reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Nie u nas jest inaczej, to nie potrzebne bo ten co zarabia po 50tys m-cznie tego nie ma, bo co starej wersji brakuje itd :-p
Ja nie mam płaskiego tv (mamy ten zaraz przed płaskimi) bo inni dorobieni juz, nie maja a ten co mamy jest dobry i dopasowane jest do niego całe kino, a tak trzeba wszystko wymieniac, wiec po co ... taki jest TZ ... choc wczoraj cos o nowym tv napomkniał :szok::szok:, jak zobacze to uwierze :-p
My to wszystko za gotowke kupujemy, ja raz w zyciu miałam raty :tak:, bo tak mi sie poprostu bardziej opłacało z pracy :tak:
Teraz jest kredyt na to nowe auto transportowe do firmy, ale na 3 lata chyba, wiec szybko pojdzie, bo nie cała kwota jest w kredyt wrzucona :tak:
U TZ pieniadz robi pieniadz, nie lokuje niepotrzebnie :tak:, dlatego jak cos chce sama tyram na to :tak: niestety :baffled:
TZ sobie na ciuchy nie załuje, same bossy, hilfingery itd :tak:, mi juz skąpi :wściekła/y:
On nie chce kredytu na całe zycie, wchodzi w gre max 10 lat, wiec gotowki masa potrzebna niestety :-(, a jej nie ma, bo co jest to w obrocie :-(
Moj TZ teraz jezdzi autem za 3tys bo mało pali :-p dzisiaj jak jechał załatwiac w tym citroenie, gada dawaj kluczyki od Kubusia auta bo mnie chyba powaznie nie traktuja jak tym capkiem podjezdzam:-D:-D i oto wynik odszkodowanie 13tys i tak juz zostawiamy :tak:
Ja do siebie na wies moge zapraszac ludzi bez problemu, wiesz ja musiałąm porobic jak mi tu hodowcy z całej europy po małe przyjezdzali :tak::-), no i znajomi tez wpadaja :tak::-)

reklama
Marcik - chodzi o jedno - ani twoj ani moj wlasnego mieszkania/domu nie traktuje jako proirytet!!! to podstawowe podobienstwo!!! jedyne chyba....;-)

moj malz zawsze powtarza "spoko, bedzie dobrze" ale zamiast pieniadze przytrzymac to je rozp****la... wrrrrr....

aha.... mam pytanko....jak sie kupuje mieszkanie od developera to potem placi sie jeszcze jakis czynsz??? bo tak mnie to intryguje....

Rubi powiedz mi jedno bo mnie zafrapowało, sprzedaliscie auto bez zamknietego kredytu? :eek:

Tak czynsz masz zawsze jezeli to jest mieszkanie, nie sa to duze kwoty, nazywa sie to fundusz remontowy czy cos podobnego, no i w tym masz wywoz smieci chyba :tak:

Mieszkanie, dom sa wazne, ale nie dzisiaj, tak mi TZ mowi .....:-(

Rubi rozwazna, maz zakupoholik ........śmiesznie tak, bo to przewaznie jest na odwrót :-p:-D

Marcik - da sie tak sprzedac auto ktore jest w kredycie kupione - tyle ze tych pieniedzy nie widzisz bo kupujacy wplaca je na konto banku a bank to co zostaje ci do splacenia (auta przeciez baaaardzo traca na wartosci) rozklada na nowe raty - splacasz tyle samo czasu ale rata jest znacznie mniejsza - u nas to bylo ponad 50% mniej...

poza tym.... ja tez czasem jestem rozrzutna ;-) szczegolnie jesli chodzi o Jaska ale jak mam jakis cel to zbieram, zaciskam pasa, oszczedzam.... mojemu mezowi brakuje chyba tego celu... ale on mial popaprane dziecinstwo wiec troche go to tlumaczy - szybko stracil rodzicow wiec ze wzoracami rodziny u niego krucho :-(

pytalam o czynsz bo chcialabym ustalic rzeczywisty koszt utrzymania mieszkania - takiego od developera i takiego z rynku wtornego - np. na ZWM bo wiem jakie tu sa wysokie czynsze...
tu kupie mieszkanie odstawione za 300 tys. ale czynsz za taki metraz jaki teraz mamy (ponad 60 m2) to prawie 500 zl!!!! wiec co z tego ze rata bedzie mniejsza jak spoldzielni tez bede musiala placic...

Rubi ja za moje mieszkanie przed wykupem miałam 450zł, po 300zł. Ty masz tyle bo wł ustalił tak ze spoldzielnia, on ta nadpłate (co sadze Ty płacisz) potem ma zwracana :tak:
Dlatego ja chce bezczynszówke najbardziej :tak: Dzis truje o niej TZ jak wroci a jutro tacie:tak: jak do czegos dojdziemy to pojedziemy polampic :-p

nie place czynszu - tylko odstepne ale widzialam list ze spoldzielni wlasnie z podwyzka czynszu no i mam na ZWM sporo znajomych bo tu sie wychowalam ;-)
ZWM jest tani jesli chodzi o zakup mieszkania ale czynsze sa wyzsze niz np. na Zaodrzu

Jakis pech nas dopadł :shocked2:
TZ pojechał do kolejnego salonu, gdzie mielismy wstawione jakies auto bo przy nim cos dorabiali i auto przeszło gradobicie :shocked2: ... w przyszłym tygodniu bedzie znał wycene odszkodowania za nie ... masakra jak łowcy odszkodowan :-p

Drogi ten ZWM a taki nieciekawy ...

Rubi miałam cie juz dawno zapytac masz jeszcze tego pieska co z Danii kupiłas?

reklama
Dunczyk - Carlo 2 lata temu pojechal do Czech - teraz mieszka sobie w Brnie ;-) byl najmlodszy wiec postanowilam znalezc mu nowy dom bo rehabilitacja Jaska, praca i reszta nie pozwalaly mi juz zajmowac sie psami. teraz mam jeszcze 11 letnia Japonke (sredniaczka) i 12 letnia miniaturke. mam tzn. mieszkaja u rodzicow - tu w bloku nie mam psa i nie bede miala.

a czy ZWM nieciekawy to... blisko wszedzie, sklepow jak mrowkow... ja sie tu wychowalam a potem jak skonczylam podstawowke to sie wyprowadzilismy na wies. troche sie zmienilo ale tu gdzie teraz mieszkam jest mi dobrze i gdyby nie to ze mieszkamy na 4 pietrze to chyba chcialabym to mieszkanko ktore mamy... poza tym znam na tyle ZWM ze wiem w ktorym bloku warto mieszkac, ktore mieszkanie wybrac a ktorego w ogole nie ogladac bo znam wady tych mieszkanek ;-)
no ale gdybym miala do wyboru mieszkanie na bliskim zaodrzu (spychalskiego, niedurnego, wroclawska) i na ZWM to wybralabym zaodrze ;-)

Do góry