reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

reklama
Aga TZ jezdzi sam w nowe miejsca z Kubusiem i sobie radzą :tak:. Druga sprawa, ze to własnie ja nie chce dawac mu Kubcia (narwicy dostaje, ze nie wiem co sie dzieje czy dobrze pilnuje, czy nie chce am, czy nie trzeba przebrac - swir :-p).
(...)
Rubi jak ty sobie poradzisz z przecięciem pępowiny, jak cora tak za tobą, a ty za córą?:szok: Oj bedzie wam albo bardzo ciężko, albo pojdzie zaskakująco łatwo. Oby to drugie :tak:

Hiox :-) moja pępowina ma rok...Twoja 2 lata ;-) ciekawe komu bedzie ciężej ;-)

Arcobaleno :-) a czy Twoj szanowyny syn nie siedział u mamy w brzuchu z głową w górze??? nie był ułożony miednicowo???
pytam bo Monika była prawie całą ciąże ułozona miednicowo i na początku ten nie tolerowała pozycji poziomej... spanie na klacie u mamy, zasypianie na ramieniu, zero spacerow wozkiem bo ryk na pol osiedla (jeden spacer skutkowal zapaleniem pluc - jak miala 6-7 tygodni :-()
no ale nauczyłam ja jezdzic w wozku w domku ;-) tu mogła mi sie drzec do woli i jakoś...od stycznia wozimy sie po Opolu wózkiem i nawet uskuteczniami wozkowe eskapady z Centrum na Malinkę :-)

Aga :-) no wiem ze te babki wiedza co robic ;-) może Monia bedzie tak zafascynowana dziecmi, zabawkami, paniami ze nie zauwazy nieobecnosci mamy??? moze znajdzie sobie innego chłopaka z ładnymi stópkami ;-) moze bedzie jak w Bajlandii - poleci i nawet na matke sie nie obwjrzy??? :-)

hahahahah:-), Arcobaleno My w przychodni, gdzie Mały jest szczepiony mamy jednego pediatrę, a z problemami chodzimy prywatnie do kogo innego:-). A i napisałam Ci wiadomość na pw, będę wdzięczna jeśli sprawdzisz czy dotarła, bo pierwszy raz to robiłam:-)

Hiox :-) moja pępowina ma rok...Twoja 2 lata ;-) ciekawe komu bedzie ciężej ;-)

Kij ma dwa końce ;-)
Monia taka malutka a juz rusza w samodzielny swiat, Kubcio juz będzie teoretycznie duzy bo 3 latka skonczone. Czyli tu powinno mi byc łatwiej. A druga sprawa, ze nie wyobrazam sobie dnia bez Kubcia juz teraz, a co będzie za rok :szok:
Moj noworodeczek przedszkolakiem :szok: ... ostatnio rozmawiałam z TZ, ze czas zacząc wybierac jakies przedszkole, bo do marca to niewiele czasu jest na tak wazną decyzje. To on mi na to ze nie chce jeszcze o tym nawet myslec :-p

Uff wreszcie w domu, no nie da sie z moim synem nic na spokojnie załatwic :no:. Jak chodzimy jest ok, grzecznie za rączke a jak mamy cos wybierac, kupowac czy zamawiac jest tragedia, gryzie mnie po rękach, a jak go trzymam na rękach to mnie gryzie po ramionach :no:.

Zamówilismy drzwi bo czas nas goni, a jest miesieczny termin oczekiwania. W BelPolu ale gbur pracuje :eek:, drzwi beee ( a co go to obchodzi mi się ma podobac), rabatu zero, cena katalogowa i juz :eek: ... olałam i zajechałam do OBI bo tam tez maja te co mi do oscieznic pasuja i o prosze miło szybko sympatycznie, pytam o rabat, a Pan mowi juz Pani zrobiłem :cool2: i jestem 100zł do przodu :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Amelkowa wykręcic numer to chyba dla nikogo nie problem ;-). Tylko dobra kobieto napisz na ile osob rezerwacja ma byc, czy z podwieczorkiem jak było w Bajlandii czy bez, opiekunki itd :tak:. Ja np pojecia nie mam jaka kwote mamy do dyspozycji juz dla Smoczej Jamy. Wiec ciezko cos rezerwowac jak człowiek niedoinformowany :-(

Dzis szaleje kulinarnie i robie pierwszy raz w zyciu racuchy :-D ciekawe czy mi wyjdą :eek:

Ostatnia edycja:
Do góry