reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Po Wczesnym Poronieniu - Kiedy Można Znowu Się Starać?

witam
ja poroniłam na początku października (6tc), miałam łyżeczkowanie. lekarz prowadzący kazał mi odczekać 3msc, lekarz ze szpitala aż pół roku, ale po pierwszej @, która przyszła w terminie, zmieniłam lekarza i ten dał mi już wtedy zielone światło.

reklama
Ja zabieg łyżeczkowania miałam 1.12.2011 (9tc).Pani doktor po kontroli powiedziała ze po 1 @ moge zacząć sie starać,a pierwsza @ właśnie trwa ,wiec....

Hej Dziewczyny
długo mnie tu nie było ale znowu mam doła w środę byłam u lekarza myślałam, że wkońcu się udało test pozytywny według obliczeń miał byc to 6 tydzień. lekarka zrobiła mi usg i powiedziała że albo bardzo wczesna ciąża albo .......... same wiecie co przepisała luteinę i duphaston i kazała przyjść za 2 tygodnie ale ja już wiem że skończyło się to nim zaczeło nie chce o tym mysleć ale nie mogę przestać nie chce znowu przez to przechodzić a co jak będe musiała nie poradzę sobie. dlaczego jak ktos chce nie moze a jak nie to zawsze i zdrowe rodzą a pozniej wyrzucają do śmietnika albo zabijają mam juz dosyc. a dodatkowo lekarka potraktowala mnie jak kolejny przypadek kazal tylko czekac i nawet nie chciala mi dac zaswiadczenie skoro nie byla pewna ze to puste jajo jest to dlaczego go nie dala ja nie pracuje siedząc przy biurku tylko w sklepie gdzie musze dziwigac i wchodzic na drabine jak jej to powiedzialam to powiedziala mi ze to nie ma nic wspolnego i ona nie moze dac mi zaswiadczenia bo jezeli sie nie potwierdzi ciąza bedzie musiala mnie wyleczkować. nie wiem co mam teraz robic kamil mowi ze wszystko bedzie dobrze ale ja wiem ze nie i tego wlasnie sie boje

Witaj Marto jesteś moją imienniczką:-)
nie trać nadziei mogłaś mieć późną owulację , była tu u nas na wątku ciąża po poronieniu Agatka u której ciąża się potwierdziła w 8 tygodniu dopiero ukazało się bijące serduszko więc nie wszystko stracone ja Ci życzę ,żeby za te 2 tygodnie okazało się ,że masz zdrową fasolkę, może zrób sobie badanie z krwi bete wtedy będziesz wiedziała czy przyrasta prawidłowo.

dzieki za cieple slowa ale nie wiem co mam robic juz sama narazie jestem na l4 mam zapalnie krtani i dobija mnie to ze jestem sama w domu i ciagle o tym mysle moze i naprawde okaze sie ze malenstwo jest a co jesli nie jesli znowu bede musiala isc do szpitala

Marta- rozumiem Cię doskonale w samotności przychodzą takie czarne myśli czasem i trudno się ich pozbyć ,ale trzeba wierzyć bo kto inny uwierzy w nasze dzieci jeśli nie my?Musi być dobrze i tak myśl tylko pozytywne myślenie czasem ratuje ja poroniłam dawno temu ,a mimo to wiem ,że będę się bardzo bała o kolejne maleństwo to już jest wpisane w nasze życie, zapraszam Cię na wątek ciąża po poronieniu jest nas tam więcej rozmawiamy na różne tematy dajemy wsparcie Aniołkowym Mamusią zapraszam serdecznie:)

dzięki za zaproszenie ale skorzystam jak zajde w ciąże bo na dzień dzisiejszy wydaje mi się że to są tylko złudzenia że wszystko będzie dobrze :(((((

Przytulam :-(, nie smutaj jeszcze nie jest nic przesądzone czekamy do Twojej wizyty mam nadzieję ,że dasz znać co się okazało i mam nadzieję ,że się okaże ,że jest dobrze.

no wlasnie chyba nie bedzie dzisiaj zauwazylam ze piersi mnie juz prawie nie bola a nawet zuwazylam nieiwlkie plamienie wiec juz tylko czekam na koniec juz kilka dni o tym myslalam i wiem ze tylko sie ludzilam ze moze sie uda teraz juz jestem niemal pewna ze wszystko stracone a dodatkowo czuje co jakis czas taki usick z lewej strony podbrzusza i z biegiem czasu jest coraz silniejszy nie musze brac tabletki ale czuje go coraz wyrazniej wiem ze zostalo mi tylko czekac na koniec moich zludzeń.

reklama
Mam nadzieję ,że to nie to co myślisz może zgłoś się na IP może jeszcze można coś poradzić nie poddawaj się cokolwiek by się stało jestem z Tobą myślami dawaj znać co się dzieje.

Do góry