reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Hej Dziewczyny.
Zaraz polecę Was poczytać, ale zwracam się do Was z apelem... Wkleję plakat, poczytajcie, może Wy albo ktoś z Waszych bliskich będzie mógł pomóc?? Ta dziewczyna to koleżanka z mojego roku... Niestety, studia musiała przerwać ze względu na chorobę...

Biedna dziewczyna :-(
U mnie za czasów podstawowki kolega z klasy, w 7 klasie zmarł na białaczke:-(. Do konca roku z nami chodził normalnie, przez wakacje zdiagnozowali go, choroba, leciał z sił i we wrzesniu pogrzeb :no::-(

U nas jakos pechowo w podstawowce było, bo az 3 pogrzeby z mojego rocznika i dwa z mojej klasy :no::-(

A tak z innej beczki ... jak mnie TZ wnerwia matko swieta ubije kiedys :wściekła/y::angry::-p Wczoraj taki dobry przyjechał wczesniej aby bawic Kubcia, jak ja od 1 w nocy na nogach i co i aukcje na allegro wystawiał ( dobrze, ze chociaz z pozytywnym skutkiem - sprzedane), Kubcia wzioł 10 minut przed kapaniem i poszedł go uspypiac jak go wykapałam .... tyle mojego wolnego i odpoczynku :wściekła/y::angry:

Niedawno sie dowiedziałam, ze TZ siora jest w ciazy i ze on wyszystko Kubusia jej daje ( nawet to co dostał od mła i mojej rodziny - czyli wiekszosc :eek:). W Niemczech mieszkaja, a tam przeciez takie dotacje sa na dzieci, ze szok ... a ja to miała spieniezyc i cos nowego Kubciowi kupic ... no nie wiem, co o tym myslicie?
Ja nic od tamtej rodziny dla małego nie dostałam, od tej jego siory akurat tylko kilka ładnych ubranek, wsio i nie czuje sie zobligowana nic im dawac, jak ciezko na to pracowałam, a wiekszosc rzeczy jest z fishera czyli drogie, a ubranka miały byc na kiedys tam dla mojej siory ... moze ja jestem jakas skapa:eek: ... no nie wiem co robic :eek:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A tak wogule to mam do Was takie pytanie.... bo zastanawiam sie kiedy nastepne dziecko,heh moze zwariowalam bo jeszcze pierwszego nie urodzilam,ale tak mysle jaki najodpowiedniejszy przedzial wiekowy miedzy dziecmi powinien byc. A moze nie planowac tego wcale? Ale jednak chcialabym... co myslicie o tym? Jak jest u Was?;-)

Ja raczej nie planuje wiecej dzieci, nie mam niestety warunkow.
A narazie to i tak Gangster niezle daje w kosc:szok: i np teraz jakbym była w ciazy nie dałabym rady:no: i po porodzie dwujka sie porzadnie zajac :no: Kubus jest jeszcze taki malenki i potrzebuje duzo duzo uwagi, czasu i miłosci, a noworodek to juz całkiem :tak:. Narazie definitywnie odpada :sorry:

natimove jeśli masz przewijak na łóżeczku, tak jak pisała Rubi to takie coś w sumie może być przydatne, bo jesteś przy dziecku i jedną ręką sięgasz po to czego potrzebujesz... Ale jeśli obok łóżeczka masz półeczkę lub przewijak na komodzie gdzie możesz sobie wszystko do przewijania rozłożyć to taki przybornik już nie jest potrzebny...

chociaż łatwo z nim utrzymać porządek...

Wszystko miałam na przewijaku do 5 m-ca zycia Małego, a on długiiiiiii jest :tak:, wiec 'krótsze' dzieci dłuzej pewnie:tak:
Przybornika u nas brak ;-)
Z poscieli to my mamy tylko: kołder, podusie, 2 poszewki na kołdre, 2 poszewki na podusie, ochraniacz, 2x przescieradełko z gumka i baldachim - moskitiere :tak: i stacza :tak:

Kupowałam komplet 5 - elementowy i 2 elementowy poscieli - podrozały bardzo od zeszłego roku :szok:
mamy króliczki (ładne?:-)) 5 elementów mamy z tegoPościel Feretti 3 elementowa Rabbit - beige cream (638068531) - Aukcje internetowe Allegro i misie poszewki: Pościel Feretti 2 elementowa Do Do - cream (638049064) - Aukcje internetowe Allegro
i baldachimek:
Feretti BALDACHIM tiulowy 210x600 cm - 30 KOLORÓW (638129866) - Aukcje internetowe Allegro

dobra juz nie zanudzam ide myc podłogi, dzien jak codzien :wściekła/y:

inna ;-) nauczycielka bedziesz???

co do Twojego apelu to teraz niestety nie moge byc dawca czegokolwiek. normalnie jestem dawca krwi choc grupe mam nieciekawa ale skoro biora to potrzebna jest...
w ubieglym zdecydowalam sie na zgloszenie do banku dawcow szpiku kostnego ale Jasiek zaczal mi tak chorowac, ze nie mialam sie jak umowic na badania itp. i sprawa sie rozmyla bo potem zaszlam w ciaze...
jestem na TAK choc bransoletki w Rossmannie zabraklo
i jesli ktos chce zapytac czy nie boje nosic bransoletki czy deklaracji z dokumentami to odpowiadam NIE - nie ode mnie zalezy w jaki sposob i kiedy pozegnam sie z tym swiatem. nawet gdybym zostala porwana i usmiercona przez lowcow organow (to wersja moich kolezanek z pracy - katoliczek biegajacych co niedziele do kosciola) to i tak kilka istnien bedzie mialo szanse na przezycie. lepsza taka smierc dla mnie niz bezsensowna np. w wypadku samochodowym... tak ja to widze....

a teraz lzejsze tematy....

kosmetyki - sudokrem dostala w szpitalu ale polozna poradzila linomag i dopiero w razie czego na odparzenia na linomag dawac sudokrem... odparzen Jasiek w zyciu nie mial - jak sie tylko cos zaczerwienilo to malowalam go ww. mieszanka ;-) moze to tez kwestia pampersow - uzywalismy tylko tych oryginalnych ;-)

chyba kupie ten Penaten plyn od stop do glow i oliwke bambino (polecila ja polozna). dopiero jak zacznie sie cos dziac przejde na Oilatum. pani alergolog powiedziala (pytalam co prawda o stosowanie diety w ciazy i eliminowaniu tego co Jaska uczula) ze nie ma sensu prowadzic jakiejs profilaktyki i zebym jadla nabial i gluten bo moze byc tak ze maluch urodzi sie bez alergii a ta eliminacja "uspie" jego uklad immunologiczny i jak zaczne wprowadzac to co wczesniej eliminowalam to moze wyskoczyc alergia. mam pic mleko, jesc zwykly chleb i dopiero po porodzie jak zaczna sie jakies biegunki, ulewania i inne symptomy swiadczace o alergii to bedziemy sie martwic i ewentualnie eliminowac podejrzane produkty... moze z kosmetykami bedzie podobnie...a ten plyn penatena strasznie lubilam ;-)
Marcik ;-) ja czyscilam pupsko, smarowalam linomagiem za kazdym razem jak Jaska przewijalam i wole tak niz co ktores przewijanie bo jak mama niewyspana to moze sie pogubic i zapomniec na amen o smarowidlach ;-)

Amelkowa ;-) my kiedys wynajmowalismy dom na wsi.... tez piece kaflowe, lazienka i kuchnia bez jakiegokolwiek ogrzewania... rachunki za prad - masakra!!! troche sie poprawilo jak namowilismy wlascicieli na zalozenie w lazience gazowego ogrzewacza wody - dzieki niemu w lazience bylo zima cieplej, no i duzo tanije to wychodzilo niz grzenie wody pradem.
a z przeprowadzka... powiedz deweloperowi ze caly budynek ma olac i robic to co wam potrzebne - mieszkanko, klatke schodowa i jakas wozkarnie czy piwnice - pozostali moga czekac a wy czas macie tylko do pazdziernika ;-) a tak powaznie to grunt zebyscie zdazyli zanim wrocisz do pracy, bo powrot do nienagrzanego domu z maluchem to moglaby byc tragedia - my z tego powodu wprowadzilismy sie do moich rodzicow...
tu dochodzimy do spraw rodzinnych...

Marcik - moj malz tez ostatnio powiedzial swojej siostrze ze wszystkie chlopiece ciuszki jej da(my?). tylko ze Jasiek mial w zasadzie same chlopiece rzeczy....jedne rozowe body, rajtuzki i kocyk. reszta niebieska albo bezowa w samochodziki ;-) wychodzi wiec na to ze musialabym oddac wszystko a przeciez w domu nie ma roznicy czy na bluzeczce jest autko czy kwiatek... czy to w ogole ma gdziekolwiek jakiekolwiek znaczenie???
i nie mam zamiaru trzymac tych ciuchow dla brata czy kogos innego - chodzi o to ze my ich teraz potrzebujemy bo przy takich dlugach jakie mamy (no coz.... polowa moja bo mamy wspolnote majatkowa...) po prostu nas nie stac na niepotrzebne wydatki. moj maz jednak pewnie umyslil sobie ze znow trzeba kupowac nowe ciuszki - na pokaz....wrrrrr
wychodzi wiec na to ze i ja jestem skapiradlo ;-P
marcik - a jak powiesz ze juz te ciuszki oddalas albo pozyczylas komus? mozesz uzyc mnie - jakby co to potwierdze - mam nadzieje ze mnie potem twoj TZ nie bedzie scigal i zadal zwrotu ;-)

ehhh....mam jeszcze jedno pytanie - czy sa w sprzedazy materacyki kokosowo - gryczane? tylko chodzi mi o takie z samego kokosa i samej gryki! jak wpisuje na allegro haslo "kokosowo-gryczany" to wyskakuja mi materace z kokosem, gryka i... pianka w srodku...
dla Jaska mialam kokosowy bez dodatkow ale chcialabym jednak nowy materacyk miec dla mlodej....

Amelkowa ;-) widzialas jakie posciele wkleila Marcik? dalej 29 zl za 2-elementowy komplet to drogo? ja chyba kupie u nich posciel. z przybornikiem sie waham bo kieszonki sa z samej bawelny...a moze jakas poleczke nad lozeczkiem zamontowac??? hmmm... musze chyba z malzem pogadac...

no wlasnie.... wczoraj po 9 miesiacach malz poustawial meble w malym pokoju, ogladal nawet wzory poscieli i marudzil ze za szybko przewijam strone a on jeszcze sie nie przyjrzal... pomyslama ze jakis przeszczep sobie zafundowal ale to byla cisza przed burza... wieczorem cos mu tam nie zapasowalo i awanturka gotowa... konkretnie poszlo o to ze prosilam zeby Jaska w wodzie nie zostawial tylko go umyl i posmarowal kropki pudrem.... Jasiek zaczal kaszlec, kichac no ale nie ma sie co dziwic skoro madry malz przedwczoraj wykapal Jaska (nie dolewjac mu cieplej wody) apotem przez 40 minut czytal mu bajki... super ze tata w koncu czyta synkowi tyle ze w tym czasie synek siedzial na golasa na kanapie zeby puder zgazyl wyschnac.... powiedzialam mu wiec ze to glupota bo puder wysycha w kilka minut a Jasiek sie przez to prawdopodobnie przeziebil. obrazony powiedzila ze mam sama sie tym zajac - jakos dalismy rade sie ulokowac w wannie. jak zaczelam wypuszczac wode to Jasiek w ryk ze sie chce jeszcze kapac a malz ze co ja dziecku robie ze tak placze - jak on go kapie to Jasiek nie placze.... ta... tylko on zostawia jaska w wannie na tak dlugo ze Jasiek sam wola ze chce juz wyjsc... no i jakim prawem sie odzywa skoro kapie Jaska od 2 czy 3 tygodni??? zreszta "kapie" to za duzo powiedziane bo Jasiek buzie, uszy ma dokladnie tak samo umorusane po wyjsciu z wanny jak przed..... no i sie pozarlismy... a dzis rano... spoko loko... nic nie bylo... kurcze... ze mnie emocje wychodza ciut dluzej...

no to jak juz sie pozalilam to moge zmyknac do pokoiku ogarniac haos kartonowy i nastawic pralke z malutkimi ciuszkami ;-)

Ostatnia edycja:
a teraz lzejsze tematy....

kosmetyki - sudokrem dostala w szpitalu ale polozna poradzila linomag i dopiero w razie czego na odparzenia na linomag dawac sudokrem... odparzen Jasiek w zyciu nie mial - jak sie tylko cos zaczerwienilo to malowalam go ww. mieszanka ;-) moze to tez kwestia pampersow - uzywalismy tylko tych oryginalnych ;-)
Marcik ;-) ja czyscilam pupsko, smarowalam linomagiem za kazdym razem jak Jaska przewijalam i wole tak niz co ktores przewijanie bo jak mama niewyspana to moze sie pogubic i zapomniec na amen o smarowidlach ;-)

nam poradziła alantan plus tez połozna, nie da sie zapomniec o smarowaniu bo albo jest film na skorze, albo nie ma :tak:
Pampki tylko orginalne, nie ma co eksperymentowac:tak:, tak jak ja z pampersami Pampers Sensitive tez orginalnymi i co odparzenia :angry:

chyba kupie ten Penaten plyn od stop do glow i oliwke bambino (polecila ja polozna). dopiero jak zacznie sie cos dziac przejde na Oilatum. pani alergolog powiedziala (pytalam co prawda o stosowanie diety w ciazy i eliminowaniu tego co Jaska uczula) ze nie ma sensu prowadzic jakiejs profilaktyki i zebym jadla nabial i gluten bo moze byc tak ze maluch urodzi sie bez alergii a ta eliminacja "uspie" jego uklad immunologiczny i jak zaczne wprowadzac to co wczesniej eliminowalam to moze wyskoczyc alergia. mam pic mleko, jesc zwykly chleb i dopiero po porodzie jak zaczna sie jakies biegunki, ulewania i inne symptomy swiadczace o alergii to bedziemy sie martwic i ewentualnie eliminowac podejrzane produkty... moze z kosmetykami bedzie podobnie...a ten plyn penatena strasznie lubilam ;-)

Penaten Baby softwash cremedusche extrapflege( mit baby ol) super Rubi polecam :tak: i mleczko do niego ta sama nazwa tylko milk :-p
Połozna ma racje z tymi alergenami, w ciazy o tym czytałam, aby własnie malca w brzuchu do wszystkiego przyzwyczajac :tak:

Marcik - moj malz tez ostatnio powiedzial swojej siostrze ze wszystkie chlopiece ciuszki jej da(my?). tylko ze Jasiek mial w zasadzie same chlopiece rzeczy....jedne rozowe body, rajtuzki i kocyk. reszta niebieska albo bezowa w samochodziki ;-) wychodzi wiec na to ze musialabym oddac wszystko a przeciez w domu nie ma roznicy czy na bluzeczce jest autko czy kwiatek... czy to w ogole ma gdziekolwiek jakiekolwiek znaczenie???
i nie mam zamiaru trzymac tych ciuchow dla brata czy kogos innego - chodzi o to ze my ich teraz potrzebujemy bo przy takich dlugach jakie mamy (no coz.... polowa moja bo mamy wspolnote majatkowa...) po prostu nas nie stac na niepotrzebne wydatki. moj maz jednak pewnie umyslil sobie ze znow trzeba kupowac nowe ciuszki - na pokaz....wrrrrr
wychodzi wiec na to ze i ja jestem skapiradlo ;-P
marcik - a jak powiesz ze juz te ciuszki oddalas albo pozyczylas komus? mozesz uzyc mnie - jakby co to potwierdze - mam nadzieje ze mnie potem twoj TZ nie bedzie scigal i zadal zwrotu ;-)

TZ wie, ze ja nikomu nie dam procz własnej siory:-p, o pozyczeniu jego siorze myslałam ale sprzetów jak: hustawka, wanienka, mata, karuzelka - wszystko fisher price, ktore moge sprzedac w fajnych cenach bo sa jak nówki :tak: Fotelik do auta my mamy maxi cosi cabrio fix tez jak nówka i tez by sie fajnie sprzedał :tak: No i 3 kartony ciuchów i buciki, kombinezony, kurtki, samych firmówek :tak: ponad połowa jak nówki, no szkoda mi dac :-( Reszte Kubus uzywa :tak: wiec nie ma problemy co z tym zrobic :-)
Oni tez beda mieli chłopaka, wiec im wszytko pasuje :eek:

ehhh....mam jeszcze jedno pytanie - czy sa w sprzedazy materacyki kokosowo - gryczane? tylko chodzi mi o takie z samego kokosa i samej gryki! jak wpisuje na allegro haslo "kokosowo-gryczany" to wyskakuja mi materace z kokosem, gryka i... pianka w srodku...
dla Jaska mialam kokosowy bez dodatkow ale chcialabym jednak nowy materacyk miec dla mlodej....

ano sa :-p kokos-gryka :-p my mamy kupiony z fajnym rabacikiem, danym przez siory kolege ;-) niestety juz tam nie pracuje :-( ... musze sie zastanowic czy moge ci powiedziec gdzie sa :-p:-D:-D:-D

Amelkowa ;-) widzialas jakie posciele wkleila Marcik? dalej 29 zl za 2-elementowy komplet to drogo? ja chyba kupie u nich posciel. z przybornikiem sie waham bo kieszonki sa z samej bawelny...a moze jakas poleczke nad lozeczkiem zamontowac??? hmmm... musze chyba z malzem pogadac...

Rubi uwierz, ze sa warte swojej ceny :-) 11 m-cy piore non stop i poszwy i wypełnienia i jak nówki, zero mechacenia i ładny design, ja naciapanych nie lubie :no:. Co wazne po praniu schna szybciej niz pieluchy te poszewki :szok:, a wypełnienia nie wiele dłuzej :szok:

no wlasnie.... wczoraj po 9 miesiacach malz poustawial meble w malym pokoju, ogladal nawet wzory poscieli i marudzil ze za szybko przewijam strone a on jeszcze sie nie przyjrzal... pomyslama ze jakis przeszczep sobie zafundowal ale to byla cisza przed burza... wieczorem cos mu tam nie zapasowalo i awanturka gotowa... konkretnie poszlo o to ze prosilam zeby Jaska w wodzie nie zostawial tylko go umyl i posmarowal kropki pudrem.... Jasiek zaczal kaszlec, kichac no ale nie ma sie co dziwic skoro madry malz przedwczoraj wykapal Jaska (nie dolewjac mu cieplej wody) apotem przez 40 minut czytal mu bajki... super ze tata w koncu czyta synkowi tyle ze w tym czasie synek siedzial na golasa na kanapie zeby puder zgazyl wyschnac.... powiedzialam mu wiec ze to glupota bo puder wysycha w kilka minut a Jasiek sie przez to prawdopodobnie przeziebil. obrazony powiedzila ze mam sama sie tym zajac - jakos dalismy rade sie ulokowac w wannie. jak zaczelam wypuszczac wode to Jasiek w ryk ze sie chce jeszcze kapac a malz ze co ja dziecku robie ze tak placze - jak on go kapie to Jasiek nie placze.... ta... tylko on zostawia jaska w wannie na tak dlugo ze Jasiek sam wola ze chce juz wyjsc... no i jakim prawem sie odzywa skoro kapie Jaska od 2 czy 3 tygodni??? zreszta "kapie" to za duzo powiedziane bo Jasiek buzie, uszy ma dokladnie tak samo umorusane po wyjsciu z wanny jak przed..... no i sie pozarlismy... a dzis rano... spoko loko... nic nie bylo... kurcze... ze mnie emocje wychodza ciut dluzej...

Chłopy, to zawsze najmadrzejsze :wściekła/y:
U mnie TZ nigdy sam Małego nie wykapał, ale to ja wszystko zle robie, zła woda (za ciepła bo go parzy :eek:, dziwne, ze ani mnie ani dziecka nie i leci mu dolewac zimnej, wtedy Mały sie nawet nie bawi bo mu zimno :eek:), zle mu nos czyszcze, ale kremuje, źle myje itd itd to mu gadam zrob sam, nie bo on nie umie :eek: ... wrrrrrrrr zabic to mało :wściekła/y:

Marcik ;-) wysylamy chlopow w kosmos? skoro takie samowystarczalne jestesmy???

a posciel kupie jedna w uniwersalnym kolorze bo mam same niebieskie i tylko jedna fioletowa... a popytalam ludkow ktorzy kupili ta tanioche i chwala sobie wybor wiec zaryzykuje ;-)
no i tez nie chce mega pstrokatych - zastanawiam sie nad tym drozszym kompletem - haftowanym
marcik - ten plyn ktorego nazwe podalas to to samo co ten
PENATEN Płyn od stóp do głów - 500ml (645279373) - Aukcje internetowe Allegro
ja po niemieckiemu nie umiem :-(

albo podaj mi nazwy - poprosze malza zeby poprosil kumpla ktory ma sklep z chemia z niemiec zeby sprowadzil jesli nie maja teraz w ofercie... teraz chusteczki pampersy oryginalne ma za 5,86 zl (72 szt) to chyba niedrogo...

Witajcie kobitki :-) Wypada sie przywitac dzisiaj z Wami.
Mam jakis podly dzien i chyba poczatki depresji. Bylam u lekarza i powiedzial mi ze raczej nie urodze w tym tygodniu a mialam termin na 30 :-( Bo moje lozysko calkiem ladnie wyglada.Nie wiem co on sie tak uczepil tego lozyska :angry: ale zalamal mnie! Ja juz nie chce byc dluzej w ciazy...bo to najgorsze co moze byc :-(

Milego i slonecznego dnia Wam wszyskim zycze :-)

Marcik ;-) wysylamy chlopow w kosmos? skoro takie samowystarczalne jestesmy???

a posciel kupie jedna w uniwersalnym kolorze bo mam same niebieskie i tylko jedna fioletowa... a popytalam ludkow ktorzy kupili ta tanioche i chwala sobie wybor wiec zaryzykuje ;-)
no i tez nie chce mega pstrokatych - zastanawiam sie nad tym drozszym kompletem - haftowanym
marcik - ten plyn ktorego nazwe podalas to to samo co ten
PENATEN Płyn od stóp do głów - 500ml (645279373) - Aukcje internetowe Allegro
ja po niemieckiemu nie umiem :-(

albo podaj mi nazwy - poprosze malza zeby poprosil kumpla ktory ma sklep z chemia z niemiec zeby sprowadzil jesli nie maja teraz w ofercie... teraz chusteczki pampersy oryginalne ma za 5,86 zl (72 szt) to chyba niedrogo...

Ja chusteczek pampka nie lubie, takie tłuste sa i nie nadaja sie do buzi i raczek :no: A w Niemcach wiecznie w promocjach sa :tak: My cos ok tego za penatena płacimy ;-)

Rubi w niemcach nie ma tych fajnych płynow w opakowaniach z papka :wściekła/y:, a przydałaby sie i to bardzo, ale zawsze mozna przelac :-p Jak Gangster pozwoli to ci potem na allegro znajde co fajne i sprawdzon kosmetyki :tak: My tym zelem do kapieli głowe Małemu myjemy ( wole od szamponu) i ciemieniuchy nigdy nie było :tak: Ceny w Niemczech to 2 - 4 euro zalezy za co.

natimove wspolczuje ja tez narzekałam na ciaze bardzo:angry: i nie wiem dla kogo to błogosławiony stan bo na bank nie dla mnie :-p, chyba dla Gangstera w brzuchu :-). A pociesze cie, ze urodzic moze w kazdej chwili, tego lekarz nie przewidzi :tak: U mnie cała akcja porodowa dokładnie była jak u moich psów :tak: i dokładnie te same objawy ciszy przed burza :-p

TZ to juz był kilka razy na ksiezycu i zawsze wraca ;-)

Rubi, mam nadzieję, że nauczycielką nie będę :no: ale blisko, blisko :-D studiuję pedagogikę resocjalizacyjną z terapią pedagogiczną :tak:;-) A ta metodyka to konkretnie Metodyka pracy opiekuńczo wychowawczej ;-) Scenariusz już napisany i wydrukowany ;-)

My używaliśmy tylko oryginalnych Pampersów, ale raz jakoś tak wyszło, że mieliśmy jakieś inne :baffled: Porażka... Tydzień czasu leczyłam Oliwce tyłek i już nawet do lekarza chciałam iść...:eek:
Chusteczki dla nas od dłuższego czasu najlepsze to Bobini :tak: W Makro kupujemy - paczka wychodzi coś niecałe 5 zł :tak: Nie lubię chusteczek Huggies - jakieś takie sztywne są :baffled:

I powiem Wam, że jak tak patrzę na te pościele, wózki, itd. to aż mi się zachciało drugiego dziecka :-D

reklama
Gangster łaskawy :tak:
Pomijam, ze dzisiaj wstał o 3 rano :wściekła/y:, ale tatus go dostał w gratisie :-p, ok 6 padli z tatusiem na 1,5h :tak: i ok 8 godzinki przyszli mnie obudzic bo Gangster głodny, a TZ kiedys umiał robic mleka i nagle nie umie :wściekła/y:. Potem o 9:30 Mały padł do 12:40 :szok:

Wracajac do kremów :tak:
1. na dobranoc - zapach przepiękny:-):-), wytestowałam nr 2 i teraz wytestuje tez płyn do kapieli jak TZ przywiezie, średnio tłuste są te kosmetyki :tak:
PENATEN KREMOWY ŻEL NA DOBRANOC 400ml Z NIEMIEC! (623968256) - Aukcje internetowe Allegro

2. pupka itd. Mamy nr 1, 2, 3, 5, 7
nr 5 uzywaja psy do uszu i sobie chwalą :-p, my wolimy melczko, ale fajna ta oliwka jest :tak:
nr 1 to ten do pupki o którym z daggy pisałysmy,
nr 3 tez do pupki bardzo gesty, ciezko rozsmarowac, ale na mocniejsze
zaczerwienienia dobry :tak:
nr 5 mam tez do psów na show bo Kubus nie uzywa ;-)
nr 2 moze zastpic balsam jak sie skonczy czy krem do buzi, bardzo lekki :tak:
PENATEN PŁYN OD STÓP DO GŁÓW 500ml Z NIEMIEC! (624820313) - Aukcje internetowe Allegro

3. naturals
Ta seria pozostała mi do wypróbowania , mamy wypróbowany od urodzenia tylko nr 6 - cudowny jak aksamit :tak:
PENATEN KREMOWY ŻEL DO MYCIA CIAŁKA 250ml NIEMCY (625014057) - Aukcje internetowe Allegro

4. zele do kapania
mamy wszystkie najlepszy jest nr 1, potem nr 3 i na koncu nr 2 - ta linie z której on jest lubie najmniej
PENATEN NAWILŻAJĄCY ŻEL DO KĄPIEL Z 1/3BALSAMU (643432307) - Aukcje internetowe Allegro

5. Najukochansze chusteczki, sa tez drugie niebiesko-rózowe lotionpflege-tucher z mama i dzidziusiem, ale my uzywamy tych konkretnie lotiontucher z dzidziusiem przesuper zapach, mokre jak inne penateny :tak: (niebiesko-zielone nas uczuliły, maja aloes i wierzbownice :baffled:, reszta kolorów ok, ale zapach tylko lotiontucher maja taki cudny :-p)
CHUSTECZKI PENATEN MEGA PAKA 4x64=256 Z NIEMIEC!! (630399036) - Aukcje internetowe Allegro

reszta za chwile, Gangster wzywa :-p

Do góry