hajmal...miałam zapytać o wydanie karty urodznia martwego dziecka w szpitalu, ale kobitka w sekretariacie robiła problem żeby wypisac mi l4 na 2 tygodnie...l4 dostałam, ale to 80% płatne.
Wysłałam je do szefa bo kończy mi sie umowa na początku wrzesnia i prosiłam o info czy mi przedlużą czy mam szukac nowej pracy. Oczywiście poinformowałam szefa, że prawdopodobnie przedłużę l4 u ginekologa do 6 tygodni (w pracy często musze dźwigać, a 6 tygodni nie mogę). Nie dostałam jeszcze odpowiedzi, więc podejrzewam co będzie....jeżeli powiedzą że mi nie przedłuża umowy to będe się starać o ten macierzynski bo musze mieć czas na znalezienie nowej pracy.
W przyszłym tygodniu mam ginekologa, endokrynologa i musze w poniedziałek zrobić TSH, FT4 i FT3...myślicie, że wyniki będą miarodajne po tak krótkim czasie?
Dostałam maila od jednego endokrynologa, że powinnam przyjść z wynikami badań:
TSH,
FT4,
FT3,
Anty-TPO
anty –Tg,
anty – TRAb,
metab25(OH) VitD
mocz,
morfologia,
Duzo tego...oczywiście nic na nfz (po co te składki?)
Myślałam, że wystarczy zrobic tylko te pierwsze 3 badania.
Jakie badania robiłyście po poronieniu?
Wysłałam je do szefa bo kończy mi sie umowa na początku wrzesnia i prosiłam o info czy mi przedlużą czy mam szukac nowej pracy. Oczywiście poinformowałam szefa, że prawdopodobnie przedłużę l4 u ginekologa do 6 tygodni (w pracy często musze dźwigać, a 6 tygodni nie mogę). Nie dostałam jeszcze odpowiedzi, więc podejrzewam co będzie....jeżeli powiedzą że mi nie przedłuża umowy to będe się starać o ten macierzynski bo musze mieć czas na znalezienie nowej pracy.
W przyszłym tygodniu mam ginekologa, endokrynologa i musze w poniedziałek zrobić TSH, FT4 i FT3...myślicie, że wyniki będą miarodajne po tak krótkim czasie?
Dostałam maila od jednego endokrynologa, że powinnam przyjść z wynikami badań:
TSH,
FT4,
FT3,
Anty-TPO
anty –Tg,
anty – TRAb,
metab25(OH) VitD
mocz,
morfologia,
Duzo tego...oczywiście nic na nfz (po co te składki?)
Myślałam, że wystarczy zrobic tylko te pierwsze 3 badania.
Jakie badania robiłyście po poronieniu?
Ostatnia edycja: