reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

hellou
Ja dziś poszalałam w pracy - parę super rzeczy załatwiłam i jestem happy.
Za to gardełko mnie boli....buuu.....a już chciałam którąś zaprosić na kawusie.............synuś Oli nie zaraził za to mamę tak.....
Arogo, ja bardzo, bardzo chcę na ćwiczenia ale nie wiem jak jutro się będę czuła, bo dzi ś na ibuprofenie jadę.....
A moja Ola też ma już 3 noc przespaną do 8.30!!!!!!!!zero pobudek ( odpukuje)
To się nazywa sen!!!Tylko moja Ola chodzi spac duzo później niż Patryk....ale i tak bez wstawania w nocy to prawie raj na ziemi!!!

reklama
Hej Dziewczyny:-)
Daggy, Arogo eh zazdroszczę Wam tych całych przespanych nocy...
Madzia u Nas też noc nie za spokojna :-(
Aluś tak od 3 mż do 6 mż też przesypiał caluśkie noce bez pobudek, ale od ponad miesiąca budzi się nawet po 10 - 15 razy, tak jak by mu się coś śniło, albo nie mógł sie ułożyć do spania:-(
Anik no ja też gratuluję Wojtusiowi :-), Aleks też teraz chce się tylko wspinać i stać, a jak się cieszy wtedy :-D, A i dużo zdrówka dla łobuza:tak: i mam nadzieję, że to jednak nie AZS
A co do Karolki to niezły wyczyn, oby więcj takich :-)
Daggy zdrówka życzę :-)

Arco ;-) łączę sie z Tobą w bólu :-) jako środek przeciwbólowy moge polecic wymiane facetów w łózku - eksmitujesz duzego a zapraszasz małego - w nocy sie obudzi - wystawiasz bar mleczny i śpisz dalej ;-D

daggy ;-) zdrówka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

a testowalas spanie na klacie??? głowa młodego miedzy (.)(.) brzuszek do brzuszka???

Moni zepsuło sie pianinko :-(

A u nas znowóż Aluś lepiej sypia z nami w łóżku, ale nie chcę zaprzepaścić tego, ze przez 7 miesięcy spał sam w łóżeczku, a teraz żeby przezwyczaił się do spania z nami. Wiem, może jestem wyrodną matką, ale myślę, że spanie w łóżeczku jest lepsze i dla Alusia i dla Nas. I mam nadzieję, że nie czuje się łobuz opuszczony, bo za każdym razem jak wstaję do Niego to go głaszczę po buzi, albo przytulam :tak::-)

a testowalas spanie na klacie??? głowa młodego miedzy (.)(.) brzuszek do brzuszka???

Moni zepsuło sie pianinko :-(
Ja jestem osobą która musi mieć spokój, ciszę i wygodę aby zasnąć więc taka opcja odpada, poza tym Nikoś nie cierpi spać na brzuszku.
Myślałam że jak będę już miała dziecko to będę zasypiała w każdych warunkach i czasie, tak było przez kilka pierwszych tygodni a poźniej wszystko wróciło do normy. Budzi mnie każde kwęknięcie Nika i nie usnę póki i on tego nie zrobi.
Ps przysypiałam między skurczami ;-)
Może baterie siadły?

Agita nie jesteś żadną wyrodną matką, ja tez jestem za tym aby dziecko spało w łóżeczku ale niekiedy po 3-4 nocnym karmieniu już nie mam siły Nikosia odłożyć do łóżeczka i śpi te parę godzin z nami, co oznacza że ja śpię wtedy na jaśku :-(

Arcobaleno, ja po 5 pobudce też czasami mam dość i rano jak Aluś budzi się tak ok 5-6 to zazwyczaj biorę Go do Nas, żeby jeszcze chwilkę poleżeć i poleniuchować :-)

reklama
Jejku dziewczyny, ja Wam współczuje:sorry2: Ja to nawet jak Dominik miał kolki to przesypiałam noce, tzn budziłam się na karmienie i potem do łóżeczka:tak: trwało to 3 miesiące, a potem spał do 4-5, mleko i dalej spaliśmy do 7:tak: Patryk od 3 miesiąca śpi cudnie, tzn budzi się nad ranem na mleko i potem zasypia, no chyba, że na mleko budzi sie dopiero o 7 to juz nie zaśnie, ale tez grzecznie siedzi w łóżeczku i gada z misiami;-) Domek robi sie coraz większym śpiochem i śpi czasem do 8 :-p

Do góry