reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Pytanko: te ktore mialy niemila przygode w ciazy z grzybica i innymi swinstwami. Co wam lekarz przepisal?? Ja dostalam jakis specyfik za 60zl i kurcze nie stac mnie na niego. W aptece pani powiedziala,ze lekarz mzoe mi dobrac cos tanszego. Pls. dajcie znac co dostalyscie, to jutro podsune mu propozycje zamiennika.

MamusiaM- super, ze wszytsko w porzadku i koniecznie pochwal sie fotkami z usg.

ja typowego grzybka nie mialam ale dostalam lactovaginal. kosztuje okolo 20zl. 10 kapsułek.
jezeli przepisal ci jakis lek to pewnie potem dostaniesz wlasnie taki lek ochronny.

Pytanko: te ktore mialy niemila przygode w ciazy z grzybica i innymi swinstwami. Co wam lekarz przepisal?? Ja dostalam jakis specyfik za 60zl i kurcze nie stac mnie na niego. W aptece pani powiedziala,ze lekarz mzoe mi dobrac cos tanszego. Pls. dajcie znac co dostalyscie, to jutro podsune mu propozycje zamiennika.

MamusiaM- super, ze wszytsko w porzadku i koniecznie pochwal sie fotkami z usg.

To wszystko zależy co ci tam znaleźli:sorry: Jest np natamycyna za 30zł, albo gynofeminazol, za ok 10 zł :tak: Cyba musisz po prostu powiedzieć, chcesz coś tańszego :tak:

Stopi
ja miałam grzybka 3 razy, raz na samym początku lekarz stwierdził że na tym etapie unikać leków i kazał mi brać lactovaginal i jak nie przejdzie to nystatynę, ale przeszło po kilku dniach, potem drugim razem od razu dostałam nystatynę ale po 3 tygodniach znowu grzybek, i to był drugi trymestr i w końcu dał mi clotrimazolum i to było to, przeszło mi i do tej pory jest spokój, zresztą jak dla mnie to najlepszy lek i nie jest drogi, kosztuje kilka złotych, a pomagał mi najlepiej także przed ciążą, zwłaszcza że mam z tym problemy od wielu lat, ale ten lek działa najdłużej

Ja jak złapałam w ciąży grzybka to dostałam nystatynę, tyle że "dowcipną", ginka przepisała mi też właśnie lactovaginal na odświeżenie właściwej flory bakteryjnej.
Clotrimazolum miałam jak złapałam kiedyś przed ciążą.

Stopi poproś o jakiś tańszy lek, jest ich naprawdę sporo. A poza tym polecam dobry płyn do higieny intymnej np. ziaja dla kobiet w ciąży lub dojrzałych albo z droższych lactacyd. Jak zaczynam czuć sie nieswojo to szybko aplikuję sobie globulkę lactovaginal ze dwa razy i zazwyczaj pomaga.

Ja od dłuższego czasu używam płynu do higieny intymnej z Nivea i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona. W ciąży-odpukać nie miałam żadnych przygód ale przed to co chwila coś łapałam. Ale od roku używam tego płynu i jest gites. Na prawdę jest bardzo dobry. Polecam.

reklama
Do góry