reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

dzieki Ona ale wiesz co nie ma czego podziwiac czasem to mam tak dosc ze najchetniej bym sie spakowala P*****la tym wszystkim.... czasem mam zalamke normalnie. Nie ma co narzekac jak u kazdego sa lepsze i gorsze dni!!!!

sciskam was mocno i uciekam bo za godzinke ksiadz przychodzi na kolede :) wlece znowu wieczorkiem albo jutro :)BUziaki dla was

Rubi a ty gdzie?????? wsio ok u was???

reklama
no dokladnie kazdy ma chwile zwątpienia ale ja mając jedno dziecko nie potrafię zebrać się w sobie i zrobić coś, nie mowiąc o dalszej edukacji.
No ale..idę sobie w sobotę na rozmowe o pracę dorywczą, moze cos z tego wyjdzie :)

Hej dziewczyny :-)
U mnie dalej remontowo- ale już widać zmierza ku końcowi :-),
Ona- zależy jakie tkaniny potrzebujesz i do czego. na Telesfora masz do wszystkiego, cenowo- hmm zależy co, potem masz firanowe na 1-maja, fajne i niedrogie maj też w leroy merlin- tam ostatnio kupiłam sobie na ala zasłonki do gościnnego.

Witam:)
a my od wczoraj sami z Dorkiem:( i wiecie co...podziwiam samotne matki,ale takie samotne,samotne,bo te co ja znam to wszystkie są niby samotne,a na prawdę to albo z rodzicami mieszkają albo z kimś...masakra,a jeszcze moje dziecko jest na etapie rzepienia sie do mnie i umie drzeć sie dosłownie "mamma":) słodkie toto,ale prysznic w locie,a jak zasnął to nie wiedziałam co robić-jeść,gary czy odkurzanie:szok: i tak przez następne kilka tygodni...tak to zawsze choćby godzinkę,ale była dla mnie:-(
ech...pożaliłam się...

Ona trzymam kciuki za pracę!!!!

Madzialena - ja wiem jak to jest być samą...... zreszta sama wiesz.... wspolczuję i rozumiem. Trzymaj sie dzielnie kochana!!!

Sylha super ze remont zbliza sie ku koncowi!!!

Hej, hej! Doba ostatnio dla mnie za krótka. SOS!

Włączył mi się coś tryb "suseł" (nie wiem czy ostatnie dni odsypiam czy na zapas może ;) )
Zajęcia 3x w tyg. po 2h (+dojazd do kochanego Opola), a w domu tez swoje do zrobienia.... Urwanie głowy - coś moja organizacja nawala (albo za dużo na forum po prostu przesiaduję - dziewczyny na marcówkach piszą, że cięzko ogarnąć tylko główny wątek, a gdzie reszta???)

No więc szkoła rodzenia na Reymonta (długo czekałam na nowy cykl zajęć, bo w zeszłym roku skończyły sięza jęcia wraz z foinansami w listopadzie i była jedna wielka niewiadoma co dalej - na Krapkowicką nie chciałam za bardzo, bo za 6 wykładów 150 zł, na gimnastyce <15 zł/h> byłam raz i nigdy więcej - nigdy jeszcze nie czułam sie tak źle, nie dziwne po tym zestawie ćwiczeń <a wiem coś o ćwiczeniu>).
Zajęcia są za darmo, a poza tym rodzić będę właśnie tam, więc zdecydowanie barzdiej odpowiada mi taka opcja. Poród póki co rodzinny - póki co, bo nie wiem czy mi mąż jeszcze nie zdezerteruje (oby mnie wcześniej uprzedził, bo inaczej ubiję go chyba).

co do tkanin, to w Opolu nic odkrywczego nie dodam - ja jak szukałam materiału na suknię ślubną, to w końcu pojechałam do Wrocławia, bo w Opolu nie było nic nadającego się....

Lecę coś porobić w domu, bo będzie masakra zaraz...
Zerknę wieczorkiem, albo jutro...

No ja na moją suknię ślubną też miałam ściągane z Wrocławia- fakt tam jedna hurtownia się specjalizuje w tych materiałach dzięki czemu miałam super welon, który moja bratanica mi zwinęła bo koniecznie na upartego go musiała mieć!!!!

sylha a nie przypadkiem ten welon z organtyny z takimi drobnymi kryształkami? ;-) Bo ja takowy materiał miałam na sukni i w sumie jak mi go trochę zostało, to mi krawcowa uszyła z niego welon - do kompletu

reklama
DSC_0187 - Kopia.jpgtu go chyba najlepiej widać długi za doopę i wąski brzegi obszyte koronką ze srebrną nitką, my jakoś się zglaliśmy, że nawet obrączki mamy z białego złota bez dyskusji, ależ jak nas rodzina obgadała z tego powodu, ale przynajmniej mieli znów temat do rozmów :-)

Do góry