reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Aguś lekarze odradzają zmianę szkieł w 7-8 miesiącu bo podobno bardzo często właśnie w tym czasie wzrok się najbardziej pogarsza. Ja za tydzień mam wizytę u ginki to sobie pogadam o okuliście jak coś to od razu idę do siebie do przychodni. Ale póki co szkieł nie bede zmieniac na 100%.

reklama
Kasiurek1983 stosujesz tak jak mydło w płynie - dokładnie jak napisałas :)
dzieki za info :]
gratuluję wszystkich pozytywnych wiadomości:-)

Iwon
ja też postanowiłam się wybrać do okulisty i już się zarejestrowałam, nie wiem jak z oczkami do porodu a poza tym wzrok mi się popsuł znowu i chyba trzeba bedzie zmienić okulary:-(

Wiesz co nie ma co zmieniac skzieł, ja mialam przed ciażą mała wade jakies 0,75 na plusie a jak byłam ostanio robic badania do ksiazeczki ciązaowej to oakzało sie ze mam astygmatyzm nadwzroczny, krótkowzrocznosc i jedno oko 0,75 na plusie a drugie 1,75 na minusie ! Ale pani doktor powiedziala ze mam sie tym nie rpzejmowac i przyjsc 4 miesiace po porodzie na kontrolne badania bo na pewno mi sie wzrok poprawi, ponoc w czasie ciazy tak jest ze sie wzrok pogarsza a po porodzie wraca do normy :] wiec głowa do góry

Łożysko - dojrzałość
Znalazłam to ale raczej niewiele mi to mówi. Lekarz powiedział, ze będzie sprawdzał wszystko i na kolejnej wizycie będzie usg. Na razie kazał się nie martwić. Ale ja mam swoje wiry i tak.I mam coś jeszcze Forum Ginekologiczne - Starzejące się łożysko
Nie ma się co martwić, moja bratowa miała z oby dwoma ciążami ten sam problem , ale urodziła praktycznie tylko 2 tygodnie prędzej, a przecież to już w terminie!
Najważniejsze ,żeby dzieciaczki były zdrowe, nie ma się co martwić, ja miałam w pierwszej ciąży przedwczesne skurcze powstrzymali mi je, a za 1,5 tygodnia wywoływali mi poród , bo miałam kolkę nerkową ! Czysta parodia!
Asiu nie martw się więc za wczas , bo to po prostu nie ma sensu, a tylko wpływa na małą lale!

Nie ma się co martwić, moja bratowa miała z oby dwoma ciążami ten sam problem , ale urodziła praktycznie tylko 2 tygodnie prędzej, a przecież to już w terminie!
Najważniejsze ,żeby dzieciaczki były zdrowe, nie ma się co martwić, ja miałam w pierwszej ciąży przedwczesne skurcze powstrzymali mi je, a za 1,5 tygodnia wywoływali mi poród , bo miałam kolkę nerkową ! Czysta parodia!
Asiu nie martw się więc za wczas , bo to po prostu nie ma sensu, a tylko wpływa na małą lale!

w terminie to juz od 36 tygodnia -prawda?

Moja ginka mówi, że po 34 tygodniu można bezpiecznie dla dziecka urodzić ale wiadomo że im bardziej w terminie się urodzi tym lepiej

Moja ginka mówi, że po 34 tygodniu można bezpiecznie dla dziecka urodzić ale wiadomo że im bardziej w terminie się urodzi tym lepiej

acha :] no tak to fakt ze lepiej urodzic blizej terminu porodu wyznaczonego przez gina. Tylko kiedys sie zastanawiałam, w jakim tygodnie mozna przed wczesnie urodzic zeby dziecko było w terminie i nie odbiło sie zbytnio na jego zdrowiu .

Najbardziej bezpieczny termin to to dwa tygodnie przed, ale po 36 też już nie powinno być żadnych komplikacji! Tak przynajmniej powiedział mi mój gin! Ważne żeby płuca były odpowiednio rozwinięte!

z tego co czytałam to najlepiej rodzić po 37 tygodniu ale wiadomo że każde dziecko może być inaczej rozwinięte i chyba ciężko określić jeden wspólny termin....

obyśmy jak najdłużej wytrwały nierozpakowane...

czyli lepiej czekać z okularami?? nie wiem czy u mnie to się poprawi bo od kilku lat wzrok mi się systematycznie pogarsza i już zwątpiłam że będzie lepiej, zwłaszcza że mam minusy a to podobno nie wraca do normy:-:)-(

reklama
ja bym sie wstrzymała , z tymi skzlami, w koncu 4 miesiace to nie tak dlugo a moze worcic do normy cyzli do wady sprzed ciazy czy badania . Ale jak pojdziesz do okulisty to sie dowiesz

Do góry