reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Hej kobitki gratuluję dobrych wieści:-D
A ja chyba od jutra dołączę do tych SŁODKICH;-) Bo niecierpliwość jak zwykle wygrała i zadzwoniłam w sprawie wczoraj pitej glukozy i nie jest najlepiej.... Ale na razie nie będę się tym martwić. Jutro na 10 do gina pomykam to się okaże. W końcu to on się lepiej zna na ludziach a ja na zwierzakach:-D

reklama
Gratuluję Wam udanych wizyt :-)

goteczka - duży ten Twój Skarb :tak:Ja ciągle pamietam jak pisałyśmy o naszych fasolkach - że mają kilka mm, potem kilka cm, a teraz już takie duże :-). Wiem, ze się powtarzam, ale czas tak szybko leci .... :szok:

Ja jestem po wczorajszej wizycie kontrolnej. Z szyjka wszystko wporządku, ładnie się trzyma ;-). Za10 dni mam sie stawić na pierwsze KTG, a 29 maja kolejna wizyta kontrolna. Wtedy też dostanę skierowanie na morfologię i mocz.

Witam się i ja po wizycie
Zacznę od gina - szyjka git, żadnych infekcji ani nic niepokojącego, waga +2 od ostatniej wizyty czyli łącznie 12 kg, glukoza 75 podobnie jak 50 przekroczyły minimalnie normę więc bez paniki ale mam unikać słodkiego.
USG - dziecko obrócone główką do wyjścia, waga 1800 gram, wg pomiarów obwodów jest tydzień starsze niż z OM więc dużej różnicy nie ma, no i nadal mamy jądra :-D

Byłam też u okulisty i dostałam zaświadczenie ze wskazaniem na cięcie z powodu zmian na siatkówce prawego oka.

Kasiurek 23 z tego co wiem to wcale nie oznacza ,że dziecko urodzi się wcześniej po prostu jest większe niż inne! A jaki miałaś termin wg pierwszego usg , bo z tego co wiem on jest najbardziej przybliżony do terminu porodu!

jelsi chodzi o termin w 4 tygodniu ciazy to 26 lipca, pozniej 27 termin pozniej pani nie mowila ze wzgeldu na o ze nie szlam na badania sprawdzac termin tylko serce i jakos tak zapomnialam zapytac w ogole bo przejea bylam czy z serduszkiem wsio ok

mam takie pytanie uzywacie jakis srodkow do higieny imtymnej ?

Szymonek od początku był 'trochę do przodu' z terminem. Według OM termin miałam na 5 lipca a na I USG wyszło 29 czerwca. Teraz termin najbardziej mi się może przesunąć z powodu stale skracającej się szyjki no i ew. z powodu małej ilości wód. Tak jak pisałam - jeżeli w 35 tc będzie mniej niż 5 (chyba cm3 ??? - tak??? - nie jestem pewna jednostki:confused:) to dostanę skierowanie do szpitala na konsultację. Jeżeli wszystkie przepływy będą tak jak teraz ok to może jeszcze poczekają- jeżeli nie - to nie jest wykluczone, że będzie decyzja o wcześniejszym rozwiązaniu. Podobno też - tak dziś dowiedziałam się na USG - może być to u mnie z lekka dziedziczne. Mój brat miał sięurodzić pod koniec czerwca a urodził się 15 maja a ja wg lekarzy miałam się urodzić w połowie lutego a urodziłam się na początku stycznia (choć moaj mama utrzymywała, że urodzę się właśnie w styczniu). A jak będzie w przypadku Szymonka? - zobaczymy. Biorąc pod uwagę że może urodzić się wcześniej - cieszę sie że jest nieco większy niż norma. Dla niego to działa tylko na plus.
Kasiurek - ja do higieny intymnej używam płynu LACTACYD - jakoś używam go od dawna i bardzo mi podpasował - nie miewam żadnych infekcji, podrażnień więc chyba mi służy

Goteczko ładny kolosik, nie chcę straszyć ale mój Tymuś w 32 tc ważył na USG 2380 gr i w rezultacie urodził się 4,5 kg :-D niestety termin z USG (tez czerwcowy) się w moim przypadku nie sprawdził i przyszedł na 2 dni przed terminem z OM

Anika - weź mnie nie strasz!!! tym bardziej, że skubaniec obrócił się i nie jestem pewna czy nadal będę mieć wskazanie do cesarki?! hmmm... kardiolog wprawdzie twierdzi, że w moim wypadku jest wskazana ale czy ginka też będzie tego zdania?

Ja też już po wizycie. Hania waży 1900 gram, nosek ma Dawida i wszystko z nią jest w porządku ale.... moje łożysko jest przejrzałe. Wg Graumma....czy jakoś tam jest 3 stopnia i to jest z wykrzyknikiem napisane i nie wiem co to oznacza? Ja nie palę, Dawid też nie a tu takie siupy. Główkę moja córka ma w dole i cały czas poród ma się odbyć naturalnie. Lekarz się mnie pytał czy chcę cięcie. Oczywiście pow, że nie. A i pipa jest jak była-dokładnie ją widziałam lekarz pow, że nie ma opcji, że może być inaczej, bo ja mu pow, że ta pipa wygląda jak jąderka a on do mnie, że siusiaka nie ma i mam dziurę na 100%. Boję się o to łożysko bo przez to dziecko może być niedotlenione. Na razie wszystkie przepływy są w porządku. Ale będzie to wszystko lekarz obserwował.
Reszcie dziewczyn wizytującym gratuluję dobrych wieści.

Szymonek od początku był 'trochę do przodu' z terminem. Według OM termin miałam na 5 lipca a na I USG wyszło 29 czerwca. Teraz termin najbardziej mi się może przesunąć z powodu stale skracającej się szyjki no i ew. z powodu małej ilości wód. Tak jak pisałam - jeżeli w 35 tc będzie mniej niż 5 (chyba cm3 ??? - tak??? - nie jestem pewna jednostki:confused:) to dostanę skierowanie do szpitala na konsultację. Jeżeli wszystkie przepływy będą tak jak teraz ok to może jeszcze poczekają- jeżeli nie - to nie jest wykluczone, że będzie decyzja o wcześniejszym rozwiązaniu. Podobno też - tak dziś dowiedziałam się na USG - może być to u mnie z lekka dziedziczne. Mój brat miał sięurodzić pod koniec czerwca a urodził się 15 maja a ja wg lekarzy miałam się urodzić w połowie lutego a urodziłam się na początku stycznia (choć moaj mama utrzymywała, że urodzę się właśnie w styczniu). A jak będzie w przypadku Szymonka? - zobaczymy. Biorąc pod uwagę że może urodzić się wcześniej - cieszę sie że jest nieco większy niż norma. Dla niego to działa tylko na plus.
Kasiurek - ja do higieny intymnej używam płynu LACTACYD - jakoś używam go od dawna i bardzo mi podpasował - nie miewam żadnych infekcji, podrażnień więc chyba mi służy
acha dziekuje za wyczerpującą i łopatologiczna odpowiedz :] ja sie boje ze moj tez bedzie wczensiej własnie przez te pare dni do przodu i wymiary, ale nie iwem jak bedzie bo ja mialam 53 cm jak sie rodizlam moj 63 i wazyl kolo 5 kilo. jak mi robili usg to wszyscy takie oczy ze mały byl juz taki duzy a jak mowilam jaka ja bylam i moj to acha, niektoryz mowili ze urodze duzo wczesniej niz wskazuje termin hmm, dlatego sie zastanwiam no ale do 25 maja troche czasu zostalo, to sie wypytam co i jak.

reklama
Dziewczyniki gratuluje udanych wizyt :-)
Kasiurek ja tak samo jak Goteczka od dawna używam Lactacyd i jestem z niego bardzo zadowolona :-)

Do góry