reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

W pracy jakoś dziwnie, aczkolwiek przywykłam. Nie mogę jakoś sobie dać rady z tym, że nie mam Ady cały dzień dla siebie. Jak przychodze przed 17 stą z pracy to ona troche się ze mną pobawi i już o 19 stej jest spiąca i tyle mam swojego dziecka - to jest okropne :baffled:

To faktycznie straszne :-( A nasze kochane PAŃSTWO tak narzeka że mało dzieci się rodzi... Moim zdaniem urlop macierzyński powinien trwać co najmniej rok, a najlepiej 3, bo jak tu zostawić takiego 4 miesięcznego maluszka i iść do pracy i tak jak piszesz spędzać z dzieckiem 2 godziny dziennie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież to żal serce ściska :-:)-:)-(

reklama
W pracy jakoś dziwnie, aczkolwiek przywykłam. Nie mogę jakoś sobie dać rady z tym, że nie mam Ady cały dzień dla siebie. Jak przychodze przed 17 stą z pracy to ona troche się ze mną pobawi i już o 19 stej jest spiąca i tyle mam swojego dziecka - to jest okropne :baffled:
Ada praktycznie już zdrowa, gardło i płucka czyste w piątek już moze iść do żłobka.
wspolczuje ze tak szybko musialas Ade oddac do zlobka:-(napewno Ci bardzo ciezko:-(
To faktycznie straszne :-( A nasze kochane PAŃSTWO tak narzeka że mało dzieci się rodzi... Moim zdaniem urlop macierzyński powinien trwać co najmniej rok, a najlepiej 3, bo jak tu zostawić takiego 4 miesięcznego maluszka i iść do pracy i tak jak piszesz spędzać z dzieckiem 2 godziny dziennie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Przecież to żal serce ściska :-:)-:)-(

zgadzam sie w 100%...macierzynski powinien byc min 1rok!!

Też go mamy, Guciowi również bardzo smakuje :tak: ale mi się wydaje że chyba nie uśmierza bólu, może mi się tylko wydaje :baffled: no bynajmniej czopki pomagają na 100%

Posmaruj sobie dziąsła i zobacz on tak fajnie chłodzi .:tak:

I żłobki powinny być bo nawet jak sie wraca do tej pracy to u mnie np. nie ma nawet jednego żłobka :-(

Pawimi - paseczki zamówione kaskę już gosciowi wpłaciłam także na dniach powinny do mnie dojść

Ania wszystkiego najlepszego dla Szymusia od cioci Gosi

Monia czemu moj J chce tak bardzo drugiego syna? To zapytaj sama bo ja niemam pojecia...heheh
Namowilam dzis kolezanke na buzza, kolejna uzytkowniczka odchaczona hihi

Pawimi - paseczki zamówione kaskę już gosciowi wpłaciłam także na dniach powinny do mnie dojść
a ile Ci jestem winna Aniu? Dodaj do tego przesylke;-)
U nas nie ma wcale macierzynskich...jesli chcesz to dostajesz do pol roku urlopu...UWAGA b e z p l a t n e g o!!!!!!!!! No wiec blagam was laski nie narzekajcie na system!:eek:

a ile Ci jestem winna Aniu? Dodaj do tego przesylke;-)
U nas nie ma wcale macierzynskich...jesli chcesz to dostajesz do pol roku urlopu...UWAGA b e z p l a t n e g o!!!!!!!!! No wiec blagam was laski nie narzekajcie na system!:eek:

Pawimi - ale u was zarobki inne:-(a u nas na nianie mało kogo stać .
Nic nie jestes winna przeciez kocyk mi przysłałas a ja za niego nic Ci nie oddałam:tak:
Jakbyś mogła przy okazji zobaczyć ( może trafisz na przecenie ) karuzelkę z rainforest , to wiadomo nie na teraz ale może gdzies przy okazji złapisz tańsza to możesz nabyć ;-) Ja Ci się oczywiście tez czyms odwdzięcze jak bedzie tylko potrzeba wal jak w dym:tak:
do kompletu a jak : wyglada to tak
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (728959421) - Aukcje internetowe Allegro
ale ci sprzedający to barany zaniżają cene przedmiotu a potem pisza że przesyłka 5 dych:wściekła/y: kocham takie aukcje

mysle aniu ze bez problemu znajde, u nas czesto cale kolekcje sa przeniane nawet do 40%. Rainforest akurat jest jedna z bardziej popularnych ale juz kilkakrotnie widzialam sezonowe obnizki. Zdecydowanie w okolicach swiat bedzie duzo taniej.

JAK TO??? no nie wierzę, ale pewnie jakieś zasiłki czy coś takiego są? bo w Anglii to coś takiego chyba mają. Dziewczyny - pewnie dostajecie kasę na maluchy?

No i tak jak napisała Ania- zupełnie inne zarobki :-(

Pawimi - ale u was zarobki inne:-(a u nas na nianie mało kogo stać .
Nic nie jestes winna przeciez kocyk mi przysłałas a ja za niego nic Ci nie oddałam:tak:
Jakbyś mogła przy okazji zobaczyć ( może trafisz na przecenie ) karuzelkę z rainforest , to wiadomo nie na teraz ale może gdzies przy okazji złapisz tańsza to możesz nabyć ;-) Ja Ci się oczywiście tez czyms odwdzięcze jak bedzie tylko potrzeba wal jak w dym:tak:
do kompletu a jak : wyglada to tak
KARUZELA FISHER PRICE K3799 RAINFOREST+PILOT+BONUS (728959421) - Aukcje internetowe Allegro
ale ci sprzedający to barany zaniżają cene przedmiotu a potem pisza że przesyłka 5 dych:wściekła/y: kocham takie aukcje

Ja mam taka karuzelke, fajoowa.Tylo inne zwierzaczki mam:confused:

reklama
JAK TO??? no nie wierzę, ale pewnie jakieś zasiłki czy coś takiego są? bo w Anglii to coś takiego chyba mają. Dziewczyny - pewnie dostajecie kasę na maluchy?

No i tak jak napisała Ania- zupełnie inne zarobki :-(
niestety ale o instytucji pod tytulem zasilek ten kraj dawno zapomnial. Nie ma nic, albo pracujesz i zarabiasz albo zyj sobie z oszczednosci jesli takowe posiadasz. Urlop to max 2 tygodnie dla dlugowiecznych pracownikow i to tylko w powaznych, duzych firmach! Standartem dla wiekszosci jest tydzien.

Do góry