Hiox a no były i takie dzieci,tzn jedno.I ten chłopczyk też sie innymi dziećmi nie interesował,owszem jak miały jakąś ciekawą zabawkę to podszedł,zobaczył,podotykał,ale kontaktu z innymi nie nawiązywał,wolał np biegac za zwierzątkami a rodzice za nim,bo nie słuchał.Więc widzisz,podobnie. A ten Maks tez cały czas w domu siedzi w sensie ,ze do żłobka nie chodzi,tylko babcia go pilnuje.Wychodzą na place zabaw,ale on innymi nie jest zainteresowany.I z nim wszystko ok,byli na bilansie i nic podejrzanego lekarz nie widział.No ale wiadomo lepiej sprwadzić,z tym ,ze ja bym jednak jeszcze do tego grudnia poczekała i w tym co mówia lekarze widzę sens,jeśli chodzi o to ,ze za bardzo bezpeiczny świat mu stworzyłaś.A no i Kubus jest od urodzenia z Toba tylko,nie wiem czy często widujesz się ze znajomymi czy macie często gości,w sensie czy Kubus ma czesto styczność z innymi osobami,bo to tez bardzo wpływa na zachowanie dziecka.Czy masz dobry kontakt ze swoją mamą,czy się często odwiedzacie i Kubus ja bardzo dobrze zna.Nigdy nie wiesz co takiemu małemu człowieczkowi siedzi w głowce,ale może byc tak,ze jak jest tylko z Toba i sporadycznie widzi innych (nie tylko na ulicy,ale żeby dotknąć,pobawić się) to może się po prostu czegoś obawiać jak już dochodzi do spotaknia,a tym olewactwem tak to własnie pokazuje.Wydaje mi sie ,ze częsciej musisz gdzieś z nim wychodzic,tak żeby miał styczność z dziećmi i starszymi i generalnie zastanowiła bym sie nad tym weselem,bo niby tam bedzie duzo ludzi i pole do popisu,ale znów to może byż za dużo dla niego.To chyba trzeba małymi kroczkami przezwyciężać.A moze takie sale zabaw? A też nie wiesz jakby sie zachowywał w stosunku do innych jakby ciebie w pobliżu nie było,chodzi mi o obcych i o taką sytuację jakby poszedł do przedszkola.Jak ty jestes cały czas,to wszystko za niego "załatwisz",a jakby został sam to pewnie jakiś kontak z innymi by nawiązał.
A no i wizyta w szpitalu,zwłaszcza kilkudniowa też moze mu na dobre nie wyjść,a jedynie pogorszyć sytuację.
życzę Wam powodzenia! i nie zamartwiaj sie na zapas,poczekajcie do grudnia.