Witam serdecznie!
dziś na nogach od 5- obudziłam się i już nie mogłam zasnąć....
Fioletowa no w końcu poużywasz sobie zycia!!
Innym dziewczynom gratuluję dobrych wieści z wizyt i badań...
Ja też wczoraj byłam u lekarza. No i Najpierw jak Pani popatrzyła na morfologię i krzywą to była super zadowolona, no i obejrzała sobie wyniki usg połówkowego, powiedziała,ze dzidzia jak od linijki malowana... :-)
No i chyba na tym pozytywy sie skończyły
, jak jej powiedziałam,ze Pan doktor na usg połówkowym zauważył zwapnienia w serduszku, to się zmartwiła:-( i kazała iść na konsultację do specjalisty, dała namiary, a później jeszcze sama sprawdziła na usg i rzeczywiście coraz widoczniejsze są te kropeczki zwapnione...:-
-
-(
Mówi,ze nie powinno to niczym skutkować, bo praca serca jest prawidłowa, budowa też,ale zbadać to jednak kazała. Mówi nawet,ze na później warto mieć wyniki takich badań, bo po urodzeniu pediatra bedzie musiał skierować na bezpłatne specjalistyczne badania serduszka, za które bez tych badań w ciązy trzeba by było zapłacić...:-(
Niby nic strasznego, ale człowiek siedzi i myśli jak to potem bedzie
. Synuś nie musi być maratończykiem,ale żeby się normalnie rozwijał.
A poza tymi wiadomościami to szyjka w porządku, ale macica ma tendencje do spinania się i dlatego mam zwiększyć dawkę magnesu na kilka dni do 6 tabletek i mam nie głaskać brzucha... :-(bo mogę wywoływać skurcze
no to tyle wiadomości