reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

dziewczyny ja dziś poszłam po wojtka do żłoba i babeczka która mi go przyniosła trzymała go na rekach jeszcze z dobre 5 min i ciągle go przytulała i dotykała nosem :szok::szok::szok: i do tego mówiła: "co wojtuś ty to chyba wcale do mamy nie chcesz iść prawda?" i kurcze już ponad 4h mineły od tego czasu a mały wciąż śmierdzi jej kosmetykami gggrrrrr ładnie musiała go na całował i na przytulać :wściekła/y: podczas tej godzinnej adaptacji :no: co to w ogóle jest :no:

Madzia czekam na ciebie :tak: ciastek nie zjadłam ;-) mam piegusy orzechowe :-p reszta jak ma ochotę to zapraszam (my tez sami - G w pracy) a pogoda średnia więc na spacer hmmmm nie wiem czy pójdziemy - może na chwilę z psem ;-)
Rubi co z Tobą ? nic się nie odzywasz ostatnio ;-) odgrzebałam i wiem że to jutro ;-) kawka aktualna mam nadzieję?? Jestem w domu od 10:15 :tak:
Aga jak wrócisz z wojazy to pożyczę jeszcze raz na spokojnie ten pas i przy tobie się zapnę - zobaczysz czy nie za słabo, przetestuję i zdecyduję :-) i dzięki za knige wieczorem zacznę zgłębiać temat :-D
Amelka ja pamiętam (tylko na 11:15 lecę do laryngologa, później po wojtka i czekamy) tylko plisss nie zapomnij o książce Rubi :-)

lece po karole

reklama
Anik to ja wstępnie sie pisze na te piegusy:tak: Tylko to tak ok 17.30 ,bo dzisiaj siedze godzine dłużej w pracy,więc zanim wróce i nakarmie Maciula to trochę zleci:sorry2:
Jakby sie coś zmieniło to daj znać.

Oj ale mam nerw na tą przychodnię i cały zakichany system na Witosa:wściekła/y:
Kurde jeden dzień tylko odczulali po południu,to juz to zlikwidowali,musze się zpracy wypisywac a później odrabiać,a żeby to jeszcze jako tako szło,a tu w kolejce swoje odstać na dole,a później na górze i co z tego,ze na odczulanie bez kolejki,jak i tak wołają po nazwiskach i wlazła przede mną baba na wizyte i siedziała 30 min:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:,a ja na lekarza 5min potrzebuję.
Ech...i ręka mi na dodatek spuchła:wściekła/y:

hej kobitki
Arco zdjęc naszych w galerii nie ma, bo tak jest że własnych nie umieszcvzamy w galeriach. A mamy super foty, bo Marina i Volver na afterparty się bawili do rana i sobie z nimi i całą bandą porobilismy mega zaj....fotki. Wkleję potem nieco......:)
A i jeszcze Marina napisła nam na facebooku że impreza była czaderska:)

Co do instruktorów jazdy to ja miałam szaleńca i zboczeńca....i uczyłam się jeździć na maluchu, zapalanym na ssanie.....więc to mówi samo za się....:0

Amelka, ja tez sie piszę na foty!!!może wpadne na foty do Anik??

Anik, napisz o której dzis jestes to może my wpadneimy wczesniej niz Madzia??

Bry ;-)

Dzis jakas zakręcona jestem :-p.
Umawiam się na przyszły tydzien, co i jak na ile przyjedzie do nas mieszkac TZ siora z małoletnim (przyleciała na 3 tyg do Polski), przez to patrze w kalendarz ,a tu jak byk mam na dzis zaznaczony termin listy na bezrobociu :szok:. Super Kubus spi, obiad się gotuje, a za 1,5h zamykają bezrobocie :szok:. Fuks ze TZ miał chwile i wpadł na wioche i został z Kubciem, bo z rpozbudzona maruda jechac :no: i lista odchaczona :-)

Mnie tez L-ki wkurzaja, czasem to brak innych aut na drodze, L-ka przy L-ce :confused2:. Ja jak poszłam na kurs nie wiedziałam które to hamulec, które gaz itd ... dosłownie nic byłam zielona na maxa :-p. Ale ja jako sknerusek roku wyjezdziłam tylkoe te przepisowe 20h i na egzamin, który zdałam za 1-szym razem:tak:. Jak, nie wiem:no:, bo kierowca ze mnie był bardzo marny :-p

Amelkowa mojej ciółki młody ma 2,5 roku i czesto wymiotuje po posiłkach, juz tez to konsultowała i oczywiscie olewka lekarzy:confused2:

Anik impreze robisz? ;-)

Agita nie za dobrze wam?;-) ilez można się byczyc:-p

dziewczyny ja lece w takim razie z psiura i na krotki spacer na hustawki jakby ktora byla chetna to wpadajcie. Madzia do 17:30 wroce
dagga jestem w przedszkolu jak cos to dawaj na hustawki albo od razu do mnie paaaa

Kurcze Anik kusisz tymi pieguskami:-D, ale chyba mi się nie uda, bo moje OBA chłopy własnie śpią:-), a na mnie czeka jeszcze sterta prasowania i prania:dry:, a co do Pani w przedszkolu to też bym się troszkę na Twoim miejscu zdenerwowała, takie dziwne to trochę, ale z drugiej strony Wojtuś to słodziak, więc napewno wszystkie Panie chciały Go tam wyściskać:tak:
Kamea ja też miałam instruktora kilka lat starszego i też miło wspominam kurs:-p
daggy dawaj zdjęcia, chętnie pooglądam co tam na tej imprezce się działo:-)

A My już po wizycie u lekarki w poradni rehabilitacyjnej i sytuacja klaruje się następująco:
Aluś z asymetrii już wyszedł:tak:, w sumie rozwija się dobrze, jedynie ten podpór na łapkach mógłby być lepszy w związku z czym raz na tydzień lub dwa tygodnie (zalezy jak będzie miejsce) mamy chodzić do poradni, ale to nie już typowo na ćwiczenia tylko na takie bardziej zabawy:-), bo chodzi o to, żeby Aluś sam się nauczył podpierać, raczkować i siadać, a Olcia tylko będzie sprawdzać jakie robi postępy:tak:. I wogóle dr Kania stwierdziła, że Mały jest bardzo ruchliwy i napewno nie będzie dzieckiem, które sobie usiądzie i będzie się bawić w miejscu, tylko trzeba Go będzie cały czas pilnować, bo już teraz wszędzie Go pełno:-D. Więc póki co jest super:-)

Anik ja też bym miała nerwa. Jakaś obca baba będzie mi obściskiwać dziecko i ten jej tekst...:wściekła/y:
daggy czekam na fotki:-)
Agita super, że u Alusia wszysto w porządku:-)

Ja byłam dzisiaj u fryzjera tzn. u mojej bratowej. Siadam na fotelu i mówię, żeby mi rzuciła jak zwkle farbę na moje siwki a tak poza tym to chce zapuścić włosy. Efekt końcowy był taki, że wyszłam z krótkimi włosami:confused: Ale teraz to już napewno będe zapuszczać;-)

Ja byłam dzisiaj u fryzjera tzn. u mojej bratowej. Siadam na fotelu i mówię, żeby mi rzuciła jak zwkle farbę na moje siwki a tak poza tym to chce zapuścić włosy. Efekt końcowy był taki, że wyszłam z krótkimi włosami:confused: Ale teraz to już napewno będe zapuszczać;-)
Widzę że wśród nas zapanowała moda na ścinanie włosów :-)
Agita to gratki dla Małego za super postępy :-)

Anik ja to jestem zazdrosna jak teściowa bierze Małego na ręce a co dopiero jakiś inny obcy babsztyl ;-)

A gdzie zniknęła Rubi ?

reklama
Kamea dawaj fotkę :-):-):-)
Agita trza było chłopów zostawić i wpaść :-)
Arco - ja też jestem zazdrosna o tesciiową :-):-)
Hiox - dobrze że TZ był ;-) bo z marudą jechać to......:no:

a moje dzieciaki wcale nie padły za wcześnie :no: dopiero o 21:30 wyszłam z od nich z pokoju. Mój pies zeżarł właśnie skarpetę Karolci :szok::szok::szok: a taka fajna była, drugą zostawił .... teraz czekam aż się zrzyga żeby ją odzyskać :-)
dziewczyny pierwszy raz widziałam jak moja karolcia bawi się z innymi dziećmi i jest zadowolona :-):-):-) musicie wpadać cześciej :tak::tak::tak:

Rubi dejże ty mi znać o której jutro wpadasz?
a kamyczka juz urodziłas?? bo zacyznam sie o ciebie martwić !! halooooo :sorry2:

Do góry