reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Agita już mi Rubi wysyłała ten link ale coś mi otworzyć tutaj nie chce :-(, muszę spróbować na drugim kompie tylko cały czas zapominam :-(
Ja teraz Nikosia rzadko noszę, kładę go na podłodze, na macie na łóżku lub w wózku, staram się aby był jak na mniej na rękach, ale za to siedzę koło niego i dużo z nim " rozmawiam" :-)

reklama
Arcobaleno No ja tak samo staram się jak najmniej nosić Aluśka, ale czasami to aż sama chcę się do Niego poprzytulać:-), a i też gadam do Niego non stop. Ostatnio nawet nerolog nam powiedział, że wyraźnie widać, że bawimy się z Aluśkiem, a nie zostawiamy Go samego sobie, bo jest bardzo ciekawy świata, wszędzie się rozgląda i uśmiech na boki:-D

Wow ale naprodukowałyście od wczoraj:szok:

Eee to wy wszystkie takie szczypiorki jesteście:szok:

Aniaf i ty się martwisz ,że za dużo ważysz:confused::confused::confused: to ja tyle waże normalnie tzn w tym lepszym wydaniu,bo teraz znów przytyłam 3 kg i waga jakieś 59 pokazuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:I źle mi z tym strasznie:no:
A w ciązy przytyłam ponad 20 kg tzn nie wiem dokładnie ile ,bo jak było +20 to stwierdziłam,ze sie więcej nie będę ważyć coby sobie humoru nie psuć,a to było jakies 2 tyg przed porodem:baffled:
A Ty tylko 5 kg:confused::confused::confused: to ja miałam tyle na + w 4 m-cu:zawstydzona/y:
No i ja z Atrium i Anik tyż:tak: A Ty od dawna na Malince mieszkasz? ja też kiedyś mieszkałam na Piotrkowskiej,ale wyprowadziłam się jakieś 17 lat temu,a teraz wróciłam na stare śmieci.

Agita ja wiem, że są takie fotelki już większe ale można też tyłem dzieci wozić,jak będę miała chwilę to poszukam.

O proszę,tylko nie wiem jak wychodzą w testach,czy tam ile mają gwiazdek :
http://allegro.pl/espiro-optima-0-25kg-przodem-tylem-i1220324522.html
http://allegro.pl/fair-bimbo-g0-1-isofix-rwf-0-18-kg-4-adac-wys-0zl-i1213099633.html
http://allegro.pl/fotelik-besafe-izi-combi-x2-rabat-20-5-kolorow-i1214765161.html
http://allegro.pl/fotelik-ferrari-0-18-kg-wielka-promocja-i1221096757.html
http://allegro.pl/fotelik-britax-first-class-0-18-gratisy-i1222131080.html
http://allegro.pl/fotelik-samochodowy-iseos-neo-plus-bebe-confort-i1226807043.html
http://allegro.pl/berber-hektor-0-18-kg-2xgratis-w-wa-od-reki-i1229948023.html

Aga no to super,że humor lepszy:tak:, mnie za to chandra dopadła i chodze nabuzowana,chyba przez te nadprogramowe kilogramy:crazy::zawstydzona/y::sorry2:

Ostatnia edycja:
Bry ;-)

a dziewczyny to tak z innej beczki, bo chciałam zapytać ile z Was rodziło w naszym opolskim szpitalu i jakie miałyście położne, może pamiętacie z nazwiska?? bo ja do mojej pierwszej to mogłam mieć dużo życzeń.... ach szkoda gadać:angry: a że ten temat nie jest mi w tym momencie zbyt odległy to chciałabym mieć większą orientację... z góry dzięki!

na porodówce przekochana jest siostra Helga Nowak :-) taka....mama :-)

no i po waszych rozmowach fotelikowych mam zgryz...Tobi czy Priori??? proszę o poradę bo za miesiąc biore małą pożyczuszkę w KKOP (bez % :-)) i muszę się na cos zdecydować...

podaję dane Monetty: ok 11 kg i pponad 80 cm długości :-)

Magda mnie też kilogramy dopadły, tzn na wadze jeszcze nie widać, ale czuje po ciuchach i widze w lustrze:-( ja tak mam, że jem więcej jak mi źle:-(
A Ty też szczypior jesteś, więc dodatkowych kg nie widać pewnie;-)
Dobra wracam do pracy, bo "piękna" rezydencja czeka do zaprojektowania;-)
rubi ja Ci powiem tyle, że mój Dominik jeżdził w Tobi do marca tego roku, czasem jak nie mam jego fotelika w aucie to w nim jedzie, ale jak jest naubierany to mu ciasno:-p A priori jest do 36??? jak tak to może priori kup, sprawdz testy, ja tak jak Hiox tylko na testach polegałam przy wyborze:tak:

Ostatnia edycja:
priori i tobi są w tym samym przedziale wagowym...9-18 kg....
dlatego mam zgryz...

pójdę chyba do sklepu i zapytam sprzedawców :-)

Ostatnia edycja:
hej
Ale napisałyscie...wy chyba jestescie jakos połączone z klawiaturą czy co??
Krótko i na temat. Ola jeździ w moim aucie w maxi cosi cabrio 0-13 - do dziś :-):-D
Bo jak zaśnie to mi jest wygodnie z tym fotelikiem....:-pale juz teraz sprzedaję bo nóżki wystaja za bardzo, głowka jeszcze nie...noi Ola woli przodem chyba.....
Waży 10 kg, ma 80 cm. Urodziła się z waga 3040 i miała aż 57 cm!! jak modelka z długimi nogami :-D:-D
W drugim aucie mamy priori i jestem bardzo zadowolona, szeroki, wygodny i bezpieczny. Noi tani....W zasadzie mam jeszcze jeden priori , ale to bedzie domojej mamy auta.....używany i trzeba pokrowiec uszyc nowy.
A tak naprawde to chora jestem na Tobi!! i pewnie jak sie rozkręce w robocie to kupię! Tym Ola pewnie do 7 lat pojeździ!!
AA....pamiętajcie przy zakupie, że dzieci rosna tak zabójczo w 1 roku a potem moga bardzo powoli przybierać, tak jak było z moim Domkiem.

Jutro idę ustalać warunki pracy i kasy!!!!!!!a w poniedziałek do roboty :-D:-)
Kurcze troche mi żal, a troche si ecieszę.....
Aniaf ja tam na plac często chodzę chodzę na piotrkowska, a mieszkamy na sieradzkiej :-)
Najczęsciej sama tam przesiaduję ......wiec możemy się zgadać.

Czesc ;-)

O matko ale nadrukowały, ja wczoraj w szkiełko patrzyłam, najpierw na wspólnej, potem m jak miłosc i usta usta, jeszcze z tydzien i przejedza mi się wszystkie seriale. Teraz mam powakacyjny niedosty :-p

Narzyczonej wczoraj nie było, ciezko sie zgrac z TZ pracoholikiem. Dzisiaj chcieli wpasc o 12 godzinie :baffled:. TZ w robocie, Kubusiowa pora drzemki, a moja ogarniania chaty - bezsensu i przełozylismy na jutro. Pomijam, ze dzis po 14 godzinie moj tato wpada do wnusia - jedyne jego wolne popołudnie od 3 tygodni. Moze sie uda w koncu normalnie spotkac bo w piatek odlatują ;-)

My z TZ tez tacy w sumie przecietni jestesmy i oboje ciut za duzo na wadze ostatnio :wściekła/y:. Ja 171 cm i obecnie 58kg :angry::angry: masakra jakas dawno tyle nie wazyłam :angry::angry::angry: trzeba sie zabrac za siebie :tak:. A TZ 188cm i 110kg - ciezkie kosci ma :tak:. Kubcio urodził sie z wagą 3620g i długoscią 59cm:tak:. Moja dł urodzeniowa to 57cmm, a TZ 59cm.

Rubi idz do Fixoni czy tego drugiego ich sklepu Blue cos tam i przymierzajcie oni maja sporo fotelików :tak:. Oczywiscie Maxi Cosi tez, my tak mierzylismy :tak:. Niech Monia sama zdecyduje :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Aga mi do szczypiora daleko:sorry2: I ja wprawdzie po sobie tych kilogramów nie widzę,no może trochę na twarzy,ale waga i ciuchy są bezwzględne:crazy:Tylko dziwi mnie to trochę,bo ja jakoś specjalnie ostatnio dużo nie jadłam,normalnie tak jak zawsze,a tu o! a może organizm zapasy na zime juz robi:confused: Tak czy siak to mi niewygodniew opiętych spodniach:baffled:
Hiox a ty mnie jeszcze bardziej tą wagą nie dołuj
A co do twojego pytania wcześniej,bo pisałam,ale musiałam wyjśc i nie dokończyłam w ostatnim poście, to chodzi o to ,zeby zapięcie pasów nie dotykało plastikowej podstawy fotelkia.Nie wiem,czy w Pl w ogóle się na to zwraca uwagę przy kupnie,natomiast mysmy sie nasłuchali kupując fotelik w UK o "buckle crunch" nie wiem czy po polsku też się jakoś to specjalnie nazywa,ale znalazłam na ang.forach zdjęcie o co chodzi http://www.car-seat.org/showthread.php?t=76681.
Rubi ja niestety nie doradzę:sorry2: Pamiętam,ze przymierzaliśmy i Tobi i Priori,obydwa nam wtedy nie pasowały własnie ze wzgledu na buckle crunch, ale nie pamiętam czym się różniły.
Daggy fajnie będzie w pracy zobaczysz,ja przynajmniej się cieszę ,ze wróciłam,aczkolwiek przed tym to troche inny tryb zycia prowadziłam niż Ty,bo po prostu większość czasu siedziałam na tej "wsi" i mi tęskno do ludzi było:sorry2:

Ostatnia edycja:
Do góry