reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Heidi kciuki zacisniete...
Niuta3 dobrze ze wszystko ok, czekamy na wiesci z usg...
Goteczko to dobrze ze tak spokojnie do tego podchodzisz, to najwazniejsze...:-)

reklama
NIUTA- dobrze ze wszystko w porzadku.
HEIDI - trzymam kciuki
GOTECZKO- za Ciebie to podwojnie trzymam kciuki.... super, ze juz jestes gotowa na przyjscie malenstwa , ale moglo by jeszcze troszke poczekac ;-)

Właśnie wróciłam z USG - wszystko jest Ok, moja córeczka waży ok 1700g i jest małą pucołowatą kluseczką :-) w przyszłym tygodniu zrobię skan zdjęcia to wkleję. Niesamiwocie się zmieniła przez te 10 tygodni :-D
Oczywiście musiała dać jakiś popis jak przy każdym USG - tym razem zadziwiła nawet panią doktor bo otworzyła oczy! :-D i to jak była włączona opcja 4D więc mam to uwiecznione na filmie! podobno niezwykle rzadko można coś takiego zobaczyć, tym bardziej na 3 czy 4D bo przecież takie maluchy właściwie przez cały czas mają oczka zamknięte :tak:
Stopi ja chodzę do p. Małgosi S.... nazwiska niestety nie pamiętam, ale moja ginka mówiła mi że wszytskie te 3 szkoły mają właściwie identyczny program więc takie listy pewnie też dają takie same

A, i prawdopodobnie urodzi się z czuprynką bo nawet na USG widać była takie farfocelki i p. doktor powiedziała że to są właśnie włoski :-D więc raczej będzie miała ciemne włoski po mnie a nie blond po mężu... niestety...;-) bo z tego co zauważyłam jasnowłosi zwykle rodzą się łysi jak kolano :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
To i ja się pochwalę swoja dzisiejszą wizytą. :happy:

Wyniki ogólne dobre.:happy2: Usg miałam robione i chyba jest oki. Ginka miała jakiś problem z serduchem bo Mały wierzgał się i serce uciekało z "zasięgu" ale sprawdziła potem jeszcze 2 razy i wszystko oki. Dominik rośnie super - waży prawie 2200 g. :biggrin2: Wody płodowe w normie. Główka bardzo nisko ale póki co reszta wygląda dobrze. A to dla mnie najważniejsze.
Następna wizyta początkiem czerwca i wtedy zastrzyki i cała reszta potrzebnych badań potrzebnych do porodu.

No i mam się udać do lekarza rodzinnego w sprawie mojej alergii na pyłki, trawy itp.... Bo dziś miałam dość poważne problemy z oddechem. a to się już lekarce nie podobało!!! :no: I do całości mam zwiększyć dawkę magnezu.

Goteczko troszkę mi pyszczek opadł po przeczytaniu Twojej wiadomości. :shocked2::shocked2::shocked2: Szczerze mówiąc miałam wrażenie że będziesz pierwsza ale żeby już w połowie czerwca?? :confused::baffled: dobrze, że jesteś przygotowana:tak::tak::tak:

Antkowa, Iwon super wiadomosci... gratuluje juz tak duzych pociech w brzuszkach...
Antkowa z tymi oczkami to mnie zadziwilas, sama bym chciala takie cos zobaczyc...

Goteczka ja też już bym chciała być po i trzymam za Ciebie kciuki.
Iwon ale masz małego spaślaczka, Już bym chciała żebyśmy mieli porody za sobą i mogły się pochwalić naszymi pociechami.
Antkowa Tobie również gratuluję wizyty.

asiu - z jednej strony o niczym innym nie marzę jak tylko o tym, żeby być już PO, a z drugiej.. chciałabym go jeszcze trochę podhodować żeby tak doszedł do tych 3 kg (na razie oceniany był tydzień temu na 2215 g więc jeszcze odrobinkę mu brakuje). wierzę w to, że wyjdzie na ten świat jak będzie już gotowy - ja jestem gotowa i staram się być dobrej myśli

antkowa u mnie na USG tez było widać włoski :-) a otwarte oczka podobno widać nieraz już po 30 tyg bo dzieciaczki nie cały czas śpią tylko czuwają. Ale że udało się to uwiecznić na 4d??? - no to wielkie gratulacje:-)

iwon - gratuluję dobrych wyników! :-) tak trzymać!!! no i widzę, że wagowo nasze dzieciaczki idą praktycznie łeb w łeb :-)

Dziewczyny gratuluje dobrych wyników, widzę dzieciaczki rosną jak na drożdżach:-)
Goteczka, nakaż małemu, że najwcześniej w czerwcu może wyjść, niech się słucha już mamusi no nie? Mógłby jeszcze trochę podjeść w brzuszku:tak:
Antkowa super już móc zobaczyć oczka:-) słodkie

reklama
Wszystkim dziewczynom gratuluję udanych wizyt:-D

wczoraj umówiłam sie z panią kardiolog, zeby zobaczyła serduszko Stasia i oceniła te zwapnienia, które tam ma:-( ide 22 maja na wizyte do niej.

Do góry