reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

Ja też zaczęłam już wizyty co 3tyg. i idę w piątek. Dosyć szybko mi kazał przychodzić częściej, bo koleżanki po 30tyg tak miały. Ale cóż, jest sympatycznie zawsze więc ie mam co narzekać:-) A usg to pewnie się okaże na piątkowej wizycie.....:confused::tak:

reklama
mi na razie odpuściła... teraz mam wizytę 29.05, ale pewnie później zrobi już co dwa... w sumie to i tak zależy najbardziej od mojej szyjki...

A ja dzis po wizycie u lekarza, i ogolnie jestem zadowolona bo powoli mam odkladac fenterol na ten twardy brzuch i brac tylko doraznie nospe, poza tym dostalam wyprawke od poloznej jakies kosmetyki , n.p nivea oliwka do kąpieli, hipp oliwka, chusteczki, kilka opakowan sudocremu, buteleczke z canpol i takie tam inne :)
no i zmienia mi się juz częstotliwosc wizyt juz nie co trzy tygodnie tylko co dwa:blink:

A ja właśnie wróciłam od lekarza i nikt nic nie mówił o częstszych wizytach:confused: ciekawe. Morfologii nie dostałam już drugi miesiąc, dopiero na początku czerwca.

A tak w ogóle to wszystko ok z małym:-):-):-):-) Waży 1600g czyli jest niby ciut większy i termin mi wyszedł już na 13-tego. Ja się cieszę, bo już co niektórzy komentując mój niewielki brzuszek, że dzidzia będzie malutka,a tu rośnie jak na drożdżach:tak::happy2: będę spokojniejsza teraz. Leży główką do dołu więc raczej na pewno czeka mnie poród naturalny, czas się przygotowywaćć:baffled:

ja tez dawno nie dostalam badania na morfologie, ale niewiem ile moja dzidzia wazy bo usg mialam ostatnio w 20 tyg. a nastepne lekarz powiedzial ok 32-33 tyg;-)

gratuluje makro :-)
ja morfologii teraz tez nie dostalam, tylko glukoze i toksoplazmoze, pewnie reszte badan dostane w czerwcu :-)

reklama
ufff... mogę chyba już odetchnąć z ulgą. Nasz Szymutek rośnie jak na drożdżach. Facecik waży już 2215 g !!! - kawał chłopa co? Oceniony jest na 33tygodnie i 4 dni :-D (a na USG liczy się tygodnie skończone czyli ja mam wpisane 31tc i 4 dni) - także jest dwa tygodnie do przodu i wg tego USG termin porodu przesuwa mi się na 22 czerwca :szok: - o rety to lada moment!!! W dodatku w 35 tc mam iść na kontrolne USG bo mam dość mało płynu owodniowego. Norma jest od 5 do 20 a ja mam 9 i problem polega na tym czy w miarę rozrostu Szymcia będzie mi nadal ich ubywać. Jeżeli w 35 tc będzie ich mniej niż 5 to czeka mnie konsultacja w szpitalu i decyzja czy przypadkiem Szymuś nie pojawi się wcześniej także... może się zdarzyć tak jak od jakiegoś czasu mówiłam że Szymuś pojawi się w połowie czerwca - chyba już nie mogę się doczekać!!! Facecik zdrowy, wszystko ma na swoim miejscu (siusiaczek i jajeczka też :-D), nereczki w porządku, przepływy też i jest... strasznym pucułkiem :) jak mi się uda to później wkleję filmik. Niestety nie udało się zrobić ładnego zdjęcia 4D bo przytulił się główką do łożyska ale cały czas kręcił mordką i przez sen pił płyn owodniowy :-D (śmiałam się, że dlatego mam go tak niewiele :-D) no i... widać było że ma już całkiem pokaźne włoski - więc chyba poszedł w mamusię. Ja po urodzeniu miałam taką czuprynę, że z mamy się śmieli że urodziła dziecko w peruce :szok: - jak jeszcze po moim małżu odziedziczy loczki to będzie jak Afric Simone:-D:-D:-D.
No i... obrócił się skubaniec - tak przypuszczałam ostatnio macając brzuch. Także ciekawa jestem jaki poród lekarze dla mnie obiorą. Chyba już przyzwyczaiłam się do perspektywy cesarki a tu... taka niespodzianka.... hmmm. Ciekawe co zaproponują mi biorąc pod uwagę pozostałe kwestie mojej zdrowotności??! - dowiem się może w środę. Tymczasem ściskam mocno i dziękuję za kciuki!

Ostatnia edycja:
Do góry