reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
cześć wszystkim

ja wczoraj wieczorem powiedziałm m że to on ma dyżur przy dzieciach i za każdym razem budziłam go gdy któreś pojękiwało (bo oczywiście głuchy :sorry:)
od 5 bawił sie z wojtkiem a my z karolką przyciełyśmy komara jaeszcze do 7:30. Powinnam być wyspana ale....nie jestem :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i jeszcze bolą mnie wszystkie kości gggrrrrrr
czemu tak jest??
dół jak patrzę za okno, burdel dookoła, leń jak stąd do wadlewa...nic się nie chce

wczoraj spędziliśmy cały dzień poza domem i nawet wyskoczyliśmy na kawkę i ciacho do karolinki :-D fajnie było :tak:
Wojtek stał przy sofie :szok: on normalnie jak ma się czego złapać to wstaje nie wspominając że już przemieszcza się w mgnieniu oka o około 2m na leżąco

Rubi jaki dajesz moni syrop na kaszel?? U mnie wojtek pokasłuje dość często jak śpi i się wybudza...wczoraj dałam mu drosetux i nawet pomogło ale w razie W jaki jeszcze mogę mu zapodać specyfik??

jedziemy w środę do teściów i wracamy dopoiero w niedzielę a torba z ostatniego wyjazdu (na 1 listop.) jeszcze nie rozpakowana więc chyba zamknę i już będzie po sprawie ;-)

Daggy obejrzałam dzić wiadomości i duuupa nie widziałam twojego M no chyba że ślepam to tvp czy tvn??

Corina może i tak ale uwierz mi ze kazdy z nas nie ma czasu i ma wiele innych obowiązków którym musi się poświęcić .A wpadanie na chwilę, rzucanie pytania i czekanie na odpowiedź to troche nie fair.
Kiedy Ty ostatni raz udzieliłaś jakiegos wsparcia lub słownej pomocy któreś z nas?? Skoro oczekujesz tego od nas to należałoby dać też coś od siebie nie uważasz??

idę roboć obiad paaa

anik ;-) ja tez mam burdel na kolkach... dzis wstalam ponad godzine pozniej niz zwykle i nie wyrabiam... brakowalo mi tej godzinki :-(
i jak zwykle ostatnio sprzatanie przesuwa mi sie na niedziele a R nie pozwala odkurzac bo "co sasiedzi powiedza"... inna rzecz ze jak w tygodniu chwilke po odkurzaniu Monia cos rozsypie albo chrupkiem zaczyna rysowac po dywanie to z odkurzaniem nie ma problemu ale w niedziele moze byc syf... a niech bedzie... co mi tam...

orzeszki wyszły superowo - zrobily furore w pracy u mnie ;-) ino ten przepis to cos z proporcjami ma bo mi masy zostalo i musialam druga ture orzeszkow robic ;-) no ale zbyt byl i powiem Ci ze dla nas nie zostalo za duzo ;-) Jasiek nie chcial z masa alkoholowa jesc i mu ostatnie pare sztuk zrobilam z nutella (zupelnie zapomnialam ze mam taki wynalazek w szafce)

musimy sie umowic na przekazanie machiny orzeszkowej ;-)

co do syropu...drosetoux to na suchy kaszel chyba... ja dawalam Moni prawoslazowy (bo ona ma mokry kaszel) ale dla niej byl za słodki i pic go nie chciala (dziwaczka - mi ten syropek bardzo smakuje), potem dawalam Flavamed (2x2,5ml) a od wczoraj daje jej mucosolvan (taka jedna laska mi polecila ;-)) tez 2x2,5ml ale to jest dla dzieci powyzej 1 roku... sprawdz czy Flavamed mozesz mu podawac bo substancja czynna we Flavamedzie i Mucosolvanie jest taka sama tylko mucosolvan jest mocniejszy....ja sprawdzic nie moge bo posialam gdzies ulotke a na kartoniku nie ma dawkowania :-(
Monika zaflegmiona jest... charczy czasem jak nie wiem ale w nocy nie kaszlala...miala cudowny nastroj ale teraz zasnac nie mogla :-( co ja uspilam i chcialam odlozyc do lozka to plakała :-(

dobra - spadam bo mam cos waznego do napisaia jeszcze.... paaaaaaaaa

Heloooo wszystkim
U nas noc w miarę spokojna poza 2 pobudkami tata lenił się w wyrku do 9.00:szok: teraz się powoli szykujemy bo jedziemy do moich na wieś na niedzielny obiadek (totalny leń)

Dagy ja też warowałem przed tv nie mógł bym przegapić takiej okazji w końcu gwiazdorska rodzinka:-) tylko na początku nie mogłem zajarzyć bo sugerowałem się Twoim nazwiskiem z poprzedniego występu w telewizji, a tu zonk:-)

hej daggy i reszta dziewczyn:-)
ja tez jestem kulturalna i napewno nie mam nikogo w d... i przykro ze w ten sposob odebralas mojego posta, nie zrobilam tego celowo, ale jesli urazilam - sorki.
nie czytam, ale podczytuje Was, a ze pisze od wielkiego dzwonu, bo poprostu nie mam czasu (przy 5 miesiecznym ciagle chorym bobasku mozna nie miec czasu).

a to ze zadaje pytania (mam interes jak napisalas) to chyba znaczy ze uwazam Was za zrodlo wiedzy i przydatnych informacji nt dzieciaczkow :-)

pozdrawiam

Hej
Corina, mi nie chodzi o to czy udzielasz się dużo czy mało, tak już jest, że jedni maja więcej czasu drudzy mniej......chodzi o to, że wpadasz tu jak do obory, ani cześć, ani co słychać.....piszesz co Ci potrzeba i spadasz...czy tak się zachowuje kulturalny człowiek?
Miło nam, że uważasz nas za cenne źródło informacji, dlatego szanuj osoby, do których się zwracasz o radę;-)

Rubi, zdrówka dla Moni, co ona taka biedna ostatnio:-(
Jak tylko wyzdrowieje to musimy zorganizować spotkanie narzeczonych, bo całkiem siebie zapomna:-(

Ostatnia edycja:
Jeśli mowa o burdelach to ja też mam takowy ;-)

Dzisiaj byliśmy u znajomych i u teściowej na obiedzie a że była pora Nikosia na spanie i nie wzięliśmy wózka bo nie chciało nam się targać go po piętrach to Mały spał mi na rękach. I kawę piłam i obiad jadłam z nim w ramionach, A. mi mięso kroił ;-) Efekt, ból brzucha że szok:szok:

Kurcze chciałam jeszcze coś napisać ale zapomniałam, starość nie radość :tak: No i zdrówka dla wszystkich Chorowitków!!!!!!:wink:

Corina może i tak ale uwierz mi ze kazdy z nas nie ma czasu i ma wiele innych obowiązków którym musi się poświęcić .A wpadanie na chwilę, rzucanie pytania i czekanie na odpowiedź to troche nie fair.
Kiedy Ty ostatni raz udzieliłaś jakiegos wsparcia lub słownej pomocy któreś z nas?? Skoro oczekujesz tego od nas to należałoby dać też coś od siebie nie uważasz??

czesc,
zadnej z Was nie udzielilam wsparcia ani rady, poniewaz nie sledze na biezaco watku i pewnie nie bedzie mi dane nadrobic tego wszystkiego. pozatym co moze pomoc dopiero poczatkujaca mama 5-miesiecznego bobaska:confused: chociaz jakby ktoras miala problem z infekcja drog moczowych dziecka , potrzebowala namiary na nefrologa, gastrologa dzieciecego albo nie wiedziala gdzie mozna zrobic maluszkowu usg brzuszka i nerek to sluze rada:tak: (my co tydzien badamy teraz siurki i srednio raz na dwa tygodnie odwiedzamy coraz to innego specjaliste :/

Hej
Corina, mi nie chodzi o to czy udzielasz się dużo czy mało, tak już jest, że jedni maja więcej czasu drudzy mniej......chodzi o to, że wpadasz tu jak do obory, ani cześć, ani co słychać.....piszesz co Ci potrzeba i spadasz...czy tak się zachowuje kulturalny człowiek?
Miło nam, że uważasz nas za cenne źródło informacji, dlatego szanuj osoby, do których się zwracasz o radę;-)

nie zaglebiajac sie w definicję czlowieka kulturalnego, ja nadal za takowego sie uwazam wiec raz jeszcze przepraszam ze sie z Wami nie przywitalam:tak:

Ja tylko wpadam z pozdrowionkami i podziękowaniami za zyczonka :*

U nas ja z TZ zagrypieni :/ Kubcio sie jeszcze trzyma.
O jutra zamieszania ciąg dalszy, montuja nam jeszcze kilka rzeczy, kilka konczą ... byle do przydu.
Teraz czas leciec do psów. Mowie wam swietnie zniesli przeprowadzke, Pani co ma dom obok zachwycona zgrają, ze tacy grzeczni itd. Juz pytała czy moze im cos do papu dawac ;)

reklama
hej!

Daggy
kurdeeeeeeeeeeee nie widziałam:no::wściekła/y: no ale moja wina,bo oczywiście tu nie zgalądnęłam i nic o tym nie widziałam,ale nic strconego,zaraz na cnecie znajdę:tak: Daggy PILNE wybierasz się na step? ja bym zaczęła chodzić raz w tygodniu:tak:
Ifill a Ania wie,ze sobie laski do domu na kawkę i serniczek zapraszasz:confused:
Corina :baffled: powiem, ci,ze jak przeczytałam twojego pierwszego posta,to sie we mnie zagotowało.Chciałam Ci juz odpisać odpowiednio,ale dziewczyny mnie już wyręczyły.Spoko,wytłumaczyłaś się,ale skoro uważasz się za kulturalna osobę,to nie umiesz się sama domyslic,ze wypadałoby jakos się przywitać,cokolwiek o sobie napisac (skoro nie masz czasu na odpisywanie nam),co u was? Twój post zabrzmiał jakbys wpdała do obory i wypadła.Dopiero jak dostałaś zjebki to sie poprawiłaś:tak: Tak na przyszłość pamiętaj.My nie jesteśmy tu żadne ą ę,ale wiesz takie posty odczywamy jak jak totalne olewanie nas i dbanie tylko o swoje interesy i jak widzisz żadna z nas nie bierze do siebie twoich próśb.Jak ty będziesz miała inne podejście do nas to i my ci kulturalnie odpowiemy.To działa w dwie strony.
Hiox jakies fotki uaktualniające poprosimy:tak: Zdrówka dla Was.
Rubi,Anik ale na suchy kaszel to chyba się wykrztuśnych nie daje, nie? no i napewno nie na noc (a Wojtus sie chyba w nocy własnie męczył) bo flavamed i mucosolwan to wykrztuśne. Nam przy ostatnim kaszlu lekarka dała pulmeo (elofen),a i stodal chyba można juz malutkim dzieciom dawać.Też ostatnio kupiłam.
Anik a może inhalacje z soli fizjologicznej? a i sukienki nie szukaj,bo została u nas

Ide poświecic oczami do naczelniczki,bo musze dzisiaj wyjść 2 godz.szybciej -mam odczulanie i notariusza.
Weekend minął szkolnie,ale jedno zaliczenie juz jest tzn przepis.A jeden wykładowca to kolego mojego K:-D
Wczoraj skończyłam o 12.30 ale do 18 siedziałam nad obliczeniami:baffled:

Ostatnia edycja:
Do góry