reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

rubi, nie strasz, wydrukowałam liste i sprawdze w domu:tak: a co jak miałam trefną butlę????
Hiox, ale Kubiś ma noge wielką, mój Dominik ma 25 i teraz musze mu już zacząc 26 kupować:tak:

reklama
Agnieszka mnie tam nie wyglądasz na zołze;-)
A to da się jakoś na tych szczepionkach oszczędzić?, My szczepiliśmy Alka na pnaumokoki, dostał już 3 dawki (po 280 zł każda), a jak skończy rok to ma być jeszcze ostatnia dawka przypominająca:szok:
Hiox to ja nie wiedziałam, że to trzeba jakoś specjalnie podawac ten syrop, pediatra powiedziałą rano i wieczorem:baffled:
A co do wit D3 to my na szczęscie mamy taką w kapsułkach:-)

Ostatnia edycja:
Agita może nie dla wszystkich, ale miałam w szkole w Australii śmieszną sytuację, zaczął się kurs i poznałam taką Magdę, też Polkę i pomyślałam sobie o niej: ale zołza ;-) tak wyglądała, no i się zaprzyjaźniłyśmy i potem się okazało, że jak ona mnie zobaczyła to tez sobie o mnie pomyślała to co ja o niej ;-) ale ja wiem, że ja tak mam, moja mama też to ma i jej siostra też, wyglądają na niezłe zołzy, a nimi nie są. Dobrze, że mam taki charakter, że się tym nie przejmuję, jak komuśnie pasuję to jego problem:sorry2:

Hiox, ale Kubiś ma noge wielką, mój Dominik ma 25 i teraz musze mu już zacząc 26 kupować:tak:

Powaznie :szok:
Kubus w zaszłym roku miał juz kozaki 25 roz, ale to Next i zawyzona rozmiarówka:tak:
Na lato sandałki i adidaski tez 25 :tak:. Patrzyłam ostatnio na odcisk stópki na wkładkach adidasków i juz są prawie na styk :baffled:
Te butki jesienne co kupiłam maja z 0.5cm luzu i boje sie ze przy grubej skarpetce szybko z nich wyrosnie:-(. Dlatego ide zobaczyc czy moze je dostane w rozmiarze 26 :tak:

A to ten Vigantol :-) wiedziałam, ze znam ta nazwe :tak:. My juz nie uzywamy:tak:. Lekarze mi mówili, ze mam to podawac do czasu az nie sam stanie na nogi i pójdzie ;-)

Dominik miał na zimę buty Eco 27 rozmiar, ale tam było naładowane ocieplenia i chyba dlatego, bo wszystkie inne butki ma 25, tzn juz te co teraz mu kupuje to juz ma 26. Apropo gdzie można kuipić fajne kalosze dla chłopca, Dominik jedzie dzisiaj z ciocia do lasu na spacer, a jego stare kalosze są za małe ;-(

Aga ja widziałam kaloszki w Zarze i Cocodrillo, moze są gdzies jeszcze ale nie rzuciły mi się w oczy. Kubus ma kalosze zamawiane z netu, bo w czasie w którym mu chciałam kupic w miescie wymiotło (powodz i te ulewy).

Agita lekarz ci pewnie nie mówił bo dla niego to oczywisce, co nie znaczy ze dla nas rodziców tez:/ Prawoslaz odkleja flegme z oskrzeli i jesli dziecka nie oklepiesz tylko połozysz spac, zatkasz go na amen.

Agnieszka najważniejsze, to się nie przejmować innymi:-D
Hiox dzięki za radę:-)
A co do numeru nózki, to Alek też ma duża stopę, buciki ma rozmiar 21 i martwie się, bo wyższe numery to już są raczej twarde buciki, a nie chciałabym obciążać mu nóżek twardymi bucikami. Niedługo się zacznie zima i dopiero będzie problem:-(

reklama
Witam Panie
Ja dopiero teraz do śniadania siadłam bo na rehabilitacji byliśmy. No i znowu moje Maleństwo bardzo płakało. Był tak zmęczony że jak go P.Ania podniosła z tych ćwiczeń to jej usnął w locie i spał jak go ubierałam :-(
Rubi powodzenia dla Moni w przebijaniu zębusia :-)
Agita zdrówka dla Alusia :-)
Hiox udanej wymiany :-)
Aga zołzą bym Cię nie nazwała, ale niedostępną ;-) ale fajnie że to tylko pozory :-D

Do góry