reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po wizycie u gina + USG i wyniki badań

reklama
Dzięki Dziewczynki za wsparcie! Właśnie tej diety boję się najbardziej, że zagłodzę Malutką - próbowałam trochę się podtuczyć i mimo to od początku przytyłam tylko niespełna 4 kg mimo że całe życie byłam chuda!:szok: więc jak teraz wielu tuczących rzeczy nie mogę jeść to na koniec będę wyglądała jak patyk z przyprawioną piłką lekarską :-(
Dziś na śniadanko zjadłam normalne kanapki, teraz zajrzałam do lodówki co by tu zaraz zjeść i załamka taka że prawie się poryczałam - pełna lodówka a ja dosłownie nic nie mogę z niej zjeść (poza jogurtem naturalnym)! :no:

Antkowa nie zalamuj sie. Postaraj sie jakos zroznicowac diete zeby nie byla nudna. Pewnie znalazlas juz przyklady w necie co mozna i powinno sie jesc przy tego typu diecie. Należy ograniczyć słodycze, soki owocowe, słodkie napoje, pieczywo, ziemniaki, kluski. Można jeść do woli warzywa, ryby, chude mięso, nabiał (ale z niską zawartością tłuszczu).
Podrzucam kilka linkow:
Cukrzyca w ciąży. Zadbaj o dietę - BabyBoom
Kafeteria - CUKRZYCA CIZARNYCH! podziel si dowiadczeniem
Cukrzyca ciężarnych | Porady Położnej

Antkowa dasz rade. wszystko bedzie dobrze...
a pozostalym dziewczynkom gratuluje udanych wizyt.
ja mam wizyte jutro, czyli poczatek 23 tygodnia. strsiora juz mam strasznego...

Matylda, dzięki za linki! :-)
w lodówce miałam wędlinę z tłuszczykiem, żółty ser i jogurty "z wkładką" np z płatkami z czekoladą...:zawstydzona/y: ale właśnie wróciłam z zakupów więc zapasy warzywne uzupełnione, dziś na obiad gulasz warzywny z kurczakiem podany z ryżem (mniam ;-)), a po zakupach zafundowałam sobie twarożek light z rzodkiewką i szczypiorkiem i z chlebkiem razowym jakimś takim specjalnym z ziarnami z pełnego przemiału (chyba najzdrowszy w całej piekarni!)
Może jednak nie będzie aż tak źle. Chociaż jak patrzyłam na te bułeczki maślane, to muślałam że mi język do nich ucieknie :-p
Raaany, nigdy w życiu tak zdrowo nie jadłam :-D

Matylda, dzięki za linki! :-)
w lodówce miałam wędlinę z tłuszczykiem, żółty ser i jogurty "z wkładką" np z płatkami z czekoladą...:zawstydzona/y: ale właśnie wróciłam z zakupów więc zapasy warzywne uzupełnione, dziś na obiad gulasz warzywny z kurczakiem podany z ryżem (mniam ;-)), a po zakupach zafundowałam sobie twarożek light z rzodkiewką i szczypiorkiem i z chlebkiem razowym jakimś takim specjalnym z ziarnami z pełnego przemiału (chyba najzdrowszy w całej piekarni!)
Może jednak nie będzie aż tak źle. Chociaż jak patrzyłam na te bułeczki maślane, to muślałam że mi język do nich ucieknie :-p
Raaany, nigdy w życiu tak zdrowo nie jadłam :-D

a nie mówiłam,ze to Ci tylko na zdrowie wyjdzie....
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Cześć Kobietki!
Ja dziś po wizycie, donoszę co następuje...
No więc Dzidzia sporo urosła, mamy 23 tydzień, czyli wielkością dorównała do terminu z OM. lekarz powiedział, że położone miednicowo i długo szukał co tam ma i w końcu stwerdził, że potwierdzi za miesiąc na wizycie, ale dziś z jakąs tam granicą błędu jest chłop!!!! Matko będzie sisior!! Jak się pielęgnuje takiego sisiora :szok::-D:-D:-D
cieszę się, chociaż powiedział, że nie chce szachować moimi emocjami, ale na dziś w ten sposób zaspokoił moją ciekawość. Czyli za jakieś 17 tygodni będziemy mieli małego przystojniaka w domu :biggrin2:

no chyba, że za miesiąc sisior zmieni się w cipeczkę..........:biggrin2:

reklama
Do góry