reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Rolnik jest przy wjezdzie do Opola od strony Strzelec Opolskich ;-) po prawej stronie ;-)
a na allegro dzialaja pod nazwa natallex chyba ;-) albo nattalex - jakos tak ;-)

reklama
Hej:-)
Karolinkaz ja bardzo lubię kupować Alusiowi nie tylko ubranka, ale też inne rzeczy w BabyBlue, na Ozimskiej. Mnie się bardzo podobają ubranka z Fixoni, fakt nie są najtańsze, ale jakościowo jak dla mnie super - a czasami mają niezłe promocje:-D
Saly U nas było identycznie jak u Twojego Smyka:tak:, Aleks bardzo długo pełzał, jak miał 7,5 miesiąca to Sam zaczął stawać nie mając pojęcia, ze jest coś takiego jak siedzenie, czy raczkowanie, więc też leciał jak długi, aż strach było patrzeć...
Dopiero po jakiś 2 tyg od kiedy wstał zaczął raczkować i za kilka dni dopiero usiadł. Wogóle Aleks nawet jak się Go posadziło to nie siedział, tylko leciał na buziola bo miał za słabe mięsnie brzuszka.
Więc nie martw się, ani się obejrzysz a Twój Smyk zacznie raczkować jak szalony i siadac, też, a ze w innej kolejności niż w książkach piszą to nic:-)
A u nas nic ciekawego, słonko na dworze to korzystamy ile się da, a i jak narazie nasza mleczna prowokacja dalej się powodzi więc jest super:tak:

Mam do Was prośbę, w sobote oja bratowa ma urodzinki, jest w ciązy i powiedziała ze prezent moze byz zwiazany z dzieckiem albo ciązą. Macie jakies fajne pomysły? Chodzi mi o cos nie drogiego powiedzmy do 40 złotych. Czyli cos typu adapter na pasy odpada. Jesli ie uda mi się wymyslic jakiegos fajnego prezentu pomyslałam ze moze zrobię jej koszyczek z małymi pierdółkami jak np termometr do wanienki, skarpetki, gryzak itd. Napiszcie mi prosze pomysł na prezent albo pomysł na więcej takich duperelek. Dziękuję i kolorowych snów:]

witam sie wieczorną porą :)
gimpelka może np. książka "ciążą tdzień po tygodniu", są fajne opisy jak w każdym tyg rozwija się dziecko i różne porady, ciekawostki, miejscse na Twoje notatki, wpisz w neta powinno Ci wyskoczyć kilka pozycji, ta o której mówie to świat ksiązki, ale koszyczek z kilkoma przydatnymi rzeczami zcemu nie, osobiśie podoba mi sie taki pomysł :)
sally dzięki za odpowiedz, co moge jeszcze napisać to jest nasza druga prowokacja, pierwsza się nie udała, a w czerwcu mamy wizyte u dr Żurek to jeszcze skonsultuje co nam wyszło :)
ps: jak tam Madzia? będzie to już drugi miesiąc? bo czas mi tak szybko ucieka, że czasami się nie orientuje co właściwie jest za dzień..

aniaf24 pomysł ksiazki nie bardzo mi się podoba, ma duzo literatury, dlatego pomyslałam o czyms innym, ale dzieki, dobrej nocy

Aniaf uwazaj na elocom wybiela skóre ...mocne dziadostwo jest. Na buzie absolutnie nie stosuj. Lekarze beda cie uspokaja, ze czasem wybiera skore (na zawsze) czasem nie ... prawie w 100% wybiela.

Aniaf jestem jestem a to już bedzie prawie 4.m-c:tak: Do czerwca już niedaleko,oby dr Zurek pomogła.
Karilinkaz a tam obok Rolnika jest też sklep z art.dziecięcymi przeniesiony z Opolańca.A jesli chodzi o ciuszki to warto zajrzeć do Tesco,nie dość,ze są przeceny (ja ostatnio kupiłam takie maluśkie bodziaki za 3 zł),w ogóle aż tak drogo nie jest,wydaje mi sie ,ze taniej niż w Smyku i ciuszki sa ładniejsze niż w Rolniku.
Gimpelka wydaje mi się,ze taki koszyczek z pierdółkami dla dziecka to już po porodzie byłby fajny,ja też taki dostałam od znajomych,chociaż wiadomo,zę każda mama chce wcześniej sobie takie rzeczy kupić. a co do prezentu dla mamy to moze detektor tętna,ale kurcze nie wiem jak cenowo,może jakiś kosmetyk ciążowy,a jak ma to pociążowy,a i jewszcze przyszła mi na myśl taka rameczka z gliną ,w której odbija się rękę lub nózkę i umieszcza zdjecie (to w sumie może tez być jako prezent narodzinowy). Jeszcze przyszedł mi do głowy rozek dla dzidziusia,bo to każda mama kupuje przed narodzinami,aby wziąść do szpitala,ewentualnie jakiś fajny kocyk.

Hej, Zdecydowałam ze dam jej liste rzeczy które potrzebne beda do szpitala i kupię pare pierdół z tej listy, dam do ładnego pudełka i wrzucę liste z wykreślonym tym co jest w srodku. Znalazłam naprawdę super liste takich rzeczy, wszystko tam jest, dopisałam tylko nosidełko i kombinezonik i wydrukowałam.
Miłego popołudnia

reklama
Dokładnie Karolinkaz też polecam Tesco, co do ciuszków, są świetne i w przecenie na prawdę tanio. Kupiłam dla małego jeansy przeconione z 57 zl na 37 zl, albo polarkowy pajacyk z 44 zl na 22 zl. Bodziaków tanich nie znalazłam, ale mozliwe ze były juz wykupione.

Do góry