reklama
Hehe, goteczka to mocno ci się termin skrócił, na prawdę pierwsza będziesz opisywać jak to jest z maleństwem na zewnątrz:-):-) fajnie, że zdrowiutki i oby tego płynu wystarczyło mu. Ale, że już włoski widać to jestem zadziwiona
Mi też wg usg wychodzi raz na 18 raz na 20 czerwca, ale pan doktor sam stwierdził ,że waga wg usg może się wahać nawet o 500g i lepiej nie brać tego terminu po 10 tygodniu ciąży pod uwagę! Ja na przykład wg pierwszego usg miałam termin na 10 lipca , potem na 2 lipca, a teraz jak powyżej! Także pozostało nam tylko czekać , co będzie dalej.ufff... mogę chyba już odetchnąć z ulgą. Nasz Szymutek rośnie jak na drożdżach. Facecik waży już 2215 g !!! - kawał chłopa co? Oceniony jest na 33tygodnie i 4 dni (a na USG liczy się tygodnie skończone czyli ja mam wpisane 31tc i 4 dni) - także jest dwa tygodnie do przodu i wg tego USG termin porodu przesuwa mi się na 22 czerwca - o rety to lada moment!!! W dodatku w 35 tc mam iść na kontrolne USG bo mam dość mało płynu owodniowego. Norma jest od 5 do 20 a ja mam 9 i problem polega na tym czy w miarę rozrostu Szymcia będzie mi nadal ich ubywać. Jeżeli w 35 tc będzie ich mniej niż 5 to czeka mnie konsultacja w szpitalu i decyzja czy przypadkiem Szymuś nie pojawi się wcześniej także... może się zdarzyć tak jak od jakiegoś czasu mówiłam że Szymuś pojawi się w połowie czerwca - chyba już nie mogę się doczekać!!! Facecik zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu (siusiaczek i jajeczka też ), nereczki w porządku, przepływy też i jest... strasznym pucułkiem jak mi się uda to później wkleję filmik. Niestety nie udało się zrobić ładnego zdjęcia 4D bo przytulił się główką do łożyska ale cały czas kręcił mordką i przez sen pił płyn owodniowy (śmiałam się, że dlatego mam go tak niewiele ) no i... widać było że ma już całkiem pokaźne włoski - więc chyba poszedł w mamusię. Ja po urodzeniu miałam taką czuprynę, że z mamy się śmieli że urodziła dziecko w peruce - jak jeszcze po moim małżu odziedziczy loczki to będzie jak Afric Simone.
No i... obrócił się skubaniec - tak przypuszczałam ostatnio macając brzuch. Także ciekawa jestem jaki poród lekarze dla mnie obiorą. Chyba już przyzwyczaiłam się do perspektywy cesarki a tu... taka niespodzianka.... hmmm. Ciekawe co zaproponują mi biorąc pod uwagę pozostałe kwestie mojej zdrowotności??! - dowiem się może w środę. Tymczasem ściskam mocno i dziękuję za kciuki!
A co do wód płodowych to przy pierwszej ciąży miałam wielowodzie , ale na szczęście wszystko było ok, ale co na usg się nalatałam to się nalatałam! Pozdrawiam i życzę powodzenia
goteczka najważniejsze że wszystko jest w porządku a poród nie ważny jaki byle by łatwy;-)
Mnie się termin z usg przesuwa za każdym razem ale ginka cały czas trzyma się terminu z OM i pierwszego USG.
makro10, adddaaa gratuluje wizyt i wszelakich popraw:-):-):-)
Mnie się termin z usg przesuwa za każdym razem ale ginka cały czas trzyma się terminu z OM i pierwszego USG.
makro10, adddaaa gratuluje wizyt i wszelakich popraw:-):-):-)
niuta - u mnie to nie wielowodzie a wręcz przeciwnie :-) jakoś za mało wód się robi :-)
kleo - Szymonek przyjdzie na świat w Szpitalu Praskim - taką decyzję podjęłam i jeżeli nie nastąpią jakieś niespodziewane okoliczności to tak właśnie będzie
kleo - Szymonek przyjdzie na świat w Szpitalu Praskim - taką decyzję podjęłam i jeżeli nie nastąpią jakieś niespodziewane okoliczności to tak właśnie będzie
Kasiurek1983
Fanka BB :)
goteczka widze z enie tylko ja mam olbrzyma, bo moj mały juz w 23 tygodniu byl dwa tygodnie do przodu ! jesli chodzi o wymiary ciała z waga tez troche byl duziutki, 25 maja mam koljne usg z echokardiografia i jestem ciekawa czy wymiary sie wyrownały czy nadal jest dwa tygodnie czy wiecej do przodu (a u ciebie zawsze był do przodu ? )To jest faktycnzie tak ze jak dziecko na usg wychodzi z wymairami rpzed szereg to oznacza ze pryzjdzie wczensiej na świat ?
Kasiurek 23 z tego co wiem to wcale nie oznacza ,że dziecko urodzi się wcześniej po prostu jest większe niż inne! A jaki miałaś termin wg pierwszego usg , bo z tego co wiem on jest najbardziej przybliżony do terminu porodu!goteczka widze z enie tylko ja mam olbrzyma, bo moj mały juz w 23 tygodniu byl dwa tygodnie do przodu ! jesli chodzi o wymiary ciała z waga tez troche byl duziutki, 25 maja mam koljne usg z echokardiografia i jestem ciekawa czy wymiary sie wyrownały czy nadal jest dwa tygodnie czy wiecej do przodu (a u ciebie zawsze był do przodu ? )To jest faktycnzie tak ze jak dziecko na usg wychodzi z wymairami rpzed szereg to oznacza ze pryzjdzie wczensiej na świat ?
reklama
Ja wiem ,że przeciwnie po prostu chciałam cię tylko uspokoić! :-)niuta - u mnie to nie wielowodzie a wręcz przeciwnie :-) jakoś za mało wód się robi :-)