reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Bry :-)
Witam sie tylko, bo musze leciec z Małym na dwor ... uspimy sie i Was poczytam :tak:

U nas same dobre wiesci:-):-):-), procz tej, ze TZ zabierał mi lapka :angry:, a wczoraj net siadł :baffled:, ale juz jest :-)

reklama
Marcik w dalszym ciągu chcesz odsprzedać swój rożek??? bo z tego co kojarzę Rubi już skombinowała...

Yes :tak:

czesc dziewczyny ;-)
Marcik ;-) hmmm.... wczoraj Cie w ogole chyba na forum nie bylo... w niedziele miala byc rozmowa z TZ na temat domu - mam dwie opcje:
1. albo sie pozabijaliscie
2. kupujecie dom ;-)

mam nadzieje ze ta druga opcja jest wlasciwa ;-):-)

No cos sie ruszyło :tak: Dzisiaj miałam z 5 telefonów od TZ z relacja jakie domy na sprzedaz widział jezdzac po miescie i oczywiscie dzwonił na podane tam numery:szok::szok::szok:
Rozmowy staneły na tym, ze mieszkanie sprzedajemy, jutro TZ ma spotkanie ile, za ile, na ile kredytowo jest zdolny:tak:. Iles domów juz wyszukanych jest :tak:. Mama robotnikow u siebie juz popedza, aby mi mieszkanie zwolnic :-p
Koniec rozmowy z TZ zakonczył sie tak "Kochanie zrobie wszystko abysmy mieli domek ":szok::szok::szok::-):-):-), normalnie az dziwnie, bo gdzie stare "na jakim ty swiecie zyjesz" :-p:-p:-p. Teraz TZ czesciej o domu gada, niz ja :-):-):-):-) w koncuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wie co jest priorytetem :-):-):-)
Wczoraj byłam z Kubciem w sklepie, kupiłam Posrednika, ledwo ze sklepu wyszłam, a zadzwonił do nas TZ i pyta co robimy bla bla bla, gadam ze własnie spacerujemy i byłam w sklepie i wziełam Posrednika, a on "no i co jest cos ciekawego" ... ta w 5 sekund na spacerze miałam przejzec:-D:-D:-D
Zobaczymy jak sie to wszystko potoczy, sprzedaz mieszkania, kredyt itd ... bo zbyt piekne mi sie to wydaje i mnie pesymizm łapie :szok::baffled::eek:

Chyba musze sie do tej Scandi wybrac :tak:

Wiecie co nas spotkało na allegro :eek::baffled:
Zamowiłam Kubusiowi zabawke, za moja siore, a przyszła inna :szok::szok::szok:. Napisałam do sprzedawcy (juz wczoraj rano) i cisza, tel nie odbiera, a to super sprzedawca jest :baffled: ... juz jestem wkur....a i zaraz smaruje meila do centrum sporów:angry:

Amelkowa ja wezme rozek do Rubi, jak sie w koncu dopasujemy z terminami:-p i zdecydujecie czy go chcecie czy idzie pa pa na allegro :tak:

Dopiero w posredniku zobaczyłam gdzie idziecie mieszkac, fotki były, milusie osiedle :-)

W sumie nic nie pisza, jest ogolna reklama i www.
Wiesz jak jest ludzie rezerwuja mieszkania, potem cos nie wyjdzie i oddaja - normalne jak w zyciu :tak:
W tym atrium malinka sa fajne metraze :-), ale za blok w zyciu bym tyle kasy nie dała :-p

Wy całosc mieszkanka kredytujecie czy wiecej aby miec na wyposazenie?
Kolezance ukradli dowod, ktos na nia pobrał kredyty, o czym sie własnie dowiedziała załatwiajac kredyt hipoteczny :szok:, wszyscy ich odrzucili procz polbanku :tak: i 500 tys dostali :tak:

Kubus tez był prawostronny :-p, a teraz jest praworeczny, tak sie wszytkim wydaje :tak:

Amelkowa jak wiesz, ze przyznaja to nie wazne ze troszke poczekacie :tak:, choc pewnie troszke nerwow macie :-( TZ był na jutro w sprawie kredytu z kolega umowiony, a tu dupa musi jechac zagramanice, za 2 h wyjazd :baffled:, niech jedzie zawsze to kasa, a teraz jest na co zbierac :tak:. Chcemy dom lub mieszkanie 2-poziomowe z ogrodkiem malutkim :tak:. Fajnie, ze z TZ jestesmy zgodni do ogrodka i mieszkania od 100m :-).
TZ mi rano gadał, ze juz załozył fundusz na nowy dom i kazdy ponadprogramowy grosz tam trafi :-) i juz tam cos 'schował':-)
Myslicie, ze przekonałam go juz na 100%, bo ja tego mojego skapca nie poznaje :szok:

Oj Marcik mieszkanie powyżej 100m to moje wielkie marzenie i już nim pozostanie - będzie o czym marzyć :-D na takie nas nie stać... :no:

My nizszy kredyt bedziemy miec niz wy;-), bo takiego wysokiego sie boimy i chyba nas nie stac, no ale u nas inaczej bo kasa z mieszkanka bedzie ;-)

Zliczylismy koszty utrzymania mieszkania na wsi gdzie ja siedze, Kubus i psy, TZ ma jeszcze mieszkanie od kolegi w Opolu fakt, ze 300zł mu za nie odstepnego płaci+liczniki, reasumujac to wszystko i dojazdy na wies wychodzi ładna rata kredytu :tak:. Wiec my bysmy kredytu za bardzo nie odczuli, tak sadze :tak:.
Pasa trzeba bedzie zacisnac jak TZ bedzie rozwijał firme, a robi to co rusz :-p
Amelkowa my mamy z TZ i Kubusiem za duzo rzeczy w mniejsze mieszkanie sie nie zmiescimy :-D;-), ale Wy bedziecie mieli nowe, a my pewnie stare:-(, no ale cos za cos :tak: ... to i tak na jakis czas, bo budowa to budowa:-p, co sie odwlecze to .... :tak:. Narazie sie boimy, ze siana nie wystarczy na budowe i bedzie sobie stała niewykonczona, a my dalej na wynajmowanym :baffled:

TZ Truje mi tu o wczasy, bo jego ciółek smeci :baffled:. Juz im Egipt z głowy wybiłam:rofl2:, Kubus ma jesc jak człowiek a nie ichniejsze wynalazki :-p. Palnełam z ta Chorwacja i debatuja ... a powiem szczerze, ze jak Kubus tak gangsteruje to mi sie nigdzie nie usmiecha jechac :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny,
naturalnie i ja wylądowałam dziś w scandii, ale obłowiliśmy się tylko my z mężem. Dla Hani jakoś w jej przedziale wiekowym ciuszki przebrane, a na 7 latkę nie robię jeszcze zapasów:tak:
Widzę, że wątek mieszkaniowy na tapecie...
My załapaliśmy się na początek kryzysu i to był dla nas jedyny moment na wymarzone mieszkanko. Sprzedaliśmy w centrum w starej kamienicy, bo było nieustawne, 2 pokoje...no i nie byłby nas stać na remont kapitalny( instalacje, ogrzewanie, podłogi...no wszystko). I dzięki kryzysowi tak sprzedaliśmy i kupiliśmy 3 pokojowe na Chabrach, że starczyło jeszcze na remont mieszkania, który dopiero w lutym się zakończył. Więc po 8 latach w Opolu, 17 przeprowadzkach, nieskończonej ilości remontów jesteśmy na swoim i każdy ma swoją " klitkę". Mieszkanko jest małe, jeszcze nie nie w pełni wykończone, bo ciągle brak kasy , ale spełniliśmy swoje marzenie. Jasne, że marzy nam się mały domek z dużym ogródkiem , jak chodzimy po dzielnicy domkowej na Chabrach to sobie wybieramy " który chcemy", ale to marzenie do zrealizowania za lat parę. Bo na razie tylko mąż pracuje...i żaden bank nie dałby nam kredytu. Naprawdę nie wiem skąd wyciągnęli wniosek , że jesteśmy nie wiarygodni finansowo?:-D:-D:-D
Dziś zapisałam Hanię do żłobka na Barlickiego.... jestem naprawdę pod wrażeniem . Moja córcia jest tylko 120 na liście rezerwowej!!!! I to chyba tyle z marzeń o powrocie do pracy....bo nie mamy tu żadnej babci , a niania zgarnęłaby praktycznie cała moją pensję:baffled:
Dziewczyny, słyszałyście może o wirusie, który teraz pasuje? Bo zadzwoniła do mnie koleżanka, że szrzy się teraz jakiś wredny bakcyl, wywołujący okropne biegunki i odwodnienia. Podobno na WCM lezy mnóstwo dzieciaczków właśnie pod kroplówkami już 3 miesiąc i nie bardzo udaje się zwalczyć tą biegunkę. 3 najcieższe przypadki to dzieciaczki z Czarnowąs i lekarze twierdzą , że ten wirus roznoszony jest przez zwierzęta: koty, gołębie, psy i dlatego nalezy ograniczyć dzieciom kontaktu z piaskownicą. No i mam zgryz, bo z jednej strony bakcyl jakiś rzeczywiście jest ( koleżanka pracuje na pediatrii- od razu zadzwoniłam) a z drugiej strony zastanawiam się na ile rzeczywiście jest on powiązany z piaskownicą...Jak myślicie, słyszałyście coś?
Hanka zasnęła dzisiaj bez kolacji, czyli będzie nocne karmienie. Jakoś jak była mniejsza i jadła w nocy to nocne wstawania łatwiej mi wychodziły, a teraz po 1 pobudce w nocy jestem nieprzytomna. Ale sie człowiek rozleniwił...:tak:
Ide rozwiesić pranie ze scandii i pocieszę chwilą spokoju

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny,
naturalnie i ja wylądowałam dziś w scandii, ale obłowiliśmy się tylko my z mężem. Dla Hani jakoś w jej przedziale wiekowym ciuszki przebrane, a na 7 latkę nie robię jeszcze zapasów:tak:

Widze, ze wszyscy szaleja z zakupami, super :-). Zastanawiam się bo nie pamietam czy jest tam podjazd dla wozków? Bo targac na rekach Kubcia i cos ogladac nie bardzo mam sens :eek:

Widzę, że wątek mieszkaniowy na tapecie...
My załapaliśmy się na początek kryzysu i to był dla nas jedyny moment na wymarzone mieszkanko. Sprzedaliśmy w centrum w starej kamienicy, bo było nieustawne, 2 pokoje...no i nie byłby nas stać na remont kapitalny( instalacje, ogrzewanie, podłogi...no wszystko). I dzięki kryzysowi tak sprzedaliśmy i kupiliśmy 3 pokojowe na Chabrach, że starczyło jeszcze na remont mieszkania, który dopiero w lutym się zakończył.

Super, że sie Wam udało i wszyscy szczesliwi :-) .... ja tak egoistycznie:eek: mam nadzieje, ze nam tez sie uda ;-)

Więc po 8 latach w Opolu, 17 przeprowadzkach, nieskończonej ilości remontów jesteśmy na swoim i każdy ma swoją " klitkę".

matko boska, mowi, że 3 przeprowadzki to jakby sie człowiek spalił :eek:
az 17 razy - mieliscie zdrowie, podziwiam :tak:

ale to marzenie do zrealizowania za lat parę. Bo na razie tylko mąż pracuje...i żaden bank nie dałby nam kredytu. Naprawdę nie wiem skąd wyciągnęli wniosek , że jesteśmy nie wiarygodni finansowo?:-D:-D:-D

Ja obecnie na bezrobociu, a TZ to jeszcze (na moje osobiste zyczenie raczej nigdy:-p) nie moj maz :eek::baffled: ... słabo mi :confused2: ... TZ mi gada, ze to najmniejszy problem, zobaczymy kurcze no :eek:

Dziewczyny, słyszałyście może o wirusie, który teraz pasuje? Bo zadzwoniła do mnie koleżanka, że szrzy się teraz jakiś wredny bakcyl, wywołujący okropne biegunki i odwodnienia. Podobno na WCM lezy mnóstwo dzieciaczków właśnie pod kroplówkami już 3 miesiąc i nie bardzo udaje się zwalczyć tą biegunkę. 3 najcieższe przypadki to dzieciaczki z Czarnowąs i lekarze twierdzą , że ten wirus roznoszony jest przez zwierzęta: koty, gołębie, psy i dlatego nalezy ograniczyć dzieciom kontaktu z piaskownicą. No i mam zgryz, bo z jednej strony bakcyl jakiś rzeczywiście jest ( koleżanka pracuje na pediatrii- od razu zadzwoniłam) a z drugiej strony zastanawiam się na ile rzeczywiście jest on powiązany z piaskownicą...Jak myślicie, słyszałyście coś?

nic nie wiem o tym wirusie:no:, jutro poszpicluje i sie dowiem czy to jakas odmiana rota czy cos innego :tak: ... hym odzwierzece:eek: ... moje psy sa zdrowe :-)

Do góry