reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

a no to zobaczymy co z tym mlekiem :-) Ja to dzisiaj mam labe..od rana na kompie :-D A wlasnie dostaje takie mocne kopniaki od dzidzi ze az niefajnie :nerd: i zamiast wychodzic to sie tam gniezdzi..przeciez ma juz tak ciasno i o wiele lepiej bylo by juz na zewnatrz a to takie uparte :-D

reklama
czyzbys oczekiwala chlopca? oni tacy uparci i ciut zlosliwi - moj "usiadl" mi na nerke w 20tc a potem jak przez to musieli go za uszy wyciagac w 35 tc to w ramach protestu postanowil...nieoddychac....ehhh te chlopy... od urodzenia zwichrowani ale tez kochani ;-)

wiesz Rubi ja nie wiem co bede miala,bo za kazdym razem jak bylam u lekarza to mowil mi ze nie widac...ze nogi sa kolo siebie i nie widac,wiec nie bedzie zmyslal.Troche dziwne no ale coz moglam za to :szok: Tylko ze czasem myslalam sobie ze moze cos nie tak jest i mi nie mowi ale jakos nigdy nie dopytywalam wiecej o nic :-)

najdalej za 2 tygodnie sie dowiesz i nam sie pochwalisz mam nadzieje ;-)
napisz jeszcze gdzie mieszkasz... moze to Ty jestes moja sasiadka ;-)

Własnie wrocilismy ze spacerku, wychodzimy fajnie ciepło, lekki iaterek, matka chciałabyc dobra i sunie w strone lasu, obracam sie a tam takie czarne chmury mamy po lewej :eek:. Wiec nie ma co zawracamy, uszłam z 30m i luneło :wściekła/y: Kubusiowi juz wczesniej folie załozyłam, wiec mu tam rybka była:-p, a ja do domu mokra cała wrociłam, juz ledwo szłam a tych mokrych klamotach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mały spi sobie jeszcze w wozku, a ja ide suszyc głowe :-p

Rubi mój Kubus sie grzecznie urodził 2 dni przed wyznaczona data, szybko bo 2,5 godziny (bol masakryczny bo od pleców :baffled:). 10 punktów dostał. Cycka bez problemu jadł :tak:. W szpitalu spał sobie i spał grzecznie, zero ryku :tak:, pobudka na gosci i cyca :tak:. Zółtaczki nie miał, a kikut odpadł w 4 dobie :tak:. Za to teraz sobie odbija :-p

Zapomniałam, ze pisałyscie kiedys o tych połoznych srodowiskowych, u nas była az raz 20 minut, nic ciekawego mi nie powiedziała ani nie pokazała, wiec nie miałam wiecej potrzeby jej zapraszac ...

Marcik&Kuncek dzieki za info :-) napewno skorzystam!!! a tak wogule to jesli chodzi o dokarmianie to co myslicie, jakie najlepsze mleko? Myslalam o tym Nan Active...bo widzialam ostatnio reklame w tv ale ja sie na tym zupelnie nie znam.A wole to wiedziec na zapas,bo nie wiem jak tam bedzie z moim mlekiem :-D

jak będziesz mieć taką postawę to nie bedzie za dobrze:-) to zależy od głowy

A my dziś w przychodni byłysmy....katarek Olcie dopadł :zawstydzona/y: a miała byc jutro szczepiona....ale za to ładnie przybiera wazy juz 5700 i 62 cm.......a jak silna! juz chce siadać !
aaaa...na kolki dziewczyny pomaga też Lefax ja mam juz 2 buteleczke i własnie kombinuje 3 .....bo kolki bywaja nadal

reklama
No i jeszcze wspomnę.Mi łzy stają w oczach jak o tym pomyślę... Lekarz pooglądał sobie mojego dzidziusia, a ja z nim. I nie uwierzycie. Dziecko klęczało i rączki miało złożone z przodu, jak do modlitwy. Lekarz się śmiał a ja w szoku...

:szok::szok::szok: Ty sie dziwisz, że dzidzie z dwuch stron czujesz jak takie akrobacje juz cwiczy ;-). No ciekawe kto tu bedzie miał dziecko z jeszcze wiekszym ADHD niz moje fiu fiu fiu :-D:-D:-D

Wspołczuje z nerką, mam nadzieje, ze odkręci się ten stan:tak: Trzymam kciuki :tak:
Amelkowa Ty masz corcie czy synka w brzuchu?

Daggy gratulacje oby tak dalej :tak:

Ja sie troche martwie, bo za chiny sie potroimy swojej wagi urodzeniowej do roczku :-( i nie wiem o czym to swiadczy? :eek: Teraz jak Kubus taki ruchliwy przybrał tylko 100g w 3 tygodnie :eek: Trojki górne mu sie przebijaja i z jedzeniem ostatnio kiepsko :-(.

Do góry