reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

ewuniaf jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem najmłodsza. Siła w "kupie" ;-)
Biedny Nikoś...:-(
Dziewczyny jaka ja jestem dzisiaj nie do życia! U mnie w biurze taka duchota, że dosłownie nie ma czym oddychać. W zeszłym tyg. zamontowali nam klimatyzację, ale czegoś tam jeszcze nie podpieli i nie funkuje jeszcze:eek: Oczy mi się same zamykają, wypiłam już dwie kawy a teraz morduje Pepsi. dobrze, ze dzisiaj piątek!:tak:

reklama
bry ;-) ale z Was kufffniary :szok: a ja staruszka :-(

i wiecie co? faktycznie wygladam teraz jak staruszka bo....siedze owinieta w ponczo...zmarzlam jak cholera :-( nie wiem ile jest stopni w pokoju ale jak dla mnie stanowczo za malo :-( stopy mam lodowate :-(

chce na slonko...aaaaaaaaaaaaaaa a tu do 15:15 posiedziec musze...

dzien dobry wszystkim... mam takie pytanko, gdzie w opolu jest szkola rodzenia, moze cos polecicie.. oraz gdzie rodzilyscie i jak oceniacie szpitale, rowniez chciala bym wiedziec ile w danym szpitalu kosztuje porod rodzinny oraz czy sie placi za znieczulenie.

Jaga ;-) szkole rodzenia znam tylka ta przy szpitalu na Reymonta - to jedyny szpital polozniczy w Opolu a ja go oceniam dobrze ;-) mialam 2 cesarki, spedzilam tam w sumie szmat czasu i powiem Ci ze czulam sie jak w domu ;-) potem na górze juz tak mocno rozowo nie bylo ale sa tylko 2 polozne na caly oddzial no i sila rzeczy czasem trza poczekac na pomoc czy interwencje a hormony szaleja, dziecko ryczy...

ale generalnie - swietna opieka na OPC i PNiW :-) ja polecam ;-)

Ostatnia edycja:
Jaga druga szkoła rodzenia jest na Krapkowickiej w "Zdrowej Rodzinie" , koszt taki sam jak w przyszpitalnej. Bardzo miłe położne :)
A szpital każdy dobry jeśli trafisz na fajny personel :)
Nie wiem jak cenowo wygląda poród rodzinny na Reymonta ale w Brzegu jest za darmo podobnie jak znieczulenie(tyle ze nie w weekendy - bo wtedy tylko do cesraek znieczulają) ... W Opolu znieczulenie nie dostaniesz nawet na życzenie za pieniążki. W Kluczborku i Krapkowicach znieczulenie tez darmowe. W Strzelcach ponoć też.
Ja rodziłam w domu i bardzo sobie chwalę taka formę porodu...

pozwole się delikatnie wtracic w burzliwą dyskusje na temat znieczulen.
znajoma jest 6 tyg po porodzie, dostala znieczulenie w Strzelcach, za darmo.

Popieram porody w domu! :)

reklama
Witam,
Dziewczyna w rodziny M w zeszłym roku rodziły w Krapkowicach i choć szpital nie wygląda najlepiej to personel 1 klasa i poród rodzinny za darmo- przecież taka bliska osoba duże może pomóc rodzącej samym trzymaniem za rękę i nie zawadza więc nie rozumiem dlaczego trzeba za to płacić?!?!? Poza tym jak byłam odwiedzić maluszka i małą to za godzinę pobytu w tymże szpitalu położna była 3 razy, także opieka jest tam ciągle

Do góry