reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

wiesz co, mam już dosyć naszych zmagań jelitowych z Julkiem, robi dużo kup dziennie 3-4-5 razy, różnie to bywa, dodatkowo ze śluzem. W czwartek do szpitala idziemy na oddział porobią nam badania, nawet już mi się nie chce pisać nic na ten temat, bo nie mam co...lekarze nic nie mówią, bo nie wiedzą, a ja już chciałabym jakoś leczyć Julka, bo słabo na wadze przybiera, waży tyle co niejedno roczne dziecko.

a jeśli chodzi i zęby, to cię nie pocieszę...cierpliwości się uczyłam z każdą kolejną nocą, nic tak nie wykańcza jak zarwane noce, a przecież te dzieciaczki nie robią tego celowo, bo te dziąsła bolą, swędzą... u mnie młody miał 2 lata jak zaczął przesypiać noce:cool:

reklama
Kochana rozumiem Cię bo ja tez juz nie mam siły pisać o tych zmaganiach alergicznych. No trza to przeżyć i wierzyć że to minie:-)
najbardziej tylko mnie wkur..a że łazi sie po tych specjalistach i każdy ma swoja wizję i żadnych konkretów:eek::wściekła/y:
a powiedz mi ile Julek waży???

a jeśli chodzi i zęby, to cię nie pocieszę...cierpliwości się uczyłam z każdą kolejną nocą, nic tak nie wykańcza jak zarwane noce, a przecież te dzieciaczki nie robią tego celowo, bo te dziąsła bolą, swędzą...

zawsze sobie właśnie tak tłumacze jak czuje że idzie mi mega nerw i zaraz wybuchnę
zresztą On się tak przytula tak potrzebuje tej bliskości że szok:shocked2:

nie jestem do tego przyzwyczajona bo nie karmiłam cycem:-(
w ogóle ja jestem dość oschłą osoba jeśli chodzi o okazywanie uczuć, niestety:no:

Julek waży 11,4kg więc malutko,
Ty oschła? no co ty...
wiesz co powiem Ci tak, ja karmiłam Julka do roku, przez pierwszy miesiąc po porodzie miałam baby blues - nie czułam nic, oprócz konieczności nakarmienia, utulenia do snu.... niestety tak było, nic na to nie byłam w stanie poradzić, dobrze, że minęło szybko. W moim przypadku uczyłam się miłości, ona nie przyszła od razu, ale przytulak za to jestem straszny :sorry:

oj malutko faktycznie...
a ma jakąś specjalną dietę bo kurcze mój to ja np. mam non stop schize że za duzo:shocked2:

ja tez tak mam Iza że jakoś tak sie oswajam z tym moim dzieciątkiem, w przeciwieństwie do Radka który Go baaardzo chciał a ja tak sobie na początku jak byłam w ciąży:zawstydzona/y:
przeciez miałam tyle planów hehe

ale ja tak zostałam nauczona przez moich rodziców - u nas nigdy nie było rodzinnie i miło i tak fajnie jak u innych, ojciec nieobecny, matka - neurotyczna i oschła
ale ja nie chcę byc taka...

Radek mi juz kilka razy zasugerował że jestem bardzo nieczuła:-(

hej dziewczyny!dzieki za odpowiedz odosnie maty:-)co do kolyski to moja mama sie uparla i juz kupila a my kupimy mate:-)krzeselka do karmienia mam dwa:-)

gieoska podpisze sie pod tym co juz dziewczyny wczesniej powiedzialy...za pozno na ta kolyske, moje dzieci srednio wyrastaly ze swoich w okolicach 3-4 miesiecy a Kacper jest znacznie wiekszy niz moje dzieciaki byly. Mata edukacyjna natomiast jest zdecydowanie hitem. Poobnie jak krzeselko do karmienia bez ktorego nie wyobrazam sobie funkcjonowania z maluchem juz jedzacym stale pokarmy. Smoczki ci kupilam i wrzuce poczta lotnicza bo tej duzej paczki to jeszcze nie mam gotowej, jestem na etapie kompletowania i to sa wieksze juz ciuszki wiec myslalam dopiero po nowym roku ja wyslac. Macie juz internet na stale? bo widuje K. na gadulcu ze juz w miare stale jest dostepny....no i jak mieszkanie? w koncu nie wiem nawet czy sie przeprowadziliscie juz?
Pati mi sie nie spieszy z tymi smokami takze spokojnie po nowym roku w tej duzej paczce mozesz wyslac:-)co do mieszkanka to nie mieszkamy tam jeszcze...ciagle sie remontuje a jak kasy brak to stoi wszystko w miejscu...zostala najdrozsza rzecz czyli schody i kuchnia oraz salon a ze to jest w jednym pomieszczeniu wszystko to trzeba to jakos rozsadnie rozplanowac...chyba w polowie stycznia sie tam przeniesiemy juz...net mam na stale tylko czasu brak na siedzenie:-(bo Kacper malo spi w dzien!!jeszcze wszystko jest nieuregulowane u niego...zaraz spadamy do pediatry...
Lipa z ta spacerowka ze sie daszku nie sciaga:-(ja jej nie widzialam ale m mowil ze mocno jest zakurzona:-(po co ja ja tam wywiozlam??ale skad moglam wiedziec ze w szafie sie tez nakurzy wrrrrrrrrr moze jakies chemiczne czyszczenie??
Ja kupilam dla osmiomiesiecznej Antosi mojego brata takie cos

Magic Rattle Tigger – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores

kiedy dziecko macha ta grzechotka to tygrysek tez macha :-) wydaje mi sie ze fajny pomysl :tak:

widzialam takie cos w tv ale z kubusiem puchatkiem smieszna zabawka hehe:-)

Witam!
Mam problem z nadążeniem za wami :zawstydzona/y:
Ostatnio malo czasu, bo moja córcia spi po pól godziny, czasami to sie nawet ubrać sie zdąze, tak jak teraz, albo sie ubieram albo piszę posta, :-p
Co do zabawek, to mata edukacyjna jest super!!! i kazde dziecko powinno miec
mój Eryk szczeniaczka bardzo lubił, dostał pod choinke jak miał ponad roczek i bawił sie nim duzo, oczywiście z przerwami
Garnuszek-klocuszek tez fajna zabawka, ale tak mysle pólroczniak jest jeszcze za mały, ja chciałam kupic teraz dla Emmy ale zmieniłam zdanie i kupiłam
First Steps Baby Walker

F12353_M.jpg

ciekawe czy jej sie spodoba :-)
ale garnuszek na pewno kupie, chociaz ostatnio zobaczyłam cos podobnego ii moze zamiast garnuszka to, miała któraś z was?
Sort and Spin Blender – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
w ogole fajne zabawki z tej firmy v-tech

Moniadan ten baby walker to rewelacja ! Nico dostal to na roczek. Na poczatku troche sie obawialam ze jak bedzie to pchal to sie przewroci i wybije zeby:-) albo cus wiec na pocztku mialam to na gorze bo tam wykladziny i jak by co to bezpieczniej no i na wykladzine troszke wolniej niz na kafelkach ale teraz to juz zasowa z tym wszedzie. Znaczy sie teraz to juz w koncu zaczyna sam chodzic ale uwazam ze to rewelacja zabawka. Tym bardziej za jak jestem przeciwniczka chodzikow wiec ten pchacz go nam zastepowal do nauki chodzenia.

A dodam ze ja dzisiaj tez mialam nieprzespana noc. Wczoraj dojrzalam ze wybil mu sie trzonowy 5-tka bodajrze i wydaje mi sie wogole to mu teraz wszystkie naraz wychodza no i ogolnie jest taki maruda.

Ostatnia edycja:
Garnuszek juz mamy:-)
na razie Młody rozrzuca klocki po całym domu

co do tego Baby Walker czyli pchacza to za jakieś 3-4 miesiące (pewnie na roczek) bo na razie nam nie potrzebny ale juz mam zaczepisty upatrzony;-)
jako alternatywa dla chodzika
:tak:

moniadan gratulacje z okazji ząbków, ale Twoja córa ma cudne oczy WOW:shocked2::laugh2:
nasze dzieci są niemal w tym samym wieku, ale mój to jest leniwiec pospolity i waga ciężka hehe

reklama
, Aniam posiew robiłam kilka, jak nie kilkanaście razy, za tydzień jedziemy na oddział, może tam coś wymyślą - mam już dosyć. Dziś na wizycie u pediatry padło nawet słowo mukowiscydoza - nie przyjmuję nawet tego do wiadomości, od czytania o tej chorobie robi mi się słabo .....
Pawimi widzę, że u was problem z przedszkolami jak chyba wszędzie niestety :crazy:, obyś coś znalazła blisko kochana.
Mój Julek jutro do przedszkola na Mikołaja idzie :tak:

Oby wszystko się wyjaśniło skąd to się bierze i nie było to nic groźnego . Trzymam kciuki

Ej laski właśnie słuchajcie bo mam problem jeśli chodzi o prezent dla mojej niuni, dzisiaj kupiłam taką piramidę fishera do układania, dziadki kupiły z tej firmy kulę do uciekania, ale ja jeszcze chcę coś dokupić bo mało mi się wydaje i tak myślę co lepsze czy szczeniaczek uczniaczek(ale wiem że niektórych dzieci w ogóle to nie interesuje, bo u mnie w rodzinie tak było), albo myślę o garncuszku klocuszku co myślicie, albo jakieś inne pomysły byście mi rzuciły??

Garnuszek mam i Szymek go bardzo lubi , szczeniaczka nie mam ale u kolezanek które maja ma do niego stosunek olewczy .

wiesz, coraz bardziej mnie zaskakuja coraz to nowsze i niekonczace sie historie w tym temacie az nie chce mi sie juz tego komentowac bo szkoda czasu....
A tutaj cos nowego...zapraszam do dzielenia sie i nie wstydzcie sie :-) wiem ze juz wiekszosc z nas ma choineczki poubierane i chetnie je wszystkie tu zobaczymy https://www.babyboom.pl/forum/plotk...asze-choineczki-i-dekoracje-swiateczne-34757/

Ja jeszcze nie mam choinki:-p

pocieszyłaś mnie bo ja się bałam że przy takim starcie to przy trzonowych bezsenność murowana,
a tu może być róznie;-)

a jak Wasze zołądkowe przeboje?

U mnie było tak że tylko przy pierwszych zębach marudził a dalsze to widziałam że wyszły jak trafiłam na nie łyżeczka , oby tak i u was było:tak::tak:

Witam!
Mam problem z nadążeniem za wami :zawstydzona/y:
Ostatnio malo czasu, bo moja córcia spi po pól godziny, czasami to sie nawet ubrać sie zdąze, tak jak teraz, albo sie ubieram albo piszę posta, :-p
Co do zabawek, to mata edukacyjna jest super!!! i kazde dziecko powinno miec
mój Eryk szczeniaczka bardzo lubił, dostał pod choinke jak miał ponad roczek i bawił sie nim duzo, oczywiście z przerwami
Garnuszek-klocuszek tez fajna zabawka, ale tak mysle pólroczniak jest jeszcze za mały, ja chciałam kupic teraz dla Emmy ale zmieniłam zdanie i kupiłam
First Steps Baby Walker

F12353_M.jpg

ciekawe czy jej sie spodoba :-)
ale garnuszek na pewno kupie, chociaz ostatnio zobaczyłam cos podobnego ii moze zamiast garnuszka to, miała któraś z was?
Sort and Spin Blender – Top Toy Store in UK & Ireland, Games & Toys Online from Smyths Superstores
w ogole fajne zabawki z tej firmy v-tech

Przy takim pchaczu Szymek nauczył sie chodzic miałam od kolezanki pożyczony . Zabawka super i ma fajne te melodyjki . Młody nawet jak juz chodził to się nia bawił . Z tej firmy mam jeszcze taka kule do raczkowania tez fajna była .

Zimno zimno .. nie trawie zimy:wściekła/y:
Jutro mam USG trzymajcie kciuki żeby moje dziecie się pokazało.

Do góry