reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Baswes trzymam kciuki za Ciebie i maleńką :D
nie martw się jak spanikujesz to najwyżej wcześniej pojedziesz do szpitala i tam poleżysz troszkę, a co się przejmujesz - przecież pierrwszy raz rodzisz więc masz prawo nie wiedzieć wszystkiego. Może pozostałe dziewczyny Ci pomogą bop wiesz ja też pierwszy raz w ciąży i tak naprawdę to wszystko związane z ciążą jest dla mnie nowe hihihi

Trzym kciuki za Ciebie kochana - napewno dasz sobei świetnie radę :D
Buziaki buziaki buziaki

reklama
Hej.
Baswes, na pewno będziesz wiedziała, że to już :tak:. Trzymam kciuki za Ciebie i Malutką. No i oczywiście czekamy na fotki i relację :-)

A tak w ogóle to moja córcia ma szkarlatynę :dry:, podejrzewam, że w przedszkolu złapała.

Baswes kochana zapewniam cie nie przegapisz tego momentu!.;-) A to co opisujesz to właśnie bóle skurczowe przepowiadające. Mnie tak straszyło przez miesiąc.:sorry2:

Zyczymy ci z całego serca dobrego rozwiązania.:tak::tak::tak::happy::happy::happy:

Ale tu cisza :sorry2: ciekawe co porabia Baswes :-p może już leży na Rejtana :-)
dziewczynki odezwijcie się czasem.
Buźka pozdrawaim Was baaardzo gorąco.

Inna - :szok: jak tam twoja sliczna maleńka się czuje - lepiej jej troszczeczkę??
Daj znać

Kerry ja się wypowiem jak urodzę hihi i sprawdzę czy jak będę kangurzycą to będzie fajowo czy tak sobie :cool: ale tak serio to myślę że chętnie do klubu wstąpię :sorry2:

Ojojoj Baswes to nam sie chyba już rozpakowała...Dałyśmy ciała bo nikt żadnych namiarów do niej nie wziął....Oby było wszystko ok i już za niedługo nam sie pierwszymi zdjęciami córeczki pochwaliła...:-)

Laseczki a ja mam pytańsko do was....Jaką byście mi szkołe rodzenia w Opolu poleciły ? :-) Ja w sumie dopiero w 24 tygodniu...Ale trzeba zacząć badać rynek :-)

U nas wszystko ok...Piotruś kopie jak szalony....bede sie wybierała na prywatne usg ponieważ u mnie wykonają dopiero w 32 tygodniu następne...A do tego czasu to ja osiwieje :-)

hej adiva - ja słyszałam że najlepsza jest szkoła przy szpitalu ;-)
podobno zapoznajesz sie z personelem szpitalnym, a czasem mam wrażenie że to pielęgniarki i położne sa najwazniejsze w trakcie pobytu w szpitalu ;-)

W kazdym razie ja się chyba wybiorę do szkoły rodzenia przy szpitalu - ale dopiero mogę rozpocząć kurs w 30 tc :sorry2: więc jeszcze trochę muszę poczekać :-p (a szkoda bo już bym poszła) :tak::tak::tak:

Ojojoj Baswes to nam sie chyba już rozpakowała...Dałyśmy ciała bo nikt żadnych namiarów do niej nie wziął....Oby było wszystko ok i już za niedługo nam sie pierwszymi zdjęciami córeczki pochwaliła...:-)

Laseczki a ja mam pytańsko do was....Jaką byście mi szkołe rodzenia w Opolu poleciły ? :-) Ja w sumie dopiero w 24 tygodniu...Ale trzeba zacząć badać rynek :-)

U nas wszystko ok...Piotruś kopie jak szalony....bede sie wybierała na prywatne usg ponieważ u mnie wykonają dopiero w 32 tygodniu następne...A do tego czasu to ja osiwieje :-)

Witajcie, no rzeczywuiście ne wzięlismy namiarów na baswes:baffled:.

W Opolu są dwie jedna przy szpitalu druga na 1 maja - tak jakby prywatna, kosztowo wychodzi podobnie ale ja byłam przy pierwszej ciąży z Kubusiem w Zawadzkiem na darmowej jeszcze i było super. To trwało 3 miesiące, w Opolu sa zajęcia 3 razy w tygodniu przez miesiąc. Zadzwoń sobie i tu i tu i się dowiedz jaki jest zakres bo one sa trochę inne te szkoły.

hej dziewczyny jestem nowa na tym wątku mam nadzieję że mnie przyjmiecie:-)

my chodziliśmy z chłopakiem do szkoły przy szpitalu i powiem szczerze że było ok tylko podczas porodu wszyskie wiadomości a w szczególności ćwiczenia w oddychaniu poszły w kąt :-D:-D faktycznie można zapoznać personel bo zajęcia ćwiczeń prowadzą położne także można do którejś trafić na zmianę no i dzięki szkole jak poszłam już rodzić to od razu położna szukała pojedyńczej sali bo niestety mogło być różnie i z porodu rodzinnego byłyby nici :tak:

reklama
Czesc Wszystkim!!!! Jestem,zyje, mysle o Was nawet ale kompletnie nie mialam glowy do komputera...takze to moj pierwszy raz kiedy mam dluzsza chwile zeby cos do Was napisac. Dzieki za troske,;-) Wiec jak sie domyslacie...stalo sie!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::tak::tak::blink::blink::blink::blink::blink: JESTEM MAMUSIA W 100% ;-) Urodzilam tydzien temu, dokladnie w sobote 27 wrzesnia w Opolu,tak jak chcialam;-) Moja Majeczka jest zdrowa, dostala 10pkt i oczywscie jest piekna..jak to wszystkie dzieciątka.
Od 20 bylam tez nieaktywna, bo jak juz wspominalam przyjechal tatus i chcielismy spedzic ze soba troche czasu..i duzo to dalo. A takze pozniej wspolny porod. Gdyby nie ON chyba bym gryzla sciany...ale historie porodu moze opisze w innym watku;-) I jak bede miala wiecej czasu. Pochwale sie tez wtedy moim Malenswtem. Nie jetesmy jeszcze z córcią dobrze zgrane a ja dopiero dochodze do siebie wiec nie mam glowy do suwaczkow itd.
Ale obiecuje wkrotce sie odezwac. Dziekuje Wam jeszcze raz za pamiec, widze ze bylam tu na tapecie tematow;-)
Pozdrawiam wszystkie Mamusie obecne i przyszle serdecznie!!!! 3majcie sie i do klikniecia;-)

Do góry