reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

ewuniaf jak to dobrze wiedzieć, że nie jestem najmłodsza. Siła w "kupie" ;-)
Biedny Nikoś...:-(
Dziewczyny jaka ja jestem dzisiaj nie do życia! U mnie w biurze taka duchota, że dosłownie nie ma czym oddychać. W zeszłym tyg. zamontowali nam klimatyzację, ale czegoś tam jeszcze nie podpieli i nie funkuje jeszcze:eek: Oczy mi się same zamykają, wypiłam już dwie kawy a teraz morduje Pepsi. dobrze, ze dzisiaj piątek!:tak:

reklama
bry ;-) ale z Was kufffniary :szok: a ja staruszka :-(

i wiecie co? faktycznie wygladam teraz jak staruszka bo....siedze owinieta w ponczo...zmarzlam jak cholera :-( nie wiem ile jest stopni w pokoju ale jak dla mnie stanowczo za malo :-( stopy mam lodowate :-(

chce na slonko...aaaaaaaaaaaaaaa a tu do 15:15 posiedziec musze...

dzien dobry wszystkim... mam takie pytanko, gdzie w opolu jest szkola rodzenia, moze cos polecicie.. oraz gdzie rodzilyscie i jak oceniacie szpitale, rowniez chciala bym wiedziec ile w danym szpitalu kosztuje porod rodzinny oraz czy sie placi za znieczulenie.

Jaga ;-) szkole rodzenia znam tylka ta przy szpitalu na Reymonta - to jedyny szpital polozniczy w Opolu a ja go oceniam dobrze ;-) mialam 2 cesarki, spedzilam tam w sumie szmat czasu i powiem Ci ze czulam sie jak w domu ;-) potem na górze juz tak mocno rozowo nie bylo ale sa tylko 2 polozne na caly oddzial no i sila rzeczy czasem trza poczekac na pomoc czy interwencje a hormony szaleja, dziecko ryczy...

ale generalnie - swietna opieka na OPC i PNiW :-) ja polecam ;-)

Ostatnia edycja:
Jaga druga szkoła rodzenia jest na Krapkowickiej w "Zdrowej Rodzinie" , koszt taki sam jak w przyszpitalnej. Bardzo miłe położne :)
A szpital każdy dobry jeśli trafisz na fajny personel :)
Nie wiem jak cenowo wygląda poród rodzinny na Reymonta ale w Brzegu jest za darmo podobnie jak znieczulenie(tyle ze nie w weekendy - bo wtedy tylko do cesraek znieczulają) ... W Opolu znieczulenie nie dostaniesz nawet na życzenie za pieniążki. W Kluczborku i Krapkowicach znieczulenie tez darmowe. W Strzelcach ponoć też.
Ja rodziłam w domu i bardzo sobie chwalę taka formę porodu...

pozwole się delikatnie wtracic w burzliwą dyskusje na temat znieczulen.
znajoma jest 6 tyg po porodzie, dostala znieczulenie w Strzelcach, za darmo.

Popieram porody w domu! :)

reklama
Witam,
Dziewczyna w rodziny M w zeszłym roku rodziły w Krapkowicach i choć szpital nie wygląda najlepiej to personel 1 klasa i poród rodzinny za darmo- przecież taka bliska osoba duże może pomóc rodzącej samym trzymaniem za rękę i nie zawadza więc nie rozumiem dlaczego trzeba za to płacić?!?!? Poza tym jak byłam odwiedzić maluszka i małą to za godzinę pobytu w tymże szpitalu położna była 3 razy, także opieka jest tam ciągle

Do góry