reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Cześć Kobitki!
Trochę mnie tutaj nie było, ale ostatnio miałam problem z czasem... ciągle mi go brakuje...
Jak czytałam co naskrobałyście przez ten czas, to na końcu już nie wiedziałam co na początku było ;)

Ja mam lekkiego doła. Kuba miał wczoraj robione badania na poziom TSH. Wynik wyszedł jeszcze gorzej niż poprzednim razem, mimo, że Mały miał podawane leki. A miałam taką nadzieję, że ten poziom obniżył się i że jest szansa, że ta paskudna niedoczynność tarczycy nas ominie:-( Dla pewności jutro powtórzę badania w innym laboratorium... Normalnie odchciało mi się dzisiaj wszystkiego:-(

reklama
Witam
Rubi wydaje mi się, że wolą wycofać, bo jakby co, to można ich zaskarżyć.
Pisałyście o fotelikach, my mamy maxi cosi Tobi, ale tylko dlatego, że dziadek zasponsorował. Też myślałam o foteliku z przedziału 0-18 kg, ale jak patrzyłam na testy to nie wypadają te foteliki najlepiej. Zośka lubi swój fotelik, choć czasami ciężko ją do niego włożyć, ale jak już siedzi i ruszymy, to przestaje płakać. No i w dłuższych trasach smacznie w nim śpi.

Dziewczyny znacie jakieś fajne i niezbyt drogi marki butów dla dzieci. chodzi mi o to, żeby zginały się w odpowiednim miejscu i miały usztywnioną piętę. muszę coś młodej kupić na jesień, a potem na zimę i 2 pary butów po 160 to za dużo.:no:
no i jeszcze zastanawiałam się nad kombinezonem. I nie wiem jaki będzie lepszy jedno czy dwu częściowy dla takiego latającego brzdąca. Poradźcie coś:-)

Kamea kurcze to nieciekawie:no:, ale może akurat coś zafałszowało wyniki w laboratorium. Ja w ciąży miałam problem z płytkami krwi, więc robiłam czasami nawet 2 razy w ciągu dnia badanie krwi w różnych laboratoriach i były naprawdę duże rozbieżności:baffled:, więc głowa do góry:tak::-)

Kamea trzymajcie się ciepło i dla spokoju powtórz wyniki

Spać!!!!! Maluszek śpi po tych ćwiczeniach, na chwile się przebudził zaczął popłakiwać ale wózkiem pojeździłam i dalej odpoczywa. Ja natomiast pranie idę wywiesić bo na 13tą fryzjerka przyjeżdża, ścinam w końcu te kudły :-)

Ostatnia edycja:
Arcobaleno Aleks też po ćwiczeniach zawsze ma dzień spania:-), a i obowiązkowo wklej zdjęcie, jak już będziesz miała nową fryzurkę:-)

Nasz cyfrówka się zepsuła, ale już nowy aparat zamówiony :-) Powiedziałam mężowi że muszę mieć zdjęcie jak Nikoś pierwszy obiadek będzie wsuwał ;-) no i kupił

Jest promocja w realu na Huggisy a w Piotrze i Pawle na Pampersy+CHUSTECZKI :-) i w tesco też na Pampersy + CHUSTECZKI

Ostatnia edycja:
Kamea nie tak łatwo jest dobrać leki na tarczyce. Często to jest właśnie metodą prób i błędów, ale nie martw się twoja dzidzia jest jeszcze mała i wszystko jeszcze się może unormować i nie trzeba będzie podawać leków. A teraz na pewno lekarz zmieni wam dawkę leku. mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze

Kamea powtórz wyniki to będziesz miała pewność, póki co nie zamartwiaj się choć pewnie i tak będziesz, każda z nas by była, ale głowa do góry, jeszcze nic pewnego;-)
A my jesteśmy po szczepieniu, Patryk miał mieć jedną szczepionkę, a dostał 3:szok: Pani L doszła do wniosku, że od razu meningo zrobimy i jeszcze jakąś tam :confused: poleciałam do apteki wykupiłam szczepionki i mamy to za sobą :-) pneumo za 6 tygodni:-) Patryk waży ponad 13kg:szok: no ale jakby na to nie patrzeć do roku miał potroić wagę urodzeniową, więc ja potroił :-D
ale ja dzisiaj sobie dobry obiad zrobiłam, dostałam od cioci grzybki-ugotowane, bo rodzina R to grzybiarze;-), no i podsmażyłam je z papryką, pomidorami, serkiem bałkańskim, zalałam jogurtem naturalnym, bo śmietany :no: i do tego makaron :tak: ale uczta :-);-)

Agnieszka oj biedny Patryczek:-(, mam nadzieję, że nie płakał bardzo:-). A i narobiłaś mi ochoty na pyszny obiadek, bo ja dziś wogóle weny nie mam co by tu ugotować, a powoli trzeba by się za to zabrać:-D

reklama
Do góry