reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Kochane, ale sobie pospałam w sobote!!! Do 9:30!!! Normalnie rozpusta!!!:-D Dawno nie wypoczęłam tak jak w ostatni weekend!!! A w niedziele upichciłam dwa ciasta:-)
Mnie tam trochę tego śniegu brakuje. Zwłaszcza na świeta... Bożego Narodzenia, żeby była jasnośc ;-) A zimą też można sobie pospacerować z wózkiem. Mój chrzesniak urodził się w październiku i całą zime "przespacerował". Kuba co prawda jest ze stycznia, ale jest wcześniakiem więc to już inna bajka.
Villa z Kubą miałam termin na 17 marca

reklama
Czesc dziewczyny!!!

Ja tez uwazam ze zima to tez dobra pora na spacerki. Kasia urodzona w listopadzie i to ww pierwszy snieżny dzien tamtego roku :) Michal marcowy wiec cieplutko bylo jak zaczelismy wychodzic.... A Hania srodek zimy i od 4 doby na spacerki wychodzila :)

Kamea gratuluje ze moglas sobie pospać- tez mi sie marzy mozliwosc wyspania sie hehehe - -chyba do emerytury poczekam :)

ewuniaf życzę Ci z całego serca, żebyś w końcu mogła się wyspać!!! Nie ma nic gorszego od nieustannego zmęczenia... Ale nie dziwie Ci się, ja przy jednym łobuzie (czasem myśle, że mam dwóch- patrz-mąż;-))nie wrabiam, a co dopiero Ty przy trójce.
A jak tam z Twoją pracą? Nadal pracujesz w tym żłobku?

ach Kamea z praca to dluga historia,,,, prawda taka ze powinnam szukac p[racy w moim zawodzie i robic to do czego zostalam stworzona :) chyba dopiero wtedy bede tak naprawde szczesliwa i zadowolona ....
A co do męża haha to wiesz ja też mam o jedno dziecko wiecej w domu :) do tego teraz ma anginę znowu wiec siedzi w domu i ....jęczy a mnie trafia haha :):-D:-D:-D

ewuniaf cos o tym wiem. Mój w sobotę wymyślił sobie, że przywiezie od teściowej swój motor. No i przewiało chłopa, chodzi poskręcany i tylko jęczy i tylko "rozmasujesz mi kark"? No cóż, cierp ciało jak żeś chciało:-D:-D:-D
A sprawdzałaś jak wygląda sytuacja kadrowa na Reymonta? Masz są wolne miejsca? Bieżesz pod uwagę tylko Opole?

Haha! Tyle że ja przewiduję rodzić na początku kwietnia (a jak panna będzie i będzie się musiała wystroić jak mama czyli ja, to może i dopiero na zająca właśnie :-D); bo tak mi wynika z moich obliczeń a nie z OM :zawstydzona/y:
No i ja jakoś wiosnę wolę. Zimę też, ale taką zimową - ze śniegiem i trzaskającym mrozem. Jesień ma swój urok jesienią - z kolorowymi liśćmi i lasem pachnącym deszczem.... A ta szara plucha za oknem to brrr....

ona dzięki za podpowiedź co do fotelika, choć pewnie dostaniemy dogłębny instruktaż wraz z fotelikiem - będziemy mieć od naszych sąsiadów takowy (przynajmniej ten pierwszy, a potem zobaczymy); wiadomo, że z pewnej ręki - w końcu to nasi przyjaciele i mamy codzienny kontakt, więc bez żadnych obaw. Ale jak mężowi podpowiem, to może się wybierzemy.

Na razie zdecydowaliśmy się na zajęcia w szkole rodzenia - wczoraj byliśmy za spotkaniu organizacyjnym i dziś jedziemy na pierwsze zajęcia. Zapowiada sie po prostu mega fajnie i mam nadzieję, że mój małżonek nabyje w końcu troche wiedzy we właściwej tematyce ;-) Póki co widać w nim lekkie zagubienie, ale to typ zadaniowy, więc zakładam, że jak tylko przyjdą "konkrety" to bardzo będzie się chciał wykazać :-D

Kadrowa? widzialam ostatnio ogloszenie o prace na kadrową, tylko niewiem gdzie to bylo.

Kamea masz jeszcze troche ciasta? :-)
Vilandra ja tez myslalam,ze dobrze zapinam pasy (bo jaka w tym logika) a okazuje się,ze zle, wiec warto wybrac się :)

CZy ktos wie czy sa sklepy z tanimi tkaninami w Opolu?

Ona niestety nie pomoge bo nie wiem... :( ja do szycia dwie lewe rece mam :-D
Kamea no niestety chory chlop w domu to gorzej niz dziecko:-D:-D a co do Reymontowa to podanie złoże ale z tego co wiem to mają pełna obsadę. Raczej mysle tylko o Opolu. W Brzegu jestem wciąż zatrudniona ale kasa przy tych dojazdach zupełnie nieoplacalna :( szkoda bo lubilam ten szpital... :( ale teraz musze myslec o rodzinie. Niełatwo pracowac w systemie zmianowym przy 3 malych dzieci :(
villandra a gdzie do szkoly rodzenia zapisaliście sie???I gdzie rodzić bedziesz???

Ciasta już niestety nie mam. Do pracy wzięłam. Wyobraście sobie, że 8 osób zjadło dwie blachy ciasta (tzn. zawartość blaszki ;-)):szok:

Tkaniny, kiedyś były na Krakowskiej, ale nie wiem jak cenowo.

ewuniaf masz rację :tak:

reklama
Do góry