reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Amelkowa fajny ten Mobi :) taki klonik Tobika :) U nas by nie przeszło jezdzenie tyłem, był ryk niemiłosierny :(

edit: mysle jedno, pisze drugie :-D klonik Priori :tak:

Ostatnia edycja:
Amelkowa na poczatku sorki i dzięki za podklejejnie posta, jakoś tak się spieszyłam:sorry2:, co do fotelika to fajny ten mobi jest, muszę pobiegać po sklepach i posprawdzać, gdzie go mają, chociaż znając życie w Opolu Go nie kupie:dry:
A co do tego glutenu, to właśnie nic nie wiem za bardzo:-(, jeszcze nawet nie pytałam pediatry bo dziś zapomniałam, ale jeśli znasz jakiś poradnik godny polecenia to poproszę tytuł:-)
Amelkowa te 9 kilo to jeszcze ok, bo Mały pewnie za 2 - 3 tyg tyle będzie miał, najbardziej to zależy mi właśnie na tym, żeby był montowany tyłem do kierunku jazdy i miał fajnie regulowane oparcie, tak jak mobi:-)

Ostatnia edycja:
Amelkowa u nas tez nie znał, przyszedł jeden piekny dzien i dziecko w aucie zaczeło ryczec jak oszalałe :( Denerwował się, ze nic nie widzi, nie widzi mamy :( Problem rozwiązał się jak kupilismy Tobi :) Mam nadzieje, ze Ania nie zacznie ci protestowac i pojezdzi długo tyłem tak jak planujesz :)

Hiox my mamy Brtiaxa made in UK,a w niemcowni to się chyba Romer nazywa jak się nie mylę,chociaż na allegro podają dwie nazwy.
Agita ja nie miała żadnych poradników w gluten wprowadzałam właśnie przez kaszę manną.Gotując zupkę na dwa dni dodawałam łyżkę kaszy.
A jak to jest z chlebem? taki zwykły ma gluten czy nie? bo ja już zdurniałam.W każdym bądź razie Maciek bardzo długo nie jadł chleba.

Ostatnia edycja:
Arcobaleno ja mogę zapytać mamę i ciocię Radka czy znają jakiegoś specjalistę, one podobno znają większość środowiska lekarskiego w Opolu;-)
Amelka fajny ten mobi, ale u mnie by nie przeszedł ze względu na to, że ja musze widzieć dziecko, zawsze się niekomfortowo czułam, jak dzieci jeździły tyłem do jazdy, a ponieważ my dużo czasu spędzamy w aucie to dzieci z reguły coś jedza, więć już zupełnie muszę mieć na nich oko ;-)

A widziałyscie ten fotelik Maxi Cosi Pearl? Tez fajniusi, tylko do niego potrzebna jest jeszcze baza.

Madzia nie wiem gdzie czy na ebayu niemcowskim kiedys szukajac fotelików cos mi z tym Britaxem tak sie utarło, ze to ichniejsza, ale moge sie mylic :)
Chyba w chlebie jest gluten dlatego Aniulka czy Rubi piekły go z innej mąki bezglutenowej.

hmmm...

z jednej strony bezpieczeństwo a z drugiej... te foteliki tanie nie są a jak za jakiś czas dzieciarni znudzi się oglądanie świata przez tylną szybę???

no i wezcie tez laski pod uwagę, że teraz przy jedynaku mozecie jezdzic z nim z tyłu i go zagadywać ale przy 2 fotelikach na tylnej kanapie zmieści sie jeszcze bardzo chooda doopka :-) :-D

no i jak wygląda, że tak powiem, montaż pasażera do "tylnego" fotelika? bo kołyski to się raczej montuje z dzieckiem w srodku...

no i gdzie znajdują się nózki dzicka juz podrośniętego...do 18 kg to tych nozek pare centymetrow bedzie...

macie jakas fotkę 2-3 latka siedzacego w takim foteliku??? mam miesiac na decyzje....hmmmm

Madzia dzięki za info:-), czyli pewnie muszę zakupić kaszkę mannę, a i tak jutro P. podjedzie do przychodni po recepte to zapyta co i jak.
Amelkowa daj znać co CI powiedzieli w fixoni:-)
Agnieszka Rubi kurczę no nie pomyślałam o tym, faktycznie lepiej jest widzieć dzidzie:-) i z tymi nóżkami i "montowaniem" Aluśka, eh ale teraz mam dylemat :confused::baffled:

No to teraz to już mam totalny mętlik, eh muszę wziąć kartkę i długopis i po chłopskiemu spisać wszystkie za i przeciw na teamt tych fotelików;-)

Hiox własnie widziałam też ten maxi cosi pearl i też mi się podoba

Ostatnia edycja:
reklama
rubi, te foteliki są tez montowane przodem, to nie jest tak, że go tylko tyłem można montować, to jest po to zrobione, że jak dziecko już wyrośnie z kołyski, ale jest jeszcze na tyle małe, że może jeździć tyłem to wtedy fotelik montuje się tyłem, a potem przodem. Ja uważam, że jeśli dziecko ma powyżej 9kg i jeździ w bezpiecznym foteliku to nie ma znaczenia czy ono jest montowane przodem czy tyłem. Poza tym jak widzisz malucha to sobie z nim pogadasz, pośpiewasz, powygłupiasz się podczas jazdy, a na długich trasach niestety mało który brzdąc nie zaczyna protestowac ;-)

Amelka ja miałam takie lusterko ;-) mam obsesję, jak nie widzę dziecka, a ono jest cicho, może po moim Dominiku tak mi zostało :crazy: po drugie mam 2 foteliki z tyłu i nawet jak R prowadzi to moje "siedzenia" ledwo się pomiędzy dzieci mieści:zawstydzona/y: po trzecie to po Opolu z reguły ja jeżdżę z dziećmi, więc już w ogóle odpada opcja jazdy tyłem :no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry