reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Anik to musiałyśmy sie minąć,bo myśmy ok 19 już wracali z placu zabaw:sorry:
Az miło poczytac jak w koncu sie z Karolką "dogadujecie":tak: Super!
Agita super wiadomości!:-D

Powiadacie ,ze taki artysta ten lekarz:rofl2: Ja na czyms takim nie byłam z młodym,z resztą opieka w tym względziw wUK ogranicza się do minimum,dobrze,ze przynajmniej wszystkie szczepienia za darmo,nawet te nadprogramowe u nas.A na usg biderek musielismy przyjechać do Polski.

Aniulka przeraza mnie to co piszesz:szok:Już nie chodzi o ta kasę,ale żeby az tak po chamsku sie zachowywac:confused: W końcu jakoś dziecko musi sie
nauczyc chodzić bez pieluchy,a jak mu zakłądają w przedszkolu to niby jak ma sie nauczyć:confused::eek:
Dzisiaj ja zawiozłam MAciusia i po niego jadę,więc postaram się z babka pogadać.
Tylko,ze Maciuś cos szwankuje znów:baffled: Czasem zawoła"na nocnik" a czasem trochę zrobi i dopiero mówi"o tam zrobiłem"po czym siada na nocnik i dokańcza.Na dworze wczoraj gdybym nie zobaczyła,że ma troszkę mokro to by się zsikał i nic nie powiedział:baffled:

reklama
Anik super wiesci:tak:

Madzia my i tak za wami milion lat swietlnych, jestescie blizej niz dalej :tak:. Ja marze o ty aby syn zrozumiał, ze fajniej jest robic siku do nocnika czy kibelka czy trawke niz w pampka/gacie, o wołaniu narazie nie marze :tak:. Kubusiowi lepiej wychodzi załatwianie sie na dworze niz w domu. Na trawke robił mi wczoraj dwa razy bez problemu. Dzis po nocy pampek prawie suchy, TZ go przebierał, pyta mnie co robic to mowie mu leccie szybko do łazienki i udało się Mały zrobił pieknie siku :-). Było to o 6 godzinie, do teraz pampek suchy, próbowałam juz kilka razy chodzic z nim do kibelka aby cos zrobił, ale jest 'nie i nie' ... pewnie pojdzie do pampka :-(, bo Mały jest juz po kaszce, sniadaniu i 2 kubkach herbatki.

bry
Anik ja zamierzam być ok 11-12.00 na basenie
oczywiście gdzieś przy dzieciowym brodziku :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
my po wizycie we Wrocławiu u znajomych;-) było super, jak sie z kimś spotykasz raz na jakiś czas to cięzko się nagadać;-)
Anik aż mi się łezka w oku zakręciła jak czytałam o Tobie i Karolce;-) super, strasznie się cieszę:tak::tak:
Magda kurcze ja się dziwię, że jeszcze posyłasz Maćka w pieluszce do przedszkola, kurcze te babki od tego są, to nie jest przechowalnia dzieci tylko one te dzieci maja uczyć też, a na tym etapie życia nauka sikania jest jak najbardziej normalną rzecza i one jako nauczycielki powinny o tym wiedzieć:wściekła/y:
Gratuluje wszystkim maluszkom dobrych wyników badań i postępów w rozwoju;-):-)
Kamea witaj i plotkuj z nami do woli;-)
aaaaa i wiem od rubi, że nasza Monia nie jest na nic uczulona, nawet nie miała testów, pani alergolog z wywiadu z rubi i obejrzenia Moni powiedziała, że to było zapalenie skóry, a nie żadna alergia:tak::-) rubi odpoczywa, Jasiek przeszczęślwy:-) należało się kobiecinie trochę odpoczynku:tak:
lece zamówić mszę na roczek i złożyć reklamacje do banku, bo mnie doradca od kredytów wpuścił w maliny:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Hiox spróbuj mu nie zakładac wcale pieluchy,tylko do spania i ubierac majteczki.W koncu mu zacznie przeszkadzać,ze ma mokre jak się zleje. U nas na początku mokre majty w niczym nie przeszkadzały ,a teraz jak się zdarzy to jest awantura,ze "mokre majtecki".
Maciek jak chodzi w pampku to nigdy nie mówi,ze chce siku:no: Takze spróbuj mu zaraz po spaniu pieluchę zdejmowac:tak: i niech lata bez,w końcy zajarzy,ze trzeba cos z tym zrobić żeby sie po nogach nie lało.
A czy jak Wam sie udaje zrobić cokolwiek do nocnika lub kibelka to Kubus dostaje jakąś nagrodę??? Ja np za każdym razem dawałam do wyboru gumę ,czekoladkę lub miśka i młody miał wielką radochę ,ze zrobił ładnie do nocnika i będzie nagroda.Teraz już nie dostaje,no sporadycznie,ale zawsze go chwalę lub bijemy brawo.

O Aga właśnie się zastanawiałam gdzie sie zgubiłaś. Powodzenia w banku!!
I dzieki za wieści od Rubi! Super,że Monia zdrowa,terz sobie poodpoczywaja :)

Ostatnia edycja:
Aż mnie przeraża ile problemów jest przy odpieluchowywaniu. My mamy jeszcze czas, ale jak tak czytam i pomyślę, że gdzieś za rok no może za pół też nas to czeka, to ojj. Jedyny plus, że przed domkiem na trawie będzie biegać, więc jak zrobi w majtki to sprzątać nie trzeba będzie, bo w mieszkaniu odpieluchowywać sobie nie wyobrażam:no:

Kamea no ja tak Arcobaleno chodzimy do tego samego neurologa i do doktora Sygulli:-). Obydwu uważam ich za dobrych specjalistów i mających podejście do Maluszków:-). Mój Aluś też miał powiekszone po obu stronach przestrzenie podpajęczynówkowe, na ostatniej wizycie byliśmy niecałe 2 miesiące temu, a teraz okazało się, że przestrzenie mu się już zmniejszyły i mieści się w normie:rofl2:

Aniulka te kobiety w tym przedszkolu to masakra. Jak mogła Ci oddać majteczki z kupskiem w środku??????:angry:

Madzia mam nadzieję, że u Twojego Maciusia to tylko przejściowe kłopoty z sisuśkami:-D

Arcobaleno , Hiox w końcu mogę zobaczyć jak Wasze szkraby słodziaki wyglądają:tak:

Aga super wieści od Rubi masz. Pozdrów ją jak będziesz się z Nią kontaktować:-)

A My dziś znowu na ćwiczeniach byliśmy, Aleks coś nie miał humoru, ale mam nadzieję, że na warsztatach będzie grzeczny:happy:

Ostatnia edycja:
jejku dziewczyny nie uwierzycie :-):-)
wszyscy śpią !!!! :rofl2::rofl2::rofl2:
Karolka usneła z jakieś 20 min temu, mały spi od 2h a mężulo po nocce od jakieś 9
i pies też śpi
jaka błoga ciszaaaaaa :rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Rubi a kiedy wracasz?? super wieści nt Moni :tak:

oooo właśnie mały się obudził :eek::eek::eek::eek: za długo nie trwała ta cisza :baffled::baffled::baffled:
no cóż to spadam
paaaaaaaaaaa

anik rubi wraca w niedziele, pisała mi sms'a wczoraj na temat Moni ;-) Jest przeszczęśliwa ;-)
A ja w banku złożyłam reklamacje i czekam, mam nadzieje, że pojadą temu doradcy po premii:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

anik a G bedzie na warsztatach???? bo mój R idzie ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Aga mam nadzieję, że się czegoś nauczą w tym banku:laugh2:. A mam pytanko, nie wiesz może czy w Smoczej Jamie jest gdzie zostawić wózek?, bo My mamy rzut beretem i doszlibyśmy na nogach, ale jak nie ma miejsca na wózek to musimy przyjechać samochodem:baffled:

Do góry