reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Amelkowa i Daggy ja mieszkam 3 lata na malince, przeprowadziliśmy się troche przed ślubem i fakt, że może się widziałyśmy na tym placu zabaw, moja mama mieszka na 1 więc chodziłyśmy napewno do babci :) my z męzem na 2.
jakbyście mnie widziały, to zazwyczaj w dresie, albo czymś podobnym.. nie dokońca uczesana (fryz prosto z wyrka, lekko przyczesany:-D) jakoś jeszcze nie mogę się ogarnąc...
a teraz niestety musze juz kończyć bo Niunia stwierdziła, że mama już za długo nie poświęca jej czasu...

reklama
Hiox :-) ja pójdę z Moniką do sklepu ale decyzje o zakupie fotelika podejmę sama - Monika za smarkata...
fotelik ma jej zapewnic bezpieczeństwo w razie ewentualnego wypadku... co byś zrobiła gdyby Kubuś wpasował się w badziewny fotelik za 50 zł???

z drugiej strony ten fotelik to nam sie przyda....raz na ruski rok jedziemy gdzies dalej niz do dziadków (15km w jedną strone)...no ale wypadek mozna miec 100 metrów po wyjechaniu z garazu...

no nic... pojde i obadam...znalazłam taniego priori - jak w sklepie nam podpasuje i zobacze czym sie konkretnie od tobi rozni to... no ale tobi mi sie tak podoba...... juz za niecałe 800zł moge go miec...

nie miala baba klopotu...wrrrr

Madzia :-) czyli chodzi o to zeby zamek od pasów nie był na tych wypustkach... u nas w golfie chyba nie ma tych wypustek, ale juz w BMW brata sa... nie wiem jak u taty w aucie...ale chyba nie ma bo to tez VW (polo) hmmmm....

ale ale...plastik z zamka zawsze bedzie dotykal bazy fotelika... no chyba ze nie o to chodzi....

Cześć
My już wróciliśmy z kontroli, niestety czeka nas specjalistyczne badanie :-(. Mamy termin wyznaczony dopiero na 15 listopada. No i mam pytanie czy można te badania prywatnie zrobić, jeśli tak to wiecie gdzie?

Hiox a ty mnie jeszcze bardziej tą wagą nie dołuj
A co do twojego pytania wcześniej,bo pisałam,ale musiałam wyjśc i nie dokończyłam w ostatnim poście, to chodzi o to ,zeby zapięcie pasów nie dotykało plastikowej podstawy fotelkia.Nie wiem,czy w Pl w ogóle się na to zwraca uwagę przy kupnie,natomiast mysmy sie nasłuchali kupując fotelik w UK o "buckle crunch" nie wiem czy po polsku też się jakoś to specjalnie nazywa,ale znalazłam na ang.forach zdjęcie o co chodzi Buckle crunch - Car Seat.Org - Carseat, Vehicle & Child Passenger Safety Forums.

Popatrzyłam co i jak z tym zapinaniem fotelików. Akurat wleklismy się autem z synem do sklepu to obejrzałam dokładnie. W Outlanderze jest ok, zapięcie nie dotyka podstawy fotelika, ma luzu przynajmniej z 3 cm :)
Madzia ja cie nie dołuje, mozemy sie razem motywowac :). Mi brzuszysko wyskoczyło i odpadły mi do noszenia ciuchy przylegajace:/. Ostatnio po miescie łaziłam prawie na bezdechu hehehe
No to się motywujemy, my własnie z synem wciagnelismy pokazny pasek pysznego świezego kołacza :p

Rubi szukaczu dziury w całym ;) Przeciez dziecka nie bedziesz sadzała do fotelika za 50zł bo i po co, tylko do upatrzonych przez ciebie, nie ;) Kubus grzeczny syn wybrał tak jak mamusia Tobi, a tatusiowy Recaro olał :D Priori inaczej ma skonstruowany zagłówek, taka chyba największa różnica.

I jak pisze wyzej u nas zamek pasów nie dotyka wcale podstawy fotelika :) Obadam jeszcze w najblizszym czasie inne marki bo az sama jestem ciekawa czy faktycznie moze Tobi nie pasowac do innych aut, a z tego co Madzia pisze moze. Kurcze ze mi Madziu wczesniej tego nie podesłałas, całkiem niedawno jezdziłam Avensis i ciekawe czy tak jak w Ravce było by niedobrze w tej marce.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny:-)
U nas cięzka noc, Aleks dostał takiego kataru, że normalnie bidulek nie mógł spać, najlepiej mu się spało u mamy na ramieniu bidulkowi:-(, a nad ranem zaczął jeszcze kaszleć i pojawiła się gorączka - dobrze, ze tylko 37,3.
Więc już jestesmy po wizycie u lekarza, no i Mały ma klasyczne przeziębienie. Aż mi Go szkoda, bo z tego kataru jest cały czas markotny, nie chce za bardzo jeść i cały czas łzawią Mu oczka:-(. Na szczęście po lekartwach troszkę Mu przeszło i teraz usnął, ale boję się co będzie wieczorem. W związku z powyżyszm Madzia, nasza wizyta w sobotę jest niestety pod znakiem zapytania. Ostatnio katarek przeszedł Alkowi w 2 dni, ale nie wiem jak teraz będzie, więc dopiero w piątek będę mogła dać odpowiedź czy przyjdziemy. Mam nadzieję, że Aluśkowi przejdzie i się zjawimy:tak::-D
Madzia dzięki za linki do fotelików. Do tego Fotelik Britax First Class 0-18 + Gratisy (1222131080) - Aukcje internetowe Allegro właśnie Małego przypasowywaliśmy, a najbardziej podoba mi się ten FAIR Bimbo G0/1 ISOFIX RWF 0-18 kg 4/ADAC Wys.0zł (1213099633) - Aukcje internetowe Allegro :-)
Ale jak tak piszecie o tych wszystkich fotelikach, to myślę, że może jednka uda nam się jeszcze troszkę poczekać i kupić fotelik od 9 wzwyż:tak:
Arcobaleno kurczę to niefajnie, że badania wyszły niedobrze:-(, niestety nie wiem gdzie można zrobić takie badanie prywatnie, ale głowa do góry, napewno wszystko jest ok. Moją koleżankę już w szpitalu straszyli, że Mały napewno nie słyszy, kolejne badania też tak mówiły, a po pół roku okazało się, że Małemu jak cofało się jedzenie to coś tam Mu się zatykało w uszkach i dlatego badania wykazywały, że nie słyszy i teraz już jest wszystko OK:tak:

Cześć
My już wróciliśmy z kontroli, niestety czeka nas specjalistyczne badanie :-(. Mamy termin wyznaczony dopiero na 15 listopada. No i mam pytanie czy można te badania prywatnie zrobić, jeśli tak to wiecie gdzie?

sprawdź w Logomedzie na Mickiewicza... jak znajdę nr tel to Ci podeśle SMSkiem :-)

Hiox a ja śniadanie:-p Nie wiem czy każda marka ma tak samo chyba nie,bo zależy od modelu-w niektórych są przecież węższe a w niektórych szersze siedzenia.
Rubi no właśnie,że to zapięcie nie zawsze dotyka podstawy fotelika,bo nie powinno dotykać.Tzn chodzi o to żeby plastik(zapięcie pasów) z plastikiem (fotelik) sie nie stykał,bo przy wypadku jedno o drugie może uderzyć i popekać a wtedy bezpiecznie już nie jest.Czasem jest tak ,ze to zapięcie pasa które wychodzi z siedzenia jest na tyle długie że sięga do obicia fotelkia a czasem jest po prostu dosyć dużo oddalone od fotelika (czyli fotelik węższy lub siedzenie szersze tym samym rozstaw pasów większy)
Agita to zdrówka dla Maluszka i obysmy się w sobote spotkały.Co do fotelkiów to my też mamy Britax tylko 9-36 i jesteśmy zadowoleni.Może w Polsce to nie jest znana i ceniona firma ,ale w Anglii tak,a tam żesmy kupowali.
Arcobaleno na pewno wszystko będzie dobrze.Ja niestety nie znam żadnych takich specjalistów,ale mam nadzieję,ze tam na Mickiewicza wam pomogą.

A co do fotelkiów jeszcze to ostatnio musiałam caly wyprać ,więc pościągaliśmy obicie,pasy i jakieś inne części i teraz mam normalnie puzzle jak to wszystko złożyć.

Ostatnia edycja:
Arco głowa do góry, sama pisałas ze młody słyszy :) moze tak jak dziewczyny piszą ma zatkany woskowinką kanalik i dlatego tak wyszło.

Madzia Britax'y znane i lubiane są w Niemcowni :) to chyba ich rodzima marka jak się nie myle hymmm.
Jak będzie mozliwosc to polece dzisiaj i sprawdze jak to w taty aucie wygląda, on ma wersje sportową samochodu ( wiecie taki wiek, odmładza się :p) czyli wszystko jakby zminiaturyzowane i zobaczymy jak przypasuje to zapięcie.

reklama
Arcobaleno mam nadzieję, że jednak będzie wszystko oK;-)

Dziewczyny a mam pytanie, niedługo zacznę wprowadzać Alkowi gluten, Mały jest uczulony na białko mleka krowiego, a kaszek żadnych nie toleruje, bo wymiotuje po nich:-(. CO można mu w takim wypadku podać?:-)

Amelkowa mówisz, że Maxi cosi mobi jest montowany tyłem?, to coś dla nas:-), a tak wogóle to widziałam Cię dziś ok 10 rano na krzemienieckiej , jak gdzieś mknęłaś - my właśnie wracaliśmy samochodem od lekarza:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry