Jestem w niemal identycznej sytuacji,mam 39 lat,dwa dni temu poronilam samoistnie 6 tygodniowa ciaze i szukam na forach rad kiedy mozna bezpiecznie starc sie o druga.Przeczytalam morze informacji ale uznalam,ze jesli na kontroli za dwa dni pozim HCG bedzie bardzo niski badz niewykrywalny nie wiem czy to mozliwe ale licze ,ze tak po tak krotkiej ciazy to zamierzam nie czekac nawet do piwrwszego okresu bo co ma byc to i tak bedzie. Nie przeszlam poronienia latwo bo mialam bole krzyzowo-maciczne czy jak zwal tak zwal wiecie o co mi chodzi,podawali mi nawet dozylnie morfine,ale na drugi dzien mialam normalnu okres.W badaniu USG nie uchwycono juz zarodka wiec i obeszlo sie bez czyszczenia macicy.ja wierze tylko w to co chce wierzyc,ze po pierwszym poronieniu latwo zajsc w ciaze sa na to dowody naukowe i publikacje w internecie,samoistne szybkie poronienia sa spowodowane nieprawidlowosciami w rozwijajacym sie zarodku wiec dlaczego druga ciaza mialaby sie nie skonczyc dobrze ? jest wiele przypadko swiadczacych o tym ,ze sie wlasnie udaje ! trzeba probowac.Cos jeszcze bylo o gojeniu sie macicy ,przeciez po tak wczesnej ciazy to cala blona wyscielajaca macice zostaje wydalona z krwia miesieczna wiec chybanowe jajo bedzie mialo nowa ,cala i bez problemu sie zagniezdzi.Zycze odwagi sobie i Tobie bo wiara czyni cuda ! Jestem juz mama 14 latki.