reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

A mi powiedzieli że skierowanie rok jest ważne, dopóki jest problem.

Cześć
zimno zimno, i wietrznie na dodatek.
To zgadujcie się i dajcie mi znać co do przyjazdu, poczekam ;-)

Rubi nie wiem jak za Waszej kadencji w fundacji ale teraz fundacja podpisała umowę z NFZ na opiekę dentystyczną i mamy się zapisać na pierwszą wizytę kontrolną na listopad, git prawda :-D? No i na basen za 5taka można chodzić na Ozimskiej ;-)

reklama
Kamea na pewno, jest mnóstwo matek, które nie mają co ze soba zrobić jak siedzą z dzieckiem w domu:tak: Może warto się tym zająć:tak:

eeeehhh...nie jeden raz rozmawiałyśmy o tym z Amelkową:-)
w duzym mieście pewnie byłyby sznase ale w Opolu... nie zauważyłyscie ze tu wszystko pada... no i czy Opolanki stać na codzienne picie kawki poza domem...? jak z dziecmi ciut wiekszymi to sala zabaw - płatna...
osoba która by takie miejsce prowadzila musiałaby jednak coś zarobić choćby na pokrycie kosztów wynajmu lokalu (z podjazdem dla wozkow, jakims pomieszczeniem na wozki), prądu, wody, sprzęt trza kupic, przewijaki, dostosowac toalety dla maluszków... masa kosztów a wpływy - jedna wielka niewiadoma...
no chyba ze jakies unijne pieniadze, jakies dofinansowanie, jakas inicjatywa miasta... no nie wiem...
ale temat wart przemyslen :-)
bo to studio fotograficzne Amelkowej....tu się zakręcić trzeba ;-)

rubi, nie można myśleć kategoriami, bo w Opolu wszystko pada:tak: trzeba myśleć, co zrobić, żeby nie padło:tak: Nazywa się to " unikalna cecha oferty"
Każdy narzeka, że nic w Opolu nie ma, że nic się nie dzieje....
Unia to dobre rozwiązanie, urząd miasta może też, więc jak tylko któraś by chciała się tym zająć.........;-)

Kurde pomysł zaczyna mi się podobać;-) I tak sie spotykamy cały czas..... znajdźmy sobie tylko stałe miejsce....;-)

Można też sponsora poszukać????;-) Ile jest wielkich firm dla dzieci, które chcą się reklamować;-)

Ostatnia edycja:
A mi powiedzieli że skierowanie rok jest ważne, dopóki jest problem.

Cześć
zimno zimno, i wietrznie na dodatek.
To zgadujcie się i dajcie mi znać co do przyjazdu, poczekam ;-)

Rubi nie wiem jak za Waszej kadencji w fundacji ale teraz fundacja podpisała umowę z NFZ na opiekę dentystyczną i mamy się zapisać na pierwszą wizytę kontrolną na listopad, git prawda :-D? No i na basen za 5taka można chodzić na Ozimskiej ;-)

Arcobaleno ;-) dentysty wtedy nie było - tzn. był ale z Jasiem nie chodzilismy. Basen był za free :-) no i przed cwiczeniami pani Beatka robiła nam sesyjkę w wannie z hydromasażem - załapałam się kilak razy ale potem juz Jasia samego moczyłam bo miałam rozwalonego palucha :-(

rubi, nie można myśleć kategoriami, bo w Opolu wszystko pada:tak: trzeba myśleć, co zrobić, żeby nie padło:tak: Nazywa się to " unikalna cecha oferty"
Każdy narzeka, że nic w Opolu nie ma, że nic się nie dzieje....
Unia to dobre rozwiązanie, urząd miasta może też, więc jak tylko któraś by chciała się tym zająć.........;-)

Kurde pomysł zaczyna mi się podobać;-) I tak sie spotykamy cały czas..... znajdźmy sobie tylko stałe miejsce....;-)

Można też sponsora poszukać????;-) Ile jest wielkich firm dla dzieci, które chcą się reklamować;-)

Aga ;-) ja tu długo mieszkam... poznałam Ślązaków... mamusia siedząca w kawiarni z dzieckiem nie jest tu na porządku dziennym...
trzeba zrobic dokładny biznesplan, rzetelnie zbadać rynek a nie bazować na postawie szalonych mamusiek z BB :-D

i tak w sprawie formalnej - TO JEST POMYSŁ BY AMELKOWA ;-)

rubi, ja uważam, że każdy pomysł przemyślany, z dobrym biznesplanem, zrealizowany z pasją, ma szansę na sukces. Podstawową sprawą jest to, ze nie można tego robić przede wszystkim dla pieniędzy, bo jak się zacznie myśleć kategoriami , co ja z tego będę miała to klapa murowana:tak:
I to jest wyzwanie dla dziewczyn, które chcą coś zmienić w swoim życiu;-)

Ja narazie stawiam na karierę w odpadach itp. Mogę wam napisać opracowanie dotyczące gospodarki odpadami, ale przy działalności tego typu pozwolenia na gospodarkę odpadami nie potrzebujecie, bo jedynym odpadem niebezpiecznym to chyba tylko pampersy by były;-)

No i faktycznie realizacja tego pomysłu jest prawdziwym wyzwaniem.

Ostatnia edycja:
reklama
Aga ;-) dla pieniedzy nie wystarczyloby do tego nie dokładać... zeby długi się nie zbierały... bo czy klient przyjdzie i zostawi pieniadze to jedna rzecz ale ZUS, US, rachunki zapłacic MUSISZ (jak kłopotów nie chcesz miec...)

ja jeszcze bym w tym Centrum jakis lumpik widziała... ;-)

Do góry