reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej:-)
A ja w koncu dzisiaj wyciągnęłam na pizzę i była pyszna:-)
A tak pozatym to nudy, czyli to co u Was, sprzatanie prasowanie, pranie gotowanie, Alus i masa innych rzeczy:-)
Kamea, Rubi, Saly ja też ma tak jak Wy, zawsze w domu jest cos do zrobienia, a teraz planujemy w sierpniu przyjechac na 5 dni do Polski to nie wiem czy mi czasu nie braknie na pozałatwianie wszystkiego i tyle bedzie z urlopu...
Oj i ja też zazdroszcze P, że chodzi do pracy, chętnie poszłabym chociaż na pół etatu, zeby miec jakąs odskocznię od tej codzienności...
A i ja wogóle uważam, że jak ktoś nie ma dzieci, to nie ma pojęcia jak to jest - przynajmniej ze mną tak było. Dzieciackzi Nasze Kochane to są straszne pożeracze czasu, czasami mimo ze sobie cos dokładnie zaplanuję to d... bo Aleks marudzi i cały plan idzie w łeb niestety.
Kamea ja też zamierzam Alusiowi kupic nocnik chyba juz jutro i zaczniemy sie uczyc, bo Aleks coraz czesniej mówi, że własnie robi si, albo kupkę. Jak się Go pytam, czy zrobił kupkę to mówi, że tak, albo nie. No zobaczymy co z tego bedzie:-)
Saly a ja Ci zazdroszcze tego wyjazdu z dzieciaczkami, tez bym gdzies sie wymknęła na łono natury, zeby Aleks poszalał:tak:
Rubi kurcze szkoda, ze badanie u okulisty sie nie powiodło:-(, a dlaczego wogóle z Monią poszłaś? masz wrazenie ze nie widzi dobrze?

A i pochwalę sie, że Aluś dzis oczywiscie samodzielnie zasnął w łóżeckzu po pierwszym położeniu w ciągu 5 minut:-)

reklama
Rubi- fajnie, że smakowało!!!!
Dziewczyny ja bez dziecka, a też nie nadążam ze wszystkim dlatego Was podziwiam za zorganizowanie!!!!
Agita- fajnie tak patrzeć jak maluch codziennie czymś nowym zaskakuje

Dziewczyny to ja sie tak nieskromnie pochwalę że mam trójke "pożżeraczy czasu" i jeszcze daje rade od czasu do czasu wlecieć i cos napisać!!!! SAma nie wiem jak daję rade hahahahaha:-D
Też zazdroszcze niektórym z was że do pracy chodzicie, ja mam już dość siedzenia w domu z dziećmi- bardzo chciałabym już isc do pracy...... niestety jeszcze troszke musze poczekać..... mam nadzieje że nie zwariuje w domku z moimi "potworkami":-D

Cześć kobitki :-)
Agita skoro Aluś juz potrafi sygnalizować swoje potrzeby to wydaje mi się, że odniesiecie sukces;-) Kuba jak widzi nocnik to od razu mówi na niego "si", jak go posadze i cos zrobi to też mówi si (obojętnie czy to kupka czy siku). Nie wiem tylko czy będzie umiał zasygnalizować w odpowiednim czasiu, że chce siku. Nic, będziemy próbować. Muszę kupic Kubie takie małe slipeczki, że jak je zmoczy to może zrozumie, ze trzeba na nocnik wcześniej usiąść, bo w obsiusianych gaciach przyjemnie nie ejst. Sa w ogóle takie małe slipiątka rozm. 86????
Agita a jak udało Wam się osiagnąć sukces w samodzielnym zasypianiu???

Nas w styczniu też czeka wizyta u okulisty i również mam poważne obawy, czy cos z tego będzie.

Czesc babeczki!!!

Kamea są takie małe slipeczki :) Michała męcze takimi od ponad pół roku :), wczoraj Michałka próbowaliśmy do siusiania zachęcic w inny sposób. Wzięliśmy go na dwór bez pieluchy i tłumaczyliśmy że jak bedzie chciał siusiu to musi powiedzieć bo inaczej spodenki bedą mokre. No i go pytałam co troche czy chce i jak powiedział że chce to poszliśmy "podlać krzaczek"- na stojąco poszło mu świetnie i sie cieszył- potem co troche mówił że chce. Za to dzisiaj rano zaraz po spaniu zrobił do nocnika a chwile później w majtki :/ chyba jeszcze długa droga przed nami.....
Agita mam nadzieje że u was szybciutko z nocniczkiem pójdzie:tak: i wam Kamea też:tak:

ELLOOO kobitki, co tu taka cisza?!?!?!
Ja miałm głupi sen dokładnie między 5,45 a 6,09- wiem, bo o 5,45 M wychodził do pracy i zasnęłam o 6,09 się szybko przebudziłam. Od dzisiaj mam brać CLO- na zwiększenie produkcji jajeczek tym samym zwiększyć powodzenie IUI i śniło mi się, że pomyliłam dni i lekarka- to znajoma ode mnie z wioski i mi powiedziała, że nie mam się odchudzać, bo dziecko będzie nieszczęśliwe:baffled:, za dużo tu ostatnio było o żarciu gadane- potem mi się śni....ciekawe ce jeszcze wyniknie z niego

bry ;-)

ja grzecznie pracuje ;-) musze sie sprezac bo niedlugo lece po Monie i lecim do drematologa ;-)

sylha ;-) zwiekszasz produkcje jajeczek...hmmm...czyli co..? 3mamy kciuki za blizniaki????? albo za trojaczki????
no i co o za lekarka od Ciebie z wioski????? ja potrzebuje takiego lekarza ktory mi leki na odrobaczenie przepisze ;-)

Nie to tylko mi się sniło o tej "lekarce", ja mam w domu na odrobaczenie dla psa ;-). A co do CLO to ma wyprodukować więcej jajeczek, bo zawsze to zwiększa szanse, że któreś się załapie (podobno i tak zawsze jest, że 1 jest duże a pozostałe dużo mniejsze, także zazwyczaj i tak 1 jajo się podda żołnierzowi) taaa może jeszcze 5-raczki- to potem się podzielę ;-).

reklama
sylha...nie dziel sie - pomysl jaka to mega promocja - jeden porod - jeden bol a ile dzieci na raz :-)
kumpela teraz blizniaki urodzila... ja to troche zalowalam ze blizniakow nie udalo sie trafic ale jak sie Monika urodzila.....gdybym miala taka dwojke to chyba nie dozylabym ich 3 miesiecznicy :no:

dobra...lecimy do dermatologa ;-) si ju jutro ;-)

Do góry