reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

wiesz co, mam już dosyć naszych zmagań jelitowych z Julkiem, robi dużo kup dziennie 3-4-5 razy, różnie to bywa, dodatkowo ze śluzem. W czwartek do szpitala idziemy na oddział porobią nam badania, nawet już mi się nie chce pisać nic na ten temat, bo nie mam co...lekarze nic nie mówią, bo nie wiedzą, a ja już chciałabym jakoś leczyć Julka, bo słabo na wadze przybiera, waży tyle co niejedno roczne dziecko.

a jeśli chodzi i zęby, to cię nie pocieszę...cierpliwości się uczyłam z każdą kolejną nocą, nic tak nie wykańcza jak zarwane noce, a przecież te dzieciaczki nie robią tego celowo, bo te dziąsła bolą, swędzą... u mnie młody miał 2 lata jak zaczął przesypiać noce:cool:

reklama
Kochana rozumiem Cię bo ja tez juz nie mam siły pisać o tych zmaganiach alergicznych. No trza to przeżyć i wierzyć że to minie:-)
najbardziej tylko mnie wkur..a że łazi sie po tych specjalistach i każdy ma swoja wizję i żadnych konkretów:eek::wściekła/y:
a powiedz mi ile Julek waży???

a jeśli chodzi i zęby, to cię nie pocieszę...cierpliwości się uczyłam z każdą kolejną nocą, nic tak nie wykańcza jak zarwane noce, a przecież te dzieciaczki nie robią tego celowo, bo te dziąsła bolą, swędzą...

zawsze sobie właśnie tak tłumacze jak czuje że idzie mi mega nerw i zaraz wybuchnę
zresztą On się tak przytula tak potrzebuje tej bliskości że szok:shocked2:

nie jestem do tego przyzwyczajona bo nie karmiłam cycem:-(
w ogóle ja jestem dość oschłą osoba jeśli chodzi o okazywanie uczuć, niestety:no:

Julek waży 11,4kg więc malutko,
Ty oschła? no co ty...
wiesz co powiem Ci tak, ja karmiłam Julka do roku, przez pierwszy miesiąc po porodzie miałam baby blues - nie czułam nic, oprócz konieczności nakarmienia, utulenia do snu.... niestety tak było, nic na to nie byłam w stanie poradzić, dobrze, że minęło szybko. W moim przypadku uczyłam się miłości, ona nie przyszła od razu, ale przytulak za to jestem straszny :sorry:

oj malutko faktycznie...
a ma jakąś specjalną dietę bo kurcze mój to ja np. mam non stop schize że za duzo:shocked2:

ja tez tak mam Iza że jakoś tak sie oswajam z tym moim dzieciątkiem, w przeciwieństwie do Radka który Go baaardzo chciał a ja tak sobie na początku jak byłam w ciąży:zawstydzona/y:
przeciez miałam tyle planów hehe

ale ja tak zostałam nauczona przez moich rodziców - u nas nigdy nie było rodzinnie i miło i tak fajnie jak u innych, ojciec nieobecny, matka - neurotyczna i oschła
ale ja nie chcę byc taka...

Radek mi juz kilka razy zasugerował że jestem bardzo nieczuła:-(

hej dziewczyny!dzieki za odpowiedz odosnie maty:-)co do kolyski to moja mama sie uparla i juz kupila a my kupimy mate:-)krzeselka do karmienia mam dwa:-)

gieoska podpisze sie pod tym co juz dziewczyny wczesniej powiedzialy...za pozno na ta kolyske, moje dzieci srednio wyrastaly ze swoich w okolicach 3-4 miesiecy a Kacper jest znacznie wiekszy niz moje dzieciaki byly. Mata edukacyjna natomiast jest zdecydowanie hitem. Poobnie jak krzeselko do karmienia bez ktorego nie wyobrazam sobie funkcjonowania z maluchem juz jedzacym stale pokarmy. Smoczki ci kupilam i wrzuce poczta lotnicza bo tej duzej paczki to jeszcze nie mam gotowej, jestem na etapie kompletowania i to sa wieksze juz ciuszki wiec myslalam dopiero po nowym roku ja wyslac. Macie juz internet na stale? bo widuje K. na gadulcu ze juz w miare stale jest dostepny....no i jak mieszkanie? w koncu nie wiem nawet czy sie przeprowadziliscie juz?
Pati mi sie nie spieszy z tymi smokami takze spokojnie po nowym roku w tej duzej paczce mozesz wyslac:-)co do mieszkanka to nie mieszkamy tam jeszcze...ciagle sie remontuje a jak kasy brak to stoi wszystko w miejscu...zostala najdrozsza rzecz czyli schody i kuchnia oraz salon a ze to jest w jednym pomieszczeniu wszystko to trzeba to jakos rozsadnie rozplanowac...chyba w polowie stycznia sie tam przeniesiemy juz...net mam na stale tylko czasu brak na siedzenie:-(bo Kacper malo spi w dzien!!jeszcze wszystko jest nieuregulowane u niego...zaraz spadamy do pediatry...
Lipa z ta spacerowka ze sie daszku nie sciaga:-(ja jej nie widzialam ale m mowil ze mocno jest zakurzona:-(po co ja ja tam wywiozlam??ale skad moglam wiedziec ze w szafie sie tez nakurzy wrrrrrrrrr moze jakies chemiczne czyszczenie??
Ja kupilam dla osmiomiesiecznej Antosi mojego brata takie cos

Magic Rattle Tigger – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

kiedy dziecko macha ta grzechotka to tygrysek tez macha :-) wydaje mi sie ze fajny pomysl :tak:

widzialam takie cos w tv ale z kubusiem puchatkiem smieszna zabawka hehe:-)

Witam!
Mam problem z nadążeniem za wami :zawstydzona/y:
Ostatnio malo czasu, bo moja córcia spi po pól godziny, czasami to sie nawet ubrać sie zdąze, tak jak teraz, albo sie ubieram albo piszę posta, :-p
Co do zabawek, to mata edukacyjna jest super!!! i kazde dziecko powinno miec
mój Eryk szczeniaczka bardzo lubił, dostał pod choinke jak miał ponad roczek i bawił sie nim duzo, oczywiście z przerwami
Garnuszek-klocuszek tez fajna zabawka, ale tak mysle pólroczniak jest jeszcze za mały, ja chciałam kupic teraz dla Emmy ale zmieniłam zdanie i kupiłam
First Steps Baby Walker

F12353_M.jpg

ciekawe czy jej sie spodoba :-)
ale garnuszek na pewno kupie, chociaz ostatnio zobaczyłam cos podobnego ii moze zamiast garnuszka to, miała któraś z was?
Sort and Spin Blender – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
w ogole fajne zabawki z tej firmy v-tech

Moniadan ten baby walker to rewelacja ! Nico dostal to na roczek. Na poczatku troche sie obawialam ze jak bedzie to pchal to sie przewroci i wybije zeby:-) albo cus wiec na pocztku mialam to na gorze bo tam wykladziny i jak by co to bezpieczniej no i na wykladzine troszke wolniej niz na kafelkach ale teraz to juz zasowa z tym wszedzie. Znaczy sie teraz to juz w koncu zaczyna sam chodzic ale uwazam ze to rewelacja zabawka. Tym bardziej za jak jestem przeciwniczka chodzikow wiec ten pchacz go nam zastepowal do nauki chodzenia.

A dodam ze ja dzisiaj tez mialam nieprzespana noc. Wczoraj dojrzalam ze wybil mu sie trzonowy 5-tka bodajrze i wydaje mi sie wogole to mu teraz wszystkie naraz wychodza no i ogolnie jest taki maruda.

Ostatnia edycja:
Garnuszek juz mamy:-)
na razie Młody rozrzuca klocki po całym domu

co do tego Baby Walker czyli pchacza to za jakieś 3-4 miesiące (pewnie na roczek) bo na razie nam nie potrzebny ale juz mam zaczepisty upatrzony;-)
jako alternatywa dla chodzika
:tak:

moniadan gratulacje z okazji ząbków, ale Twoja córa ma cudne oczy WOW:shocked2::laugh2:
nasze dzieci są niemal w tym samym wieku, ale mój to jest leniwiec pospolity i waga ciężka hehe

reklama
, Aniam posiew robiłam kilka, jak nie kilkanaście razy, za tydzień jedziemy na oddział, może tam coś wymyślą - mam już dosyć. Dziś na wizycie u pediatry padło nawet słowo mukowiscydoza - nie przyjmuję nawet tego do wiadomości, od czytania o tej chorobie robi mi się słabo .....
Pawimi widzę, że u was problem z przedszkolami jak chyba wszędzie niestety :crazy:, obyś coś znalazła blisko kochana.
Mój Julek jutro do przedszkola na Mikołaja idzie :tak:

Oby wszystko się wyjaśniło skąd to się bierze i nie było to nic groźnego . Trzymam kciuki

Ej laski właśnie słuchajcie bo mam problem jeśli chodzi o prezent dla mojej niuni, dzisiaj kupiłam taką piramidę fishera do układania, dziadki kupiły z tej firmy kulę do uciekania, ale ja jeszcze chcę coś dokupić bo mało mi się wydaje i tak myślę co lepsze czy szczeniaczek uczniaczek(ale wiem że niektórych dzieci w ogóle to nie interesuje, bo u mnie w rodzinie tak było), albo myślę o garncuszku klocuszku co myślicie, albo jakieś inne pomysły byście mi rzuciły??

Garnuszek mam i Szymek go bardzo lubi , szczeniaczka nie mam ale u kolezanek które maja ma do niego stosunek olewczy .

wiesz, coraz bardziej mnie zaskakuja coraz to nowsze i niekonczace sie historie w tym temacie az nie chce mi sie juz tego komentowac bo szkoda czasu....
A tutaj cos nowego...zapraszam do dzielenia sie i nie wstydzcie sie :-) wiem ze juz wiekszosc z nas ma choineczki poubierane i chetnie je wszystkie tu zobaczymy https://www.babyboom.pl/forum/plotk...asze-choineczki-i-dekoracje-swiateczne-34757/

Ja jeszcze nie mam choinki:-p

pocieszyłaś mnie bo ja się bałam że przy takim starcie to przy trzonowych bezsenność murowana,
a tu może być róznie;-)

a jak Wasze zołądkowe przeboje?

U mnie było tak że tylko przy pierwszych zębach marudził a dalsze to widziałam że wyszły jak trafiłam na nie łyżeczka , oby tak i u was było:tak::tak:

Witam!
Mam problem z nadążeniem za wami :zawstydzona/y:
Ostatnio malo czasu, bo moja córcia spi po pól godziny, czasami to sie nawet ubrać sie zdąze, tak jak teraz, albo sie ubieram albo piszę posta, :-p
Co do zabawek, to mata edukacyjna jest super!!! i kazde dziecko powinno miec
mój Eryk szczeniaczka bardzo lubił, dostał pod choinke jak miał ponad roczek i bawił sie nim duzo, oczywiście z przerwami
Garnuszek-klocuszek tez fajna zabawka, ale tak mysle pólroczniak jest jeszcze za mały, ja chciałam kupic teraz dla Emmy ale zmieniłam zdanie i kupiłam
First Steps Baby Walker

F12353_M.jpg

ciekawe czy jej sie spodoba :-)
ale garnuszek na pewno kupie, chociaz ostatnio zobaczyłam cos podobnego ii moze zamiast garnuszka to, miała któraś z was?
Sort and Spin Blender – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
w ogole fajne zabawki z tej firmy v-tech

Przy takim pchaczu Szymek nauczył sie chodzic miałam od kolezanki pożyczony . Zabawka super i ma fajne te melodyjki . Młody nawet jak juz chodził to się nia bawił . Z tej firmy mam jeszcze taka kule do raczkowania tez fajna była .

Zimno zimno .. nie trawie zimy:wściekła/y:
Jutro mam USG trzymajcie kciuki żeby moje dziecie się pokazało.

Do góry