reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

plotki wozkowo-kolezenskie i nie tylko....zapraszam sofik, gastone, gieo-ska i inne:)

to tak jak ja do chicago jade....tez lubie tylko przelotnie na miejski spacerek:) ale niewyobrazam sobie tam mieszkac wole zdecydowanie swoja gleboka i odlegla wioche z jeziorami:) przywyklam juz do mieszkania w dziurze, jak sie zreszta ma wygodny samochod to nie ma to znaczenia jak daleko na przedmisciach mieszkasz a swojej chalpy nie zamienilabym na zadne inne miejsce na swiecie, przynajmniej nie teraz, moze mi sie kiedys znudzi hi hi :))))
Oba wozeczki co wkleilas sa swietne, ja kiedys przygladalam sie na tego vibe i jest naprawde cool, tego drugiego na zywca nie widzialam ale oba maja podobna konstrukcje, vibe mi sie mniejszy o wezszy wydaje chyba. Smieszne jest to w pl te wozeczki nie maja rewelacyjnej opinii jesli chodzi o uzytkowanie ale to wynika z faktu ze dziewczyny maja inne potrzeby i wymogi, dla nich jezdzenie z maluchem tak nisko na tych nierownych chodnikach wsrod spalin samochodowych jest absurdem a u nas uwazam ten sprzet jest rewelka. Napewno ktorys z nich bym kupila w twojej sytuacji :) nawet mezowi kiedys pokazywalam tego philla....
gastone- ja wczoraj jadlam truskawki, takie prosto z farmy...........aaaaaaaaaaa, nie bij :)))))))))

reklama
to tak jak ja do chicago jade....tez lubie tylko przelotnie na miejski spacerek:) ale niewyobrazam sobie tam mieszkac wole zdecydowanie swoja gleboka i odlegla wioche z jeziorami:) przywyklam juz do mieszkania w dziurze, jak sie zreszta ma wygodny samochod to nie ma to znaczenia jak daleko na przedmisciach mieszkasz a swojej chalpy nie zamienilabym na zadne inne miejsce na swiecie, przynajmniej nie teraz, moze mi sie kiedys znudzi hi hi :))))
Oba wozeczki co wkleilas sa swietne, ja kiedys przygladalam sie na tego vibe i jest naprawde cool, tego drugiego na zywca nie widzialam ale oba maja podobna konstrukcje, vibe mi sie mniejszy o wezszy wydaje chyba. Smieszne jest to w pl te wozeczki nie maja rewelacyjnej opinii jesli chodzi o uzytkowanie ale to wynika z faktu ze dziewczyny maja inne potrzeby i wymogi, dla nich jezdzenie z maluchem tak nisko na tych nierownych chodnikach wsrod spalin samochodowych jest absurdem a u nas uwazam ten sprzet jest rewelka. Napewno ktorys z nich bym kupila w twojej sytuacji :) nawet mezowi kiedys pokazywalam tego philla....
gastone- ja wczoraj jadlam truskawki, takie prosto z farmy...........aaaaaaaaaaa, nie bij :)))))))))

No wkurzaj mnie dalej:-D.Wybralam sie dolidla po truskawki i zabraklo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Obydwa wozki mi sie podobaja.Ja swego czasu chcialam kupic P&T.On ma swietne opinie.Tego drugie ja nie znam.Ale dyskutowalysmy kiedys na temat uzytkowania P&T z noworodekiem.I jak dla mnie szkoda mi poprostu noworodka kiedy lezy sobie tak na dole..No i niema budki, ktora chroni tego maluszka, a to chyba bardzo wazne? Ten drugi wyglada faktyczniena mniejszy, i tak jak Pawimi mowi kwestaia tego gdzie sie uzywa.Po polskich chodnikach sie niezbyt dobrze jezdzi zadnym wozkiem,nie mowie ze wszedzie ale u mnie w miescie to byla masakra...Ja bym obstawiala ten drugi pomimo iz jak juz mowilam P&T jest moim faworytem.

ten drugi to nowosc,tzn pojedynczy wozek niezupelnie bo juz jest - przynajmniej na naszym rynku jakies 2-3 latka moze i w pojedynczej wersji go widzialam -stelaz wydaje mi sie szerszy i obszerniejszy od vibe...ale ta dokladka dla drugiego dziecka to dopiero w tym roku wyszlo narazie w takiej probnej wersji. Na targach w LV go pokazywali ubieglej jesieni ale jakos do niego nie doszlam i wiem ze mozna do niego gondolke doczepic.
P&T ma swietne opinie na zachodzie ale w polsce niestety niezbyt wlasnie przez te czynniki ktore gastone wymienila....u nas jednak sa calkiem inne warunki do jazdy...

a w Galway byly ostatnio polskie truskawki, w polskim sklepie, pyyyszne!!! 4.60 za kg

Ja mam ze 6 kg zamrożonych jeszcze:-D łubianeczka była po 5zł ;-)

Ale fajne te podwójne wózki :tak: choć nie doradzam , bo się nie znam
Dziecie mi dostało wysypki na kolankach chyba od tego piachu i morskiej wody ... zawsze cuś:-( smaruje mascią oby przeszło.

ania nie pierwsza i nie ostatnia....takich wysypek to jeszcze bedzie od groma :)
no wiec tak, bylam dzis zobaczyc jeszcze raz P&T vibe - swietny jednak jest i wydaje mi sie ze solidniejszy, jest wezszy od uppa vista ale dluzszy, natomiast nie ma niestety jeszcze tych podwojnych z uppa vista wiec nie moglam ich tak obok postawic dla porownania, paterzylam tylko na te pojedyncze. Stelaz jakosciowo maja podobny do buzza, phil jest calkiem inny. Natomiast zwrocilam uwage na pojedynczy valco trimode z dostawianym z przodu toddler seat i jest tez rewelacyjny, dzidzie kladziesz na plasko z budka z tylu a starszego malucha wysoko na tym doczepionym siedzisku.....tam nizej jest na tej stronie z opcja toddler seat Valco Single Runabout Tri-Mode Strollers na zywca wyglada swietnie, duzo lepiej niz na zdjeciu tutaj i uwazam ze jest to wspaniala alternatywa dla tych ktorzy maja obiekcje do wozenia dziecka nisko bez budki jak w Phil&Teds albo Uppa

To teraz mam trzy do wyboru. Nie widzialam zadnego na zywo (tylko uppababy vista ale pojedynczy). W vibe nie podoba mi sie to jak male dziecko lezy na plasko, a starsze nad nim w siodelku, bo jakos mi sie wydaje jak by nie bylo dojscia do tego dziecka.
largephilandtedsvibedou.jpg

A w uppababy vista znowu jest fajne bo mozna zrobic 3 rozne pozycje:
img0310mfq.jpg

vistae.jpg

rumbleseatlarge.jpg

Tylko ze jak jest siedzonko z samochodu lub jak dzieci sa odwrucone do siebie to wydaje sie ze to dziecko z tylu ma malo miejsca, bo albo nosem dotyka siedzonko albo nogi drugiego dziecka :baffled:

he he..nie bo wtedy nie mialabym co kupowac :)))))))))))) Icandy jest na rynek brytyjski robiony, juz go kiedys widzialam, fajny ze mozna gondole wpiac, sprobuj sobie podjechac gdzies i zobaczyc ten valco trimod, moze ci akurat spasowac bo naprawde o niebo lepiej na zywca wyglada, bylam nim zachwycona.

reklama
Do góry