebyście potem nie żałowały. Skurcze mogą ale nie muszą występować. Także lepiej dmuchać na zimne i do swojego lekarza się wybrać.

Dzisiaj wizyta, wiec proszę o trzymanie kciuków, oby mały bawił się już w nietoperza, bo inaczej może nie być za wesoło!

witam
wizyta zaliczona, narazie ok tylko musze dużo odpoczywać, żeby brzuchol nie twardniał. Trzymam kciuki za wizytujące mamusie.

Jeny z moim myśleniem już coraz gorzej, zastanawiałam się sporo o co chodzi z tym nietoperzem:-D niuta u ciebie, dobry tekst:tak::-D więc trzymam kciuki:happy2:
No fela tak się bałaś, a tu na szczęście ok:-), to teraz dbaj o siebie.
gabiaz, sisay to też odpoczywajcie dużo, najlepiej na leżaczku na słoneczku jak macie możliwość:-)

reklama
Za mnie też, za mnie też trzymajcie proszę! Dziś idę na USG i jakoś dziwnie niepewnie się czuję... Na wcześniejsze chodziłam na luzie a teraz jakoś tak inaczej... Może dlatego że od ostatniego USG sporo się wydarzyło - skurcze, cukrzyca i inne takie, więc trochę straciłam pewność siebie...:sorry2:

Do góry