reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

Ja zabierałam czesto gondole , bo miałam wrażenie że małemu wygodniej jest w niej a nie w tym foteliku .;-) A co za problem było wrzucić ją do auta

reklama
Mi się podoba speedi przez ta wielka spacerówkę , uważam że jest rewelacyjna

mi tez wlasnie ta wielka spacerowka w speedim sie podoba:-)

Dziewczyny cyz do stelaza buzza pasuje tylko fotelik samochodowwy maxi-cosi??czy innych marek tez??bo ja mam graco i maz napewno mi nie pozwoli kupic drugiego fotelika:-(

Dziewczyny cyz do stelaza buzza pasuje tylko fotelik samochodowwy maxi-cosi??czy innych marek tez??bo ja mam graco i maz napewno mi nie pozwoli kupic drugiego fotelika:-(
graco nie pasuje do buzza, tylko maxi cosi moze bebe confort tez skoro gondola pasuje? Wytlumacz mezowi ze Graco to badziewie (chociaz w sumie nie jest:-)) i najbepieczniejsze sa maxi cosi...podsun my pare artykulow, podkresl jak wazne jest bezpieczenstwo dziecka i kup jakis maxi cosi ze starej kolekcji za mniejsza cene:tak: Sprawdz czy to twoje graco jest jeszcze wazne, moze juz wygasla jego data?

graco nie pasuje do buzza, tylko maxi cosi moze bebe confort tez skoro gondola pasuje? Wytlumacz mezowi ze Graco to badziewie (chociaz w sumie nie jest:-)) i najbepieczniejsze sa maxi cosi...podsun my pare artykulow, podkresl jak wazne jest bezpieczenstwo dziecka i kup jakis maxi cosi ze starej kolekcji za mniejsza cene:tak: Sprawdz czy to twoje graco jest jeszcze wazne, moze juz wygasla jego data?

a co foteliki maja swoja date waznosci??nawet nie wiedzialam:-)staram caly czas mu wytlumaczyc ze wygodnie jest miec fotelik pasujacy do stelaza ale to jak grochem o sciane:-(i tak najwczesniej kupimy wozek w pazdzierniku wiec troche czasu jeszvze mam:-)

nie z wrzucaniem gondoli jest problem tylko z przekladaniem spiacego dziecka:-)

ja wolałam przekładać :) W foteliku dziecko nie powinno spędzac więcej niż 2h dziennie

a co foteliki maja swoja date waznosci??nawet nie wiedzialam:-)staram caly czas mu wytlumaczyc ze wygodnie jest miec fotelik pasujacy do stelaza ale to jak grochem o sciane:-(i tak najwczesniej kupimy wozek w pazdzierniku wiec troche czasu jeszvze mam:-)

są maxi xosi city one są tańsze
Fotelik Maxi Cosi CITI 2009 0-13 kg wys 0zł 24h!! (699852696) - Aukcje internetowe Allegro
ja miałam używany z allegro . Niby się nie powinno kupować używanego ale kupiłam zreszta . Młody w nim tylko 7 miechów jeździł . Bo te cabrio kosztuja ponad 500zł

Pawimi apropo gondoli, poniewaz ja wiecej sie bede poruszac samochodem, czy wogole jest sens kupowac gondole do quinny? No bo jesli gondoli ze racej nie zabiera ze soba na wyjazdy, tylko sie uzywa fotelika to po kij mi ta gondola, jak mam jane slalom i tej moge uzywac na spacery kolo domu?Jak myslisz? Jak czesto uzwyalas swojej oprocz oczywiscie spacerow na jezioro, ale chodzi mi o wypad dalej?

Witam Was w tą upalną niedzielę;)

Ja wam powiem, że mi się też wydawało, że więcej będę fotelika używała niż gondoli, no ale jest odwrotnie, tak jak wcześniej to wszędzie samochodem jeździłam, tak teraz praktycznie wszędzie wózkiem. Chociaż i tak mój Gucio na spacerze wytrzymuje tylko ok 1,5 godz, później się buntuje i muszę wracać do domu, nie to co inne dzieci które potrafą 3 godziny spać :-(
A jeszcze wracając do fotelika, to też czytałam, że taki maluch to powinien tylko 2 godziny w nim spędzać, wiadomo że czasami to się nie da tego przestrzegać, ale my jak gdzieś jedziemy dalej to zawsze zabieramy też gondolę, i w stelażu to już raczej jeździ w gondoli.
Też pierwsze słysze o dacie ważności fotelików :szok:, i że nie kupuje się używanego. Fotelik maxi cosi udało nam się kupić używany przez nie cały rok i jest jeszcze na gwarancji :-)

Też pierwsze słysze o dacie ważności fotelików :szok:, i że nie kupuje się używanego. Fotelik maxi cosi udało nam się kupić używany przez nie cały rok i jest jeszcze na gwarancji :-)

Monia - nie powinno się kupować używek bo osoba która go miała wcześniej mogła mieć wypadek , konstrukcja fotelika może być naruszona i może on już nie być tak bezpieczny .. ale z drugiej strony kto by sprzedawał fotelik po wypadku:confused: Wszystko to fajnie napisane przez te firmy , ale poprawke trzeba brac na to że taka firma też chce sobie kaskę nabic żeby im się jak najwięcej sprzedało tych fotelików :tak:
Ja swój kupiłam za 250zł a teraz mojej koleżanki synek w nim jeździ .

gie-oska - a nie możesz opylić graco i kupić używany maxi cosi ? Np chyba że chcesz nowy . na allegro masa tych fotelików jest

czesc

chwilke poczytac Was wkoncu!!!!

Ja uzywam czesto fotelika, bo jak jade na zakupy to Fi jest w Maxi Cosi a jak jade na spacer do parku to bralam gondole teraz czasem spacerówke ale on i tak nie spi tylko chce na rece zbey ogladac co sie dzieje!!!

Pochwale sie wkoncu pilam malej fotleik Britax ;-) mala zadowolona dumna ze juz ma taki duzy fotelik;-)
Jak Fi wyrosnie z maxi Cosi to czeka mnie drugi zakup ;-)

Co do kocyków super linki ale nie mam jak nawet kupic takich kocyków tu , chyba zostane przy tym z mamas and papas chyba ze cos fajnego w PL dostane :confused:

U mnie smutek :-( moj dziadek bardzo ciezko jest chory modle sie zeby udalo mi sie dojechac do PL :-(

pozdrawiam

reklama
gie-oska - a nie możesz opylić graco i kupić używany maxi cosi ? Np chyba że chcesz nowy . na allegro masa tych fotelików jest
wlasnie na nowy mnie nie stac dlatego wchodzi w gre tylko uzywany..graco ciezko bedzie mi sprzedac bo na allegro jest ich duzo i uzywane za grosze sie sprzedaja...no ale zobaczymy..tez slyszlama zeby uzywek nie kupowac ale jesli ktos probje sprzedac fotelik po wypadku nie mowiac o tym to mysle ze robi bardzo nie fair w stosunku do osoby ktora nieswiadomoe kupi taki bity fotelik...
czesc

chwilke poczytac Was wkoncu!!!!

Ja uzywam czesto fotelika, bo jak jade na zakupy to Fi jest w Maxi Cosi a jak jade na spacer do parku to bralam gondole teraz czasem spacerówke ale on i tak nie spi tylko chce na rece zbey ogladac co sie dzieje!!!

Pochwale sie wkoncu pilam malej fotleik Britax ;-) mala zadowolona dumna ze juz ma taki duzy fotelik;-)
Jak Fi wyrosnie z maxi Cosi to czeka mnie drugi zakup ;-)

Co do kocyków super linki ale nie mam jak nawet kupic takich kocyków tu , chyba zostane przy tym z mamas and papas chyba ze cos fajnego w PL dostane :confused:

U mnie smutek :-( moj dziadek bardzo ciezko jest chory modle sie zeby udalo mi sie dojechac do PL :-(

pozdrawiam

Sofiku mam nadzieje ze dziadek Twoj dotrwa do Twojego przyjazdu...moj umarl jak bylam w 7tc i strasznie to przezylam bo mieszkal z nami...dotego mialam plamienie i myslalam ze strace to dziecko ale naszczescie jest ze mna do dzis...ae tak jest ze ktos umiera zeby ktos sie urodzil i tak bedzie w moim przypadku...dziadek zrobil miejsce dla swojego drugiego prawnuka:-)

Do góry