Robaczku, minusy wracają do normy na starość - ci co teraz mają dobry wzrok będą wystawiać gazetę za okno żeby ją przeczytać a my będziemy siedziały i jak nastolatki czytały bez okularków oczywiście tak na prawdę wszystko zależy od tego czy masz wadę -1 czy -10, bo -10 to się tak nie cofnie
reklama
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
Antkowa
naprawdę tak jest??
no w tej chwili mam okulary -1 ale są troszke za słabe bo zaczyna mi się z daleka rozmazywać wzrok
ja sie właśnie bałam że takim sposobem na starość już kompletnie nic nie zobaczę ale może jest szansa że jednak coś będę widzieć;-)
naprawdę tak jest??
no w tej chwili mam okulary -1 ale są troszke za słabe bo zaczyna mi się z daleka rozmazywać wzrok
ja sie właśnie bałam że takim sposobem na starość już kompletnie nic nie zobaczę ale może jest szansa że jednak coś będę widzieć;-)
Tak mi przynajmniej powiedziało chyba 2 okulistów a koleżance mojej mamy właśnie taka wada z wiekiem się cofnęła. Ja też przed ciążą miałam chyba coś w okolicach -1 - -1,25 i mam wrażenie że w ciąży wzrok mi się pogorszył, na konsultacji u okulisty jeszcze nie byłam ale pewnie jakoś niedługo się wybiorę, bo nawet ginka powiedziała mi że jak mam takie wrażenie to nie zaszkodzi
Kasiurek1983
Fanka BB :)
Robaczku, minusy wracają do normy na starość - ci co teraz mają dobry wzrok będą wystawiać gazetę za okno żeby ją przeczytać a my będziemy siedziały i jak nastolatki czytały bez okularków oczywiście tak na prawdę wszystko zależy od tego czy masz wadę -1 czy -10, bo -10 to się tak nie cofnie
dobre :] no i zgadza sie co mowisz:] hihi niestety taka prawda
a wy nie musiałyscie zlaiczyc okuliste interniste i stomatologa w ramach ksiazeczki ciązowej ?
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
ja nie musiałam nikogo zaliczać, u dentysty byłam sama bo nie chcę żeby mi zęby poleciały ale jest ok, ale ginekolog mnie do nikogo nie kierował wiec muszę sama zadbać o niektóre sprawy;-)
ja u stomatologa też byłam sama, tylko spytałam się ginki czy to będzie ok [no czy mogę już podejmować wyprawy dalsze niż do kuchni ;-) ]
z moim serduchem, dbałość o zęby to było tak naprawdę jedyne zalecenie kardiologa więc regularnie [mniej więcej] się wizytuję u dentysty :-)
a dziś zaliczyłam tę słynną glukozę - jakoś to przeżyłam, choć myślałam w pewnym momencie źe usnę ;-)
obyło się bez wizyty w kibelku, ale po drugim pobraniu jak się przyssałam do automatu z wodą... ;-)
z moim serduchem, dbałość o zęby to było tak naprawdę jedyne zalecenie kardiologa więc regularnie [mniej więcej] się wizytuję u dentysty :-)
a dziś zaliczyłam tę słynną glukozę - jakoś to przeżyłam, choć myślałam w pewnym momencie źe usnę ;-)
obyło się bez wizyty w kibelku, ale po drugim pobraniu jak się przyssałam do automatu z wodą... ;-)
M
MALENSTWO 33
Gość
Ja już po wizycie L4 na następne 30 dni z dzidziusiem wszystko ok wyniki wzorcowe i mam sie przygotowywać do cesarki
Marlena _25
Aktywna w BB
hej, ja wczoraj miałam robione usg, malutka waży 2100 g i jest z nią wszystko dobrze. ilość wód płodowych w normie. jest ciut większa. zresztą na każdym usg wg wymiarów mała jest starsza o jakieś 1,5 tygodnia. na pierwszym usg wyliczyli, że przyjdzie na świat 28 czerwca a nie 3 lipca. no zobaczymy. jeszcze ma trochę czasu to niech sobie siedzi grzecznie.
odebrałam wyniki :-)
glukoza po 50 po godzinie 127 znaczy w normie
cieszę się strasznie, że chociaż to mi się nie przypałętało
toksoplazmoza oba ujemne, co mnie zdziwiło, bo kiedyś mieliśmy półdzikie koty u babci i dziwne że nic nie złapałam, myślałam że już to musiałam przechodzić... ale dobrze że przynajmniej w ciąży uważam i nic nie złapałam
no i nerki chyba wyleczone :-)
jeszcze tylko dla pewności zostaje wizyta na koniec maja, ale nie sądzę żeby mi wyczytała coś niepokojącego z tych wyników
glukoza po 50 po godzinie 127 znaczy w normie
cieszę się strasznie, że chociaż to mi się nie przypałętało
toksoplazmoza oba ujemne, co mnie zdziwiło, bo kiedyś mieliśmy półdzikie koty u babci i dziwne że nic nie złapałam, myślałam że już to musiałam przechodzić... ale dobrze że przynajmniej w ciąży uważam i nic nie złapałam
no i nerki chyba wyleczone :-)
jeszcze tylko dla pewności zostaje wizyta na koniec maja, ale nie sądzę żeby mi wyczytała coś niepokojącego z tych wyników
reklama