reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ploteczki Opolanek i Opolszczanek

Aga wiem,że dzwoniłaś,właśnie miałam dzisiaj do Ciebie oddzwonić,bo ja dopiero wczoraj zauważyłam nieodebrane połączenie,a to przez to,ze Maciuś się moim telefonem bawił :sorry2: Ale co sie odwlecze to nie uciecze i tak do mnie kiedys wpadniesz nie?
Nie fajnie z ta krwią:no: ,ale od czego oprócz alergii mogłaby być?
Hiox na Zmierzchu nie byłam,nie lubie takich filmów,a z resztą w kinie to ja już nie była ho ho:zawstydzona/y:

reklama
no ja w tamtych rejonach jestem codziennie, więc pewnie się uda spotkać ;-) A jeśli to nie alergia to nie wiem ;-( tzn to mi tez na alergie wygląda, ale tak sobie pomyślałam, bo Patryk w sobote chodził po takich małych kamyczkach na czworakach i złapałam go jak wkładał rękę z tymi kamyczkami do buzi:szok: mam nadzieje, że nie uszkodził sobie nic jeśli coś połknął :confused:

rubi, policzki ma śliczne i nie furczy:tak: oskrzela ma czyściutkie, a jak nawet coś zakaszle to rzadko :tak: i jeszcze jedno zauważyłam, że jak odstawiłam cebion multi to mu te suche plamki z nóg prawie zniknęły :tak:
A Monia ma jeszcze gorączkę???

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja myslę,ze kamyczki to raczej nie,bo jakby miały cos uszkodzic to już w gardle by sie zaczęło.Najprawdopodobniej to alergia i tak jak Rubi pisze,jest dieta eliminacyjna to testy wyszły ok,ale jakby jadł mleko cały czas to pewnie cos by z testów wyszło.

Monia miała 2 dni wysokiej gorączki - ok. 39stC a teraz jak już to stan podgorączkowy ale max 37stC...

ma pojedyńcze czerwone kropeczki i nie wiem czy to 3dniówka czy nie...

Jasiek tez mial przy 3 dniówce 2 dni goraczki ale niepamietamjak ta wysypka wygladała :-(

Rubi my 3-dniówke mielismy w marcu. 3 dni wysokiej goraczki, po lekach spadała tylko do stanu podgoraczkowego, a potem wielka wysypka na klacie i plecach - wygladała jakby dziecko miało mase potówek:tak:

Aga u nas tez cebion multi nietolerowany, na samym cebionie lecimy i jest ok. Drobna krew w kale moze byc po połknieciu przedmiotu, ale tym sie nie przejmuj, jelita szybko się regenerują:tak:. Z tego co czytałam przełyk ciezko uszkodzic w stosunku do delikatnych jelit :tak:. Moj juz stry kon, a wszystko do buzi pcha :baffled: wszystko musi posmakowac, procz jedzenia :-p. Choc tak jak dziewczyny pisza, moze byc to alergiczne :tak:

Madzia ja tam lubie takie romantikos filmy i ksiązki ... jak się w domu nie ma to sie oglada i czyta :-p

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny:-)
A u nas w miarę OK,idziemy dziś do neurologa na kontrolę i mam nadzieję, że wszystko będzie Ok:-). A jutro idziemy na USG bioderk i niestety na pobranie krwi - oj znowu będzie straszny płacz:-(.
A i mam pytanko do mamuś dzieciaczków uczulonych na białko mleka krowiego - czy takiemu Maluszkowi można podawać normalnie kaszki - oczywiście bezmleczne? i jak to jest później z gotowymi obiadkami? czy są jakieś specjalne dla uczuloncyh dzieciaczków?
I jeszcze jedno - czy to możliwe, żeby Aleksowi wyrzynały się już zęby:confused: - zauważyłam na górze w miejscu dwójek już białe dziąsełka i Mały od kilku dni niemiłosiernie się slini, stał się troszkę marudny, a za smoczek czy łapkę to dałby chyba wszystko:-D

A co do wakacji, to My w tym roku spędzamy wakacje po polsku:-), może w przyszłym pokusimy się wyjechać za granicę, jak Aleks będzie starszy:-)

Agita :-) mozesz dawać tylko keliki i kaszki ryżowe... nie beirz takich, do przygotowania ktorych daje sie tylko wode bo to znaczy ze jest tam juz mleko mod.

z obiadkami i ze wszystkim musisz się nauczyć czytac etykietki - proponuje czytac skład a nie szukac napisu "nie zawiera mleka czy białka krowiego" bo czasem firmom zdazaja sie wpadki :-(

nie może byc w skłądzie mlekia i pochodnych czyli masła, śmietany, jogurtu, maślanki, kefiru i serwatki - ta ostatnia najgorsza bo w niej siedzi najwięcej białka mleka krowiego...

a powiem Ci jeszcze ze białko mleka jest w roznych dziwnych produktach...np w pasztetach, parówkach, białym pieczywie...

ja daje Patrykowi kaszki bezmleczne i kleiki ryżowe, czyli robie mleko pepti i dopiero do tego dosypuje kaszkę. Kupuje obiadki w Rossmannie, ja jakoś ufam napisom "nie zawiera białka mleka", chociaż może powinnam uważniej czytać :confused:
A co do zębów to Patrykowi wyszły dwie dolne jedynki jak miał 3,5 miesiąca ;-)

reklama
Aga :-) ufasz bo się jeszcze nie naciełaś :-) ale fakt, że ja się naciełam na bezglutenowych a nie bezmlecznych produktach... produkty dla niemowląt są pod taką kontrolą że chyba by taki numer nie przeszedł...

aaa.... raz się spotkałam w dzieciowej gazecie z przepisem na jakies danie dla alergika...jogurcik był w składzie...:szok::no::wściekła/y::baffled:

Do góry