reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa ;-) bylas w komiesie na ZWMie i mnie nie odwiedzilas???

a tak powaznie to Twoja postawa przywraca mi wiare w ludzi a wlasciwie daje mi poczucie ze nie jestem nienormalna... spotkalam tu grupe przyszlych mam ktore kupuja wszystko - czy potrzebne czy nie a jak ja pare razy otwarlam paszcze to mnie omal nie zjadly... np. z wozkiem... ze ten kotry wybralam to jedno wielkie G.... a ja ani nie komentowalam ich wyborow, ani nie pytalam o rade tylko napisalam jaki wozek chce....
koszule nocne do karmienia kupuja za ciezkie pieniadze a ajk im wkleilam zdjecie koszuli jaka kupilam za 17 zl to mi sie oberwalo ze pewnie podbrobiona bawelna i w ogole... a ja ja potrzebuje tylko do szpitala bo w domu mam takie koszulki - tuniczki z guzikami a bez rekawow w ktorych mi sie bardzo wygodnie karmilo Jaska....
mozna kupic 13 elementowa posciel ale dla mnie nie jest priorytetem miec firanki w te same wzory co przescieradlo w lozeczku...

a wracajac do kolyski i lozeczka... jak tylko znajdziesz miejsce na lozeczko to nie kupuj kolyski - ja mialam 20 cm miedzy lozeczkiem jaska a maszym lozkiem i dalam rade ;-)

zmykam myc mebelki bo malz juz skonczyl przemeblowanie ;-)

reklama
A tak wogule to mam do Was takie pytanie.... bo zastanawiam sie kiedy nastepne dziecko,heh moze zwariowalam bo jeszcze pierwszego nie urodzilam,ale tak mysle jaki najodpowiedniejszy przedzial wiekowy miedzy dziecmi powinien byc. A moze nie planowac tego wcale? Ale jednak chcialabym... co myslicie o tym? Jak jest u Was?;-)

i już nie zasnął, nawet rano?:szok: szok...

Nie no poszedł spac o 8 rano :baffled: i kimał do 12 godziny:szok:. Ja byłam taka padnieta, ze sie nie połozyłam z tego wzgledu, ze w zyciu bym mnie wołami z łozka nie wyciagneli i nie usłyszała bym Małego :no:

a co do kolorów to ja pewnie będę w beżach brała :tak::-D...

hymmm skąd ja to znam :-p

Fajne macie te dylematy :-), ja je dopiero co miałam :tak:

Sorry, ze sie wtrace, Amelkowa nam łozeczko 4 m-ce puste stało, Mały spał na duzym łozku z nami :tak:
My mamy baldahim-moskitiere i powiem wam, ze bardzo przydatne jak nie mozna uzywac raidów i innych tego typy na komary :tak:
U nas poduszka od poscieli była non stop w uzyciu :tak: Poprostu Mały sie na niej cycał, nosił, jezdził w wozku i mielismy tylko ta jedna, schnaca na słoncu w 2h:-) :tak:- super. Nie kupowałam tych do karmienia, noszenia itd :tak:

:szok:ale sie rozpisalyscie:-D

natimove ;-) idealnej roznicy wieku chyba nie ma.... no moze blizniaki albo trojaczki od razu ;-) roznice minutowe :-)
najgorzej jest chyba jak sie dzieciaczki trafiaja rok po roku - najgorzej dla mamy ale tylko na poczatku... potem sie chyba fajnie razem chowaja. niestety nie wyobrazam sobie jak nie wziac na rece placzecego niespelna rocznego babla bo mama znow w ciazy... no i co jak sie do szpitala trafi???

ten przybornik to jak pisala Amelkowa - potrzebuje go tylko i wylacznie dlatego ze przewijak bedzie na lozeczku... z czystoscia moze byc roznie bo kremy i inne cuda moga go upackac dlatego szukam jeszcze takiego ktory te przegrodki i kieszonki bedzie mial wylozone jakas folia...

Amelkowa ;-) dzwonilas do mnie ze Jasiek chory - powiem Ci nawet kiedy... 31.10.2008r.
a adres w dzienniku.... hmmm.. nie wiem czy zmieniony bo kartke ze zmiana dawalam (nawet Tobie ;-p) jak juz sie tu spotkalysmy ;-) - tez moge podac date - 24.04.2009 - sorki takie zboczenie zawodowe - skonczylam historie - tam sie daty licza :-)

moskitiera.... a firanek starych nie masz? no na wozek to moze obciach jezdzic z firanka ale na lozeczko mozna sobie zrobic ze starej firanki... widzialam ze zdolnosci manualne u Ciebie mocno wyksztalcone i rozwiniete :tak: dasz rade :tak:

lozeczko... jak sie nie zmiesci lozeczko to moze w gondolce od biedy pospac... nie wiem jak dlugo by to mialo byc.... jak krotko to bobasek sie przemeczy (i tak nie potrzebuje duzo miejsca) a po co wydawac pieniadze na kolyske...?
ja Jaska tez nie bralam do lozka bardzo dlugo.... dopiero jak skonczyl roczek to dosypial z nami nad ranem jak juz jasno bylo...
kolezanka nauczyla coreczke ze spi z rodzicami i.... nastepnego dziecka brak bo Daria miedzy rodzicami spi :-D

aha... pokoik nie dla coreczki na razie... meble zbierane z kilku parafii ;-) beda tam mieszkaly tylko ciuszki i akcesoria a mala bedzie spala w lozeczku w naszym pokoju :tak: potem sie zobaczy... w tej chwili Jasiek chce zeby Monisia zamieszkala z nim w pokoju ale on jeszcze nie do konca swiadomy co go czeka... 4 lata roznicy to sporo i akurat jak Jasiek pojdzie do szkoly to mala bedzie sie interesowala kredkami, pisakami i innymi szkolnymi skarbami...

w ogole to chyba wiem dlaczego Jasiek chce siostre... chyba z zazdrosci o autka i inne "meskie" zabawki :tak::-D dzis sie dowiedzialam ze bardzo kocha monisie ale przytulanek zadnych jej nie pozyczy bo sa jego osobiste i Monisi trzeba kupic nowe - tez osobiste:-):-D:tak: musial sobie wykombinowac ze brat tez sie bedzie chcial autkami bawic a dziewczynki to raczej lalkami....

no i jesli chodzi o kolor rozowy to tu przoduje Jasiek "dziewczynka MUSI miec rozowy wozek, kolderke,... (wstaw odpowiednie)" juz mu nawet nie pokazuje zadnych wzorow poscieli, ubranek itp. bo chybabym sie tym rozem....****
no i jakos tak nie do konca chce przed porodem sie "zarozawiac":-)

te babki z forum co wszystko kupuja i to z tej raczej wyzszej/drozszej polki pewnie spia na pieniadzach, choc widze tam dziewczyny ktore narzekaja ze drogo i pieniedzy nie maja ale...kupuja:szok:
dzis rozpetalam burze o mleko modyfikowane na wszelki wypadek... kupowaly ambitnie butelki - nawet zestawy cale - 4 butle Aventu za ok. 100zl, gdzie nawet do duzych butelek byly smoczki 0-3 mies.! nie wiem jakie dziecko w wieku 3 miesiecy wypije 300ml mleka... no wiec jak przypomnialo mi sie o akcji zakupu butelek to pomyslam ze tez jakies mleko kupia... omal mnie nie zjadly ze dziecko karmi sie piersia a takie opakowanie mleka modyfikowanego bedzie mnie korcilo zeby dokarmic...grzecznie sie wycofalam bo chyba nie bylo sensu dyskutowac... wytlumaczylam dlaczego kupuje mleko i jakie i koniec kropka ;-) tu jestem rozrzutniejsza od nich bo 30 zl wydam choc nie wiem czy mi sie to przyda :tak:;-) ale jesli chodzi o mleczka, odzywki i inne cuda ktorych sie z jakichs powodow nie zuzyje mozna oddac do domu dziecka - przyjmuja z checia!

Marcik ;-) Ty sie tu nie wysmiewaj z naszych dylematow tylko pomagaj!!! ja mam czarna dziure jesli chodzi o kosmetyki... pamietam o linomagu i koniec... nie moge sobie przypomniec czy noworodka kapie sie w czyms czy tylko w samej wodzie... pasowal mi plyn do cialka i wloskow z penatena ale nie wiem czy mozna go stosowac od urodzenia. wyczytalam tu na forum ze szampon z Musteli jest rewelacyjny na ciemieniuche.... na tym polu leze i kwicze... :-:)zawstydzona/y:

OK... zmykam... zaraz mi padnie ba(k)teria w lapku a nie chce mie sie wyginac i wlazic pod stol zeby do gniazdka sie podlaczyc :no:

kolorowych snow :tak:

z kosmetyków ja mam penetena i można stosować od urodzenia, mam całą serię (dostałam w prezencie) i krem do pupki mega słoj chyba na całe życie!:-) Ale też super kosmetyki są z Hippa , tez mam oliwkę , krem do buzi i pupci. Chusteczki też są super i fajnie pachną.

Hej Dziewczyny.
Zaraz polecę Was poczytać, ale zwracam się do Was z apelem... Wkleję plakat, poczytajcie, może Wy albo ktoś z Waszych bliskich będzie mógł pomóc?? Ta dziewczyna to koleżanka z mojego roku... Niestety, studia musiała przerwać ze względu na chorobę...

dziewczyny??? a kolor mojego wozka??? patrzylyscie? chyba mnie z tym problemem nie zostawicie samej...:sorry::no::baffled:;-)
Mi się podobają : 550, 551, 943a :tak::-);-)

muszę jeszcze raz to przejrzeć, ja żadnego baldachimu i falbanek nie mam zamiaru używać, nie podoba mi się to. Ale jeśli chodzi o komplet pościeli to można wybrać opcję bez tych pierdółek?

a taki przybornik bardzo się przydaje?
w sumie to bardziej do łóżeczka niż kołyski, no ale łóżeczka też w końcu będziemy używać.
U nas przybornik w ogóle się nie przydał :no: Jak Oliwka podrosła to służył jej do tarmoszenia :baffled::laugh2:

w ogole to chyba wiem dlaczego Jasiek chce siostre... chyba z zazdrosci o autka i inne "meskie" zabawki :tak::-D dzis sie dowiedzialam ze bardzo kocha monisie ale przytulanek zadnych jej nie pozyczy bo sa jego osobiste i Monisi trzeba kupic nowe - tez osobiste:-):-D:tak: musial sobie wykombinowac ze brat tez sie bedzie chcial autkami bawic a dziewczynki to raczej lalkami....
Spryciarz :-D

Marcik ;-) Ty sie tu nie wysmiewaj z naszych dylematow tylko pomagaj!!! ja mam czarna dziure jesli chodzi o kosmetyki... pamietam o linomagu i koniec... nie moge sobie przypomniec czy noworodka kapie sie w czyms czy tylko w samej wodzie... pasowal mi plyn do cialka i wloskow z penatena ale nie wiem czy mozna go stosowac od urodzenia. wyczytalam tu na forum ze szampon z Musteli jest rewelacyjny na ciemieniuche.... na tym polu leze i kwicze... :-:)zawstydzona/y:
My kąpaliśmy i kąpiemy do tej pory w Oilatum, a ostatnio w Oillan :tak: Zaraz po urodzeniu do wody nie dolewaliśmy nic, po kąpieli natłuszczaliśmy oliwką Bambino :tak: U nas na odparzenia najlepszy był Penaten :tak: Sudocremy, Bephanteny nie działały :no: A, no i jak pupa mocno odparzona to jedyna i niezastąpiona - mąka ziemniaczana :tak:

U nas średnio... Oliwka choruje, ja wczoraj leżałam cały dzień bo albo czymś się strułam, albo nie wiem... W każdym bądź razie cokolwiek zjadłam czy wypiłam - lądowało z powrotem w kibelku :sorry::baffled: A zjadłam "aż" 3 sucharki, bo nic więcej mój żołądek nie chciał zatolerować :no: Nawet gorzkiej herbaty nie przyjął... Dopiero późnym popołudniem kilka łyków wody niegazowanej :sorry::eek:
A jutro do szkoły... Muszę zaraz szybko machnąć scenariusz zajęć na metodykę...:baffled:

reklama
Witam :-)

Daggy my tego kremu do pupki juz 1/3 złuzylismy :-D przez 11 m-cy, minus jedna garśc, ktora Gangster upolował jak tatus go przewijał :-p:-D Super on jest dziewczyny 500g za 2 euro :szok: Tylko on jest dla niemowlaków, nie dla noworodków, na malenkien skorze sie 'wałkuje', potem juz nic :tak:

Ja dostałam jakies probki kosmetykow w szpitalu dla Kubcia, ten oliatum tez, jak dla mnie bez rewelacji :no: My Penaten kochamy od pierwszych chwil zycia :-p Na allegro jest wybor ogromny :tak: i teraz jak kosmetyki podrozały w Niemczech, srednio o 50-80 euro centów to moze i jest nawet taniej :tak:

A pamietacie jak wam pisałam, ze krem z filtrem penatena kupiłam Kubciowi w superpharma za 40zł :wściekła/y:, bo TZ w Nimcach nie umiał znalezc, juz znalazł po 2,5 euro :wściekła/y: szlak mnie trafia jak u nas jest drogo :wściekła/y:

Rubi tyle słyszałam o tym linomagu i go kupiłam i :no:, wracam do alantan plus :tak:. Cena ta sana i gramatura, ale alantan sie tak jak linomag szybko nie wchłania, posmarujesz raz i na 3 przewinieca starczy, po linomagu na nastepnym skora juz jak wior sucha :baffled:

Amelkowa ja nigdy nie miałam problemu ze spaniem Małego w łozeczku, to było swiadome :tak: i wygodne przy cycaniu :tak:. I chwilowym brakiem miejsca sie nie przejmuj jak zaraz sliczne nowe mieszkanko na was bedzie czekało :tak:, najwazniejsze, ze pralke masz, przyjaciółke kazdej mamy :-p

Do góry