reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Sylha ja bardzo czesto zakupy robie w Rolniku- mają ciuszki dobrej jakości . polskich firm i do tego w miare przystepnej cenie. W ogóle dużo rzeczy tam kupiliśmy- 2 komodynp, krzesełko do karmienia.... Mam 5% zniżki. wiem że to niedużo ale jak sie robi duze zakupy to zawsze to jakaś oszczedność wiec jak bedziesz chciała wielgachne zakupy robić to sie polecam hehe :)

Kamea wiem że musze sie zabrać za wsoje zdrowie tylko jakoś....czasu nie mam:-D
jesli chodzi o drugiego dzidizolka to z jednej strony tak jak piszesz że mała różnica wieku jest fajna ale z drugiej strony jak juz bedziesz miała synusia podrosnietego to przynajmniej pomoiże ci przy maluchu i az tak zazdrosny o rodzeństwo nie bedzie bo zrozumie że mam musi wiecej czasu poświecić dzidizusiowi... Jak jest mała różnica wieku to jest super jak maluszki troche podrosnę bo sie beda świetnie dogadywać i bawoić razem. Na poczatku za to jest ciężko bo ten straszy potrzebuje jeszcze bardzo duzo uwagi a taki noworodek tez sporo mamusi potrzebuje i czasem ciezko wszystko pogodzić....

Ciaża ciąży nierówna. Najlepiej zniosłam druga ciążę a najgorzej drugi poród... itd to ze miałaś mdłości i wymmoity w pierwszerj ciaży nie znaczy że tak samo bedzie w kolejnej. Puchniecia nie da sie uniknąć :)

Ostatnia edycja:
reklama
ewuniaf zalezy o jakim puchnięciu mowa ;) Mnie chodzi o ręce i nogi. Takie rzczeczy zacznają sie dziać na ogół przy końcówce ciąży. U mnie obrzęki pojawiły sie ok. 28 tc.... niestety.

Kamea mi nogi puchły już przy 16 tyg (bo wygladałam jak słonica i nikt by nie powiedział że to dopiero 4 miesiąc) hahaa :) domyśliłam sie że chodzi ci o rece i nogi :)
W ostatniej ciąży w trzecim trymestrze miałam okropne obrzeki i na nogach i na rekach...

SUPER- teściowa mi przyjeżdża w niedzielę!!!!!Mieszka w niemczech i ni stąd ni z owąd postanowiła sobie zrobić u nas urlop!!!!!Nawet wiem czemu, jak byliśmy tam w lutym to na siłę mi chciała wcisnąć kołyskę dla dziecka- śliczna, ale co z tego jak ja w tedy w ogóle w ciąży nie byłam i nawet nie wiadomo czy teraz jestem. Wkurzyłam się raz i kazałam M jakiś miesiąc temu zadzwonić do nich żeby kołyskę wyrzucili!!!Nie chcę czegoś co sprawia wielki ból!!!! I jej napewno spokoju nie daje, i chce opanować sytuację co jest nie tak- bo ona zawsze lubi wszystko pod kontrolą!!!!!
Teraz to mam doła- całe dnie tylko w kuchni, i jedzenie, jedzenie, jedzenie, żadnych przyjemności, bo szkoda kasy, i dlaczego musieli wyjechać na niemcy- użalanie się.
GRRRRRR- już mam doła- myślałam, że M wie jaki to dla mnie ważny teraz czas i mnie wesprze, dobrze wie jak jak jego matka niekiedy potrafi na nerwy pójść

Hej:-)
Ja tylko na chwilkę, bo nie dośc, że Alusiek dzisiaj wstał wczesnie to chyba na dodatek lewą nogą...marudził i wrzeszczał o wszystko przez pół dnia, normalnie myslałam ze oszlaeję:-p. Już się nie mogę doczekac, bo w piątek jedziemy do Polski na tydzien i Moja mama stęskniona za Wnukiem napewno się Nim pozajmuje:tak:
Kamea ja mam tak jak Ty. Z jednej strony fajnie znowu by w ciązy, ale z drugiej chciałabym własnie jeszcze miec tylko Alusia, zeby patrzec jak rosnie i niczego nie przegapic. A zresztą boję się, że znowu będę miała problemy i teraz jakbym musiała leżec plackiem 2 miesiące to kto By się zajął moim łobuzem? Musi jeszcze trochę podrosnąc niestety:tak:
Ewuniaf ja też Cię podziwiam:tak: ja czasami z Alusiem wysiadam, a co dopiero jeszcze z Dwójką Małych rozrabiaków:-D, a i gratuluję pracy (mam nadzieje, że nic nie pomyliłam:sorry:) Agdzie zaczynasz pracowa jesli mozna wiedziec? Ja nadal siedzę sbie na urlopie wychowawczym:-)
Sylha trzymam kciuki z całej siły. Ja robiłam test w dniu okresu planowanego i już było widac dwie bledziutkie kreseczki:tak:
A tesciową sie nie przejmuj. Olej i jak cos to powiedz co myslisz. Teraz jestes Ty najwazniejsza i Twój brzuszek:tak: i mam nadzieję, że Twój mąż też tak mysli:-)
Dobra uciekam robic kanapki do pracy Mojemu P bo idzie za noc dzisiaj...

Cześć dziewczyny!

Agita z wczorajszym dniem coś było nie tak bo Michał mi tez wczoraj dał popalić :(. Co do pracy to jeszcze nie wiem czy ja dostane ide na próbne dwa tygodnie od 16 sierpnia. Nie chce zapeszać ;-) A teraz siedze na urlopie wypoczynkowym bo macierzyński sie skończył. Jak nie dostane pracy to do końca września posiedze w domu a potem złoże podanie o wychowawczy- przynajmniej bede miała pewność że mam gdzie wracać :)
Podziwiac nie ma czego- czasem mam ochote udusić cała trójke :-D:-D:-D czasem jestem tak zmęczona że zaczynam ryczec z tej bezradności... No ale nie jest tak źle po prostu trzeba dać rade i tyle. Najgorsze jest własnie to że np Kasi nie moge poświecic tyle czasu ile bym chciała:-(

Sylha bierzesz jakieś leki??? Staraj sie nie martwić na zapas. Poki nie przyjdzie @ to nadzieja jest i tego powinnaś sie trzymać....
Ja pamietam że zdarzało mi sie tempke mierzyć po 5 razy dziennie żeby mieć pewność ze jest ok- ty pewnie te ż tak robisz.... Nie ,martw sie bedzie dobrze. I tak jak pisze Agita nie przejmuj sie teściową!! Mężowi powiedz o swoich odczuciach i że to nie jest dobry czas na odwiedziny.

Mnie jeszcze coś tam ćmi głowa ale mam nadzieje ze przejdzie. Pogoda do kitu :( Lece maluchom śniadanie robić
MIłego dnia dla wszystkich!!!!

Sylha może ten spadek temp to na wieść o wizycie teściowej. Tak jak pisze Ewuniaf póki jeszcze nie ma @ nie trać nadziei :-)

A co do drugiego dziecka to ja na razie z wygody nie chcę ;-) czekam aż Nikoś się usamodzielni :-)

Ewuniaf ja często chcę udusić mojego jedynaka a co dopiero trójkę ;-)

Cześć kobitki.
Sylha wiem, że się niecierpliwisz...to czekanie. Ale może faktycznie poczekaj do @ U mnie skoki temp. (zauważalne dla mnie "gołym okiem") pojawiły się gdzies ok. 2-3 tc...
A z teściową... mąz nie moze pogadać i wytłumaczyć jej jaka jest sytuacja? Ostudzić jej zapał?
ewuniaf ty to twarda kobita jesteś! Ja przy moim jednym łobuzie, czasem mam dość...
Ale wiecie co, ostatnio naczytałam sie o tylu maluszkach które odeszły z tego świata, że nawet nie potrafie nakrzyczeć na łobuiza, gdy coś napsoci z dużym kalibrem, bo od razu mam wyrzuty sumienia. Ciagle go przytulam, całuje i Bogu dziękuje, że mam go przy sobie... Jak taj dalej pójdzie to przez to moje całowanie chłopak jakąs traume będzie miał;-)
Agita u mnie też jest b. prawdopodobne, a nawet pewne, że przy następnej ciąży czeka mnie leżenie...:eek:

reklama
Haha Kamea- ostudzić jej zapał- to chyba tylko środki nasenne pomogą :-)
Ona jest osobą jak to się mówi: "po trupach do celu" GRRR. Nic tylko zęby zacisnąć i przeżyć 2 tygonie!!!!- ja już i tak jestem happy, że mieszkają 1000km od nas, bo jakby mieszkali obok- to mamy ich dziennie na karku- to już dawno bylibyśmy skłóceni a tak to przyjamniej idzie żyć.
Ja się na @ nastawiam, bo powodzenie IUI to zaledwie 15-20% także to by musiał być jakiś cud by się udało za 1 razem!!!!

Do góry