reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Lactacyd - bede musiala sprobowac tego płunu, znalazlam ze jest płyn i emulsja ze emulsje trzeba rozcienczac. o teraz takie głupie pytanie jak sie sosuje taki płyn ? bo ja od zawsze tylko mydło i mydło no i nie wiem dokladnie jak anie chce sobie jakies krzywdy zrobic . w sensie daje sie na łapke i sie myje i płucze woda czy ....

reklama
mamusiaM dobrze że jest oki:-)

Anika
kurcze troszkę mnie teraz nastraszyłaś z tym okulistą.:baffled: Chyba będę się tez musiała wybrać na przegląd oczny...

Asia co to znaczy "łożysko jest przejrzałe"???? Lekarz Ci nic dokładniej nie wytłumaczył??
W necie nie mogłam wiele znaleźć ale to znak do szybkiego porodu, podobno.

Łożysko - dojrzałość
Znalazłam to ale raczej niewiele mi to mówi. Lekarz powiedział, ze będzie sprawdzał wszystko i na kolejnej wizycie będzie usg. Na razie kazał się nie martwić. Ale ja mam swoje wiry i tak.I mam coś jeszcze http://*spam*/forum/vt,48,245,6111

Ostatnia edycja:
Asiu to może warto się jeszcze przejść gdzieś do innego gina na jakąś konsultacje??
Też doczytałam, że faktycznie w 32tc to nie oznacza czegoś strasznego.... Ale w 37 tc. za przeproszeniem miałabym to gdzieś czy urodzę już czy za 2 tygodnie.... A w Twoim przypadku???

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt :tak:
Goteczko no to kawał mężczyzny z tego Waszego Szymusia nie ma co... a co do terminu to najważniejsze żeby szczęśliwie zdrowy przyszedł na świat a jak ma być w czerwcu pod koniec to niech będzie w czerwcu.... :tak: matka natura wie co robi, nie martw sie napewno bedzie oki;-)
Asiu ja tam sie nie znam na tej skali czy ten stopień dojrzałości na ten wiek ciąży powinien taki być, ale skoro spokojnie masz czekać do następnej wizyty to pewnie nie ma tragedii - inaczej by Cie napewno nie puścił od tak;-).... ale rozumiem Cię, tez mimo wszystko bym o tym myślała napewno....
Anika no to gratulacje, jak już znowu mówią że chłopina to pewnie tak zostanie.... będziesz królową matką w takim razie jak nic;-);-);-).... najważniejsze, że wszystko w porządku... a co do okulisty to co na to Twoj gin? czy byłaś po i dopiero zobaczy to zaswiadczenie i sie wypowie? a tak wogóle to byłas profilaktycznie u okulisty czy miałas jakies wskazania do kontroli? pytam bo ja nie byłam wogóle w ciązy i może w takim razie powinnam.....

gratuluję udanych wizyt
asiu wiem że trudno się nie nakręcać [sama mam w tym mistrzostwo ;-)] trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku
ech dziewczyny, dużymi krokami się zbliżamy, będzie się działo ;-)

Calla u okulisty byłam po ginie więc jeszcze nie wie o wskazaniu, a byłam ponieważ mam wadę wzroku - astygmatyzm i niedowiedzenie lewego oka, chciałam sobie załatwić skierowanie na laserową korektę wzroku po urodzeniu dziecka (ze skierowaniem masz zniżki na zabieg i późniejszą opiekę). Przy okazji poprosiłam o zbadanie czy mam przeciwwskazania, no i nie powiem żeby mnie to zmartwiło. Już miałam jedną cesarkę tylko, że po perypetiach więc teraz jestem już spokojniejsza.
Asiu będzie dobrze, już nie dużo do rozwiązania więc każdy tydzień przybliża Nas do bezpiecznego dla dziecka okresu ale ozywiście obyś do lipca dotrwała w 2-paku :tak:

dziewczynki gratuluje udanych wizyt i pokaznych pociech. kurcze jak to zlecialo... za niedlugo bedziemy otwierac watek porodowy :-)

reklama
gratuluję wszystkich pozytywnych wiadomości:-)

Iwon
ja też postanowiłam się wybrać do okulisty i już się zarejestrowałam, nie wiem jak z oczkami do porodu a poza tym wzrok mi się popsuł znowu i chyba trzeba bedzie zmienić okulary:-(

Do góry