reklama
Pytanko: te ktore mialy niemila przygode w ciazy z grzybica i innymi swinstwami. Co wam lekarz przepisal?? Ja dostalam jakis specyfik za 60zl i kurcze nie stac mnie na niego. W aptece pani powiedziala,ze lekarz mzoe mi dobrac cos tanszego. Pls. dajcie znac co dostalyscie, to jutro podsune mu propozycje zamiennika.
MamusiaM- super, ze wszytsko w porzadku i koniecznie pochwal sie fotkami z usg.
Mama Helenki
i Aniki :D
Pytanko: te ktore mialy niemila przygode w ciazy z grzybica i innymi swinstwami. Co wam lekarz przepisal?? Ja dostalam jakis specyfik za 60zl i kurcze nie stac mnie na niego. W aptece pani powiedziala,ze lekarz mzoe mi dobrac cos tanszego. Pls. dajcie znac co dostalyscie, to jutro podsune mu propozycje zamiennika.
To wszystko zależy co ci tam znaleźli Jest np natamycyna za 30zł, albo gynofeminazol, za ok 10 zł Cyba musisz po prostu powiedzieć, chcesz coś tańszego
robaczek_25
mama dwóch syneczków:)
Stopi
ja miałam grzybka 3 razy, raz na samym początku lekarz stwierdził że na tym etapie unikać leków i kazał mi brać lactovaginal i jak nie przejdzie to nystatynę, ale przeszło po kilku dniach, potem drugim razem od razu dostałam nystatynę ale po 3 tygodniach znowu grzybek, i to był drugi trymestr i w końcu dał mi clotrimazolum i to było to, przeszło mi i do tej pory jest spokój, zresztą jak dla mnie to najlepszy lek i nie jest drogi, kosztuje kilka złotych, a pomagał mi najlepiej także przed ciążą, zwłaszcza że mam z tym problemy od wielu lat, ale ten lek działa najdłużej
ja miałam grzybka 3 razy, raz na samym początku lekarz stwierdził że na tym etapie unikać leków i kazał mi brać lactovaginal i jak nie przejdzie to nystatynę, ale przeszło po kilku dniach, potem drugim razem od razu dostałam nystatynę ale po 3 tygodniach znowu grzybek, i to był drugi trymestr i w końcu dał mi clotrimazolum i to było to, przeszło mi i do tej pory jest spokój, zresztą jak dla mnie to najlepszy lek i nie jest drogi, kosztuje kilka złotych, a pomagał mi najlepiej także przed ciążą, zwłaszcza że mam z tym problemy od wielu lat, ale ten lek działa najdłużej
Ja jak złapałam w ciąży grzybka to dostałam nystatynę, tyle że "dowcipną", ginka przepisała mi też właśnie lactovaginal na odświeżenie właściwej flory bakteryjnej.
Clotrimazolum miałam jak złapałam kiedyś przed ciążą.
Clotrimazolum miałam jak złapałam kiedyś przed ciążą.
gabiaz
Fanka BB :)
Stopi poproś o jakiś tańszy lek, jest ich naprawdę sporo. A poza tym polecam dobry płyn do higieny intymnej np. ziaja dla kobiet w ciąży lub dojrzałych albo z droższych lactacyd. Jak zaczynam czuć sie nieswojo to szybko aplikuję sobie globulkę lactovaginal ze dwa razy i zazwyczaj pomaga.
AsiaJan86
Lipcowe mamy'09
Ja od dłuższego czasu używam płynu do higieny intymnej z Nivea i powiem Wam, że jestem bardzo zadowolona. W ciąży-odpukać nie miałam żadnych przygód ale przed to co chwila coś łapałam. Ale od roku używam tego płynu i jest gites. Na prawdę jest bardzo dobry. Polecam.
reklama
Kasiurek1983
Fanka BB :)
a mozesz wkleic linka do tej nivei ?